reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Nas chyba tez skok rozwojowy powoli opuszcza. Troche kladzenie spac sie przesunelo z 20 na 21 ale za to tylko jedna pobudka o 3, wpakowalam smoka i spal do 7:45. No i prawie od tygodnia nie jadl w nocy.
A tyle nowych rzeczy umie ze szok: przekreca sie non stop z plecow na brzuszek i z brzuszka na plecy wiec mata jest niezbedna, piszczy jak szalony, przeklada zabawki z raczki do raczki a potem do buzi oczywiscie, zauwazyl oba koty i wyciaga do nich raczki jak przechodza obok, zauwazyl swoje stopy i probuje je chwycic, pieknie "wychodzi" z lezaczka podnoszac dupsko, wczoraj jadl mleczko i sam trzymal butelke (jak wlacze kompa to wstawie fotke bo teraz z komorki pisze). No ja po prostu nie wierze ze on juz tyle potrafi.

Sicil - 100 lat dla Julcia, ten czas zapierdziela jak szalony. Ani sie obejrzymy a 18-tki bedziemy im wyprawiac.

Pamka ja wiem ze na prawdziwy spokoj nie mam co liczyc przez najblizsze kilkanascie lat conajmniej ale ja mowilam np o nieprzespanych nocach itp. Tak "hurtem" przezyc to co dla mnie zawsze najgorsze bylo czyli brak snu.
No a poza tym chce aby moje dzieci byly w zblizonym wieku bo latwiej im sie bedzie dogadac, tak przynajmniej mi sie wydaje.

reklama
Hej...

U nas chyba apogeum skoku...walczyliśmy zeby mały usnął do połnocy...przespał do 4.00, pobudka o 5.30 i wzięłam do łózka, bo myśłałam, ze się uspokoi...:no: cimkał cyca z przerwami do 7.00 (oczy miał cały czas zamknięte ale marudził straszliwie) i dopiero wstał :szok:...

Pytanie do dziewczyn karmiących MM - Wam też wypadają włosy???
Mi tak masakrycznie wypadają, ze niedługo wyłysieje...i zastanawiam się, ze te wypadanie to przez zmiany hormonalne po porodzie, czy przez karmienie...bo jeśli też przez karmienie to chyba poważnie rozwaze odstawienie małego od cyca (i tak wracam do pracy w grudniu) bo juz widac prześwity...:szok::no::-:)-:)-(

Sicilko, 100 lat dla Julcia!!! :)))

Sto lat też dla bliźniaków Asi :)

Hej
U nas Kuba 2 noc z rzedu przyszedł do nas nie wiem o której, jakoś po północy chyba i został do rana, także spaliśmy we 4:szok:. A wyjście do przedszkola wyglądało bardzo źle: Nigdzie nie idę!, nic go nie przekonało, także babcia go wyniosła. Z tramwaju nie chciał wysiąść, pokładał się na schodach. Gdy wreszcie wszedł na salę i zaczął płakać pani powiedziała, że nie toleruje płaczu i babcia się wymknęła...A tak ładnie chodził. A przerwa 2 tygodniowa zrobiła swoje.
Lecę bo moja kruszynka juz się denerwuje

hatszept ja piersia 2 dni karmilam a wlosy mi leca jak szalone. Odplyw zawsze po myciu zatkany. I tez mam wrazenie ze robia sie przeswity. Takze to nie wina karmienia a hormonow.

Witam z rana :)

Pamka - u nas podobnie z tym katarem ;/ nosek zatyka się Małemu szczególnie koło 4-5 nad ranem i wtedy zaczyna marudzić. Dzwonie dzisiaj do lekarza, bo metody które stosuje nie pomagają, chyba nie obędzie się bez kropli ;/

młodak dzięki za info dla Pamki też skorzystamy z rad, bo już od kilku dobrych nocy mordujemy się z tym katarzyskiem ;/
No gratuluje kondycji, tez kilka tygodni temu próbowałam biegać, ale myślałąm że mi się dydle urwą, a trzymać je to tak głupio wygląda :)

Rysica u nas też oczka 'wyjaśniały' taki błękit że hej!

Sicilpol 100 kilko szczęścia dla Julka!!!

Hatszept wypróbuj vichy a zminexilem, jest rewelacyjny, cena troche zwala z nóg, ale ze wszystkiego co próbowałam (wax, redical itd) to vichy najlepszy, już po kilku dniach widać że włosy już tak nie lecą, a jak się przyjrzysz to na głowie wyrasta dużo małych włosków. Szczególnie to widać na czole, gdzie kończy się czoło a zaczyna linia włosów.

klusiaM trzymam kciuki żeby powrót do przedszkola nie wiązał się z wielkimi stresami!

U nas nocka marna, Wojtuś wstał o 5, potem się zasnął dosłownia na 15 min i nie spał do teraz. Nieźle, zobaczymy ile pośpi. Najdziwniejsze jest to że teraz nos jest czysty. Nie wiem już jaka to może być przyczyna....

Ostatnia edycja:
Witam!

Myślałam, że to mój tylko tak się budzi w nocy a tu widzę, że co drugiej z Was. Już chyba tydzień chodzę jak neptyk, ale dzisiaj jestem wyspana, młody jak padnął wczoraj o 20:30 tak się obudził o 4:30 dostał butlę i z małymi przerwami spał do 8:30:szok: także pozytywnie mnie zaskoczył ciekawe co przyniesie kolejna noc.

U mnie też z włosami tragedia, wypadają garściami, boję się, że jak przyjdzie fryzjerka uczesać mi fryzurę ślubną to nie będzie miała z czego.:-(

A co do teściówek to moja też do najmądrzejszych nie należy :-)Szymon ostatnio jak go nosiła wpadł w histerię a jak tylko mamusia go od niej zabrała to uśmiech od ucha do ucha :tak:

Dzis moj Julcio ma pol roczku!!!!

Dziewczyny, mi sie wydaje, ze z nasza kondycja zle byc nie moze, bowiem nasze dzieciaczki nam zapewniaja porzadny wycisk ;-)
W kazdym razie ja tak nigdy nie latalam po domu jak od ponad 3miesiecy ;-)
Plus znoszenie wnoszenie wozeczka... :dry:
Wszystkiego naj dla Julka z okazji pół-roczku ;)
dobry:-)

a my przespaliśmy całą nockę!!!!O 7 dziecię wstało,pobawiło się,zjadło i padło na twarz:tak:
A wczoraj wieczorem chłopaki się zamknęły w pokoju i nie wiem co robili,ale tak się obaj chichotali,że szok:tak::tak::tak:

Miłego dzionka Wam życzę;-)
hahahahaha no też bym była ciekawa!!
gratuluję przespanej nocki :)
Nas chyba tez skok rozwojowy powoli opuszcza. Troche kladzenie spac sie przesunelo z 20 na 21 ale za to tylko jedna pobudka o 3, wpakowalam smoka i spal do 7:45. No i prawie od tygodnia nie jadl w nocy.
A tyle nowych rzeczy umie ze szok: przekreca sie non stop z plecow na brzuszek i z brzuszka na plecy wiec mata jest niezbedna, piszczy jak szalony, przeklada zabawki z raczki do raczki a potem do buzi oczywiscie, zauwazyl oba koty i wyciaga do nich raczki jak przechodza obok, zauwazyl swoje stopy i probuje je chwycic, pieknie "wychodzi" z lezaczka podnoszac dupsko, wczoraj jadl mleczko i sam trzymal butelke (jak wlacze kompa to wstawie fotke bo teraz z komorki pisze). No ja po prostu nie wierze ze on juz tyle potrafi.

No to super!!! Gratulacje dla nowych umiejętności!!!

Moja mama urodziła mojego brata jak miałam 2 lata i 2 m-ce i to była i dla niej i dla nas super różnica :) Całe życie aż do momentu jak się wyprowadziłam, się bawiliśmy albo gadaliśmy godzinami. Teraz też rozumiemy się bez słów.

Hej...

U nas chyba apogeum skoku...walczyliśmy zeby mały usnął do połnocy...przespał do 4.00, pobudka o 5.30 i wzięłam do łózka, bo myśłałam, ze się uspokoi...:no: cimkał cyca z przerwami do 7.00 (oczy miał cały czas zamknięte ale marudził straszliwie) i dopiero wstał :szok:...

Pytanie do dziewczyn karmiących MM - Wam też wypadają włosy???
Mi tak masakrycznie wypadają, ze niedługo wyłysieje...i zastanawiam się, ze te wypadanie to przez zmiany hormonalne po porodzie, czy przez karmienie...bo jeśli też przez karmienie to chyba poważnie rozwaze odstawienie małego od cyca (i tak wracam do pracy w grudniu) bo juz widac prześwity...:szok::no::-:)-:)-(

Sicilko, 100 lat dla Julcia!!! :)))

Sto lat też dla bliźniaków Asi :)
Współczuję apogeum skoku - jeszcze trochę i będzie lepiej!!!

Wypadanie włosów to raczej po ciąży, bo ja karmię butlą a też mi wypadają, tylko ja mam ich bardzo dużo więc się nie przejmuję ;)

Rysica u nas też oczka 'wyjaśniały' taki błękit że hej!

Hatszept wypróbuj vichy a zminexilem, jest rewelacyjny, cena troche zwala z nóg, ale ze wszystkiego co próbowałam (wax, redical itd) to vichy najlepszy, już po kilku dniach widać że włosy już tak nie lecą, a jak się przyjrzysz to na głowie wyrasta dużo małych włosków. Szczególnie to widać na czole, gdzie kończy się czoło a zaczyna linia włosów.

klusiaM trzymam kciuki żeby powrót do przedszkola nie wiązał się z wielkimi stresami!

U nas nocka marna, Wojtuś wstał o 5, potem się zasnął dosłownia na 15 min i nie spał do teraz. Nieźle, zobaczymy ile pośpi. Najdziwniejsze jest to że teraz nos jest czysty. Nie wiem już jaka to może być przyczyna....

Oj to współczuję nocki..

Rysica jeśli chodzi o oczy, to mojemu Julkowi już się robią brązowe przy źrenicach i widać to wyraźnie :sorry:

No właśnie a Monika dalej ma szare, grafitowe, a w mocnym świetle jak źrenice jej się zwężają, to tęczówki ma szare a w środku hmmm, żółtawe, takie słomiane :confused:

Młodak, dzieki, Kochana...to nie specjalnie pocieszające, że w przypadku karmieniu mm włosy też potrafią lecieć...:no:
Szalona jesteś z tym bieganiem...ja myślę o plywaniu, ale na razie na myśleniu się kończy...

Zuri, dzięki! Cena nie ma znaczenia. Chodzi o szampon, czy ampułki, czy i to i to?

Piotrusiowi zrobiły się super brązowe oczka...:tak: po mamusi...;-) i zważyliśmy go wczoraj - 7460...:tak:

Kurcze, ja chciałabym już w drugą ciąże zachodzić...żeby własnie mieć szybko dwójeczkę, ale po cesarce trzeba jednak zaczekać...:-(

Lada chwila pojawią się na forum czerwcówki 2013 :-)

Pamka
dużo zdrówka!

Aylin babka od wózka i bloga genialna :-D Jej poczucie humor kojarzy mi się z Chmielewską - nie wiem, czy czytałyście jej książki - polecam ;-)

Rysica jeśli chodzi o oczy, to mojemu Julkowi już się robią brązowe przy źrenicach i widać to wyraźnie :sorry:

Kocham Chmielewską - Lesio, Dzikie Białko, Wszystko Czerwone. Wole te starsze ksiązki. Ale przy jej autobiografii też się popłakałam ze smiechu :)

reklama
dziewczyny, ale sie wkurzylam. zamowilam na Hipp pakiet "rozszerzanie diety" i dostalam tylko ulotki i lyzeczke. Kurde, a gdzie kupony rabatowe i sloiczek?? Przeciez Wy dostałyscie :wściekła/y:

Do góry