reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Witam !!

kolejna noc za nami i kolejna powtórka z rozrywki , mam nadzieje ,że to chwilowe i mały znów wróci na swój rytm :biggrin2: najgorsze, że w ciągu dnia też zaczyna marudzić , hmm może też skok :confused2:

jak dobrze ,że nie ja jedyna mam tak z allegro :biggrin2: nasze dzieci uczyniły z nas zakupoholiczki :-D już listonosz żartuje ,że przestanie mi paczki przywozić i awiza będzie zostawiał :biggrin2: też kupuje ciuszki dla młodego ,ale nie tylko :tak:

Kasieńka– gratuluje okrągłego roku !!!
u mnie podobnie , pierwsza rocznica ślubu we wrześniu była, termin porodu miałam na 17 czerwca, równe 9 miesięcy po nocy poślubnej , znajomi się śmiali ,że stosunkowo owocna noc była :-D , a tak naprawdę to w podróż wyjechaliśmy we dwoje , a wracaliśmy w trojkę :biggrin2:

delewer -
ja mam z dwóch stron , zarówno teściówka jak i moja mama to by tylko na ręce go brały :tak: dopiero jak mocno tupnę noga to odpuszczają :-D a już nie raz od nich usłyszałam ,że " babcie są od rozpieszczania" , za to teść stwierdził ,żebym się nie przejmowała bo babcia sama sobie krzywdę robi :-) mały z teściowa zostaje jak ja wrócę do pracy
qrcze tak piszecie o tym termomixie i sama się nad nim zaczynam zastanawiać :tak:

wszystkim chorutkim - zdrówka !!!!

dzięki za info babydreme , też miałam ,ale nie ta serie i jeszcze nie stosowałam i już nie zastosuje bo na wszelki w kosz wyrzuciłam :-p

o bąbel już o jedzenie woła :biggrin2:

reklama
hehe moze znów odżyje wątek zakupoholiczek :) Ja jeszcze poluje na 2 sukienki. Koleżanka na wylocie (termin na 22 października) śmjieje się ze ja kupuje a ona korzystać bedzie....

Mój listonosz jeszcze kiedys dzwonił zeby sprawdzic czy jestem w mieszkaniu - teraz od razu kieruje się pod drzwi

Rysica - ty tam męża podpusć - moze jakieś rabaty dla bb zrobi :) Bo coraz więcej zainteresowanych jest

Aylin - fajnie by było, ale niestety mój mąż nie ma tu nic do powiedzenia w tej kwestii... Cena się nie zmienia od lat... A warunki zakupu na raty ustala bank, który podpisał z nimi umowę... On może tylko zagwarantować, że po sprzedaży będzie się "opiekował" klientem, że można będzie do niego zadzwonić i zapytać o cokolwiek, a jak się coś stanie to będzie pośrednikiem w serwisie (zawiezie do serwisu i odwiezie z powrotem) itd.

Kurcze, ja mam podobną "teorię spiskową" :huh: Że może on się wkurza nie dlatego, że mu nie leci, tylko właśnie leci :-D Bo on też chce zasypiać przy cycku i często ten płacz właśnie jak jest już zmęczony.

?

U mnie to samo. Już pisałam parę dni temu, że moja mała krzyczy, bo właśnie jej leci, a ona by chciała tylko pociumkać. Teraz się nauczyła i ssa samą końcówkę sutka, tylko dla mnie to średnia przyjemność.
realmad2.gif
Dziś od rana powtorka z rozrywki, wszystko bee tylko ręce, więc skończyło się na tym, że cała chatę odkurzyłam razem z nią w nosidełu. To dopiero trening
p.gif

Pytanie do fejsbookowiczek : Czy to co piszemy i zdjęcia lub filmiki co dodajecie w naszej grupie na fb to widzimy tylko my z tej grupy czy nasi znajomi też ??

Dziewczyny u mnie masakra!
Julek ma okropny katar. Pół nocy go na rękach nosiłam bo co go położyłam na płask lub nawet wyżej to zaczynał płakać bo się dusił i nie mógł złapać powietrza. Drugie pół nocy spalam na siedząco z dzieckiem na rękach. Byliśmy u lekarza ale ona powiedziała, że to tylko katar więc choć tyle... Najlepsze jest to że nie ma co ściągać. Co jakiś czas tylko trochę mu z nosa popłynie i już. Psikam Disnemarem, staram się odciągać, Nasivin, maść majerankowa a rano inhalacja z mucosolvanem. Koszmar. Nie wiedziałam, ze katar u dzieciaczków to aż taka tragedia. Przy okazji dowiedziałam się, że dzieci nie potrafią oddychać ustami do ukończenia 1 roku życia a niektórzy twierdzą, że do 2, a ja myślałam, że do kilku miesięcy tylko.

Do tego coś mi się z prawa piersią dzieje- chyba zbliża się jakiś stan zapalny albo zator albo cholera wie co... jak karmię młodego nawet z drugiej piersi to boli mnie ten cycek jak piernik- mam wrażenie, że dokładnie czuję każdy kanalik mlekowy- co to może być? Powinnam czekać czy iść do lekarza? Acha do tego wkoło sutka mam takie grudki, które bolą przy dotknięciu jak ....

Uff to sie wyżaliłam spróbuję was nadrobić ale nie wiem czy mi się uda przy moim zakatarzonym dziecku.

Pamka u nas pomógł Nasivin soft. Kupiam taki tóry można stosować u niemowląt od 3 miesiąca. Co prawda tylko 3 dni można stosować u takich maluchów, ale nie wiem jak bym bez niego dała radę. Była własnie tak jak piszesz - młody cay czas się budził bo nie mógł oddychać. 2 razy dziennie pediatra kazała psiuknąć do noska.
Dodatkowo proponuję zrobić wieczorem przed położeniem go do łózeczka inhalację z sody oczyszczonej - świetnie nawilża powietrze. Wrzątek w garnku zakrytym pokrywką wstawiasz koło łózeczka, odkrywasz i wsypujesz 3 łyżki sody oczyszczonej. Jak masz większy pokój to 2 garnki proponuję. Naprawdę pomaga.

reklama
Pytanie do fejsbookowiczek : Czy to co piszemy i zdjęcia lub filmiki co dodajecie w naszej grupie na fb to widzimy tylko my z tej grupy czy nasi znajomi też ??

Tylko my- sprawdziłam na FB mojego D :tak:

Pamka u nas pomógł Nasivin soft. Kupiam taki tóry można stosować u niemowląt od 3 miesiąca. Co prawda tylko 3 dni można stosować u takich maluchów, ale nie wiem jak bym bez niego dała radę. Była własnie tak jak piszesz - młody cay czas się budził bo nie mógł oddychać. 2 razy dziennie pediatra kazała psiuknąć do noska.
Dodatkowo proponuję zrobić wieczorem przed położeniem go do łózeczka inhalację z sody oczyszczonej - świetnie nawilża powietrze. Wrzątek w garnku zakrytym pokrywką wstawiasz koło łózeczka, odkrywasz i wsypujesz 3 łyżki sody oczyszczonej. Jak masz większy pokój to 2 garnki proponuję. Naprawdę pomaga.

Młodak dziękuję. Gdzieś nam podziękuj zniknęło...
Muszę coś wykombinować bo jeszcze jedna taka noc i się wykończę.

Edek- podziękuj wróciło :tak:

Zaza- babka ma bloga dobry pod spodem aukcji jest link

Ostatnia edycja:
Do góry