Rysica
Mama Szymusia i Monisi :)
Ale dzielny ten Twój synek! A ta noc to faktycznie skok lub ząbki... ja stawiam na ząbki, za m-c jak wyjdą to znaczy, że "ruszyły" teraz z miejscazaza- gratuluje, zuch-synka mojemu jak ostatnio krew pobierali motylkiem, tez sie martwilismy, na szczescie okazalo sie, ze ogladanie wyciaganietego jezyka mamusi to zajecie stanowczo bardziej absorbujace, niz placz ;-)
Podejrzewam, ze u nas maly z tymi skokami, jest punktualny jak szwajcarski zegarek dzis mamy 14tydzien i od polnocy budzil nam sie co godzine z placzem (nie otwieral oczu, spal przy tym hmmm) i nie szlo go uspokoic. W konsekwencji zaliczylam noc raz u siebie, potem w nogach a na sam koniec na kanapie
Albo to skok, albo zabki- nie dopuszczam mysli, ze to moze byc charakterek
Co do zakupow, uff kamien z serca, ze nie tylko ja mam takiego krecka, tylko np. dzis przyszly butki i pidzamka wczoraj zamowilam malemu takie grzechotki na raczki i nozki
hej dziewczyny
Wróciłysmy ze spaceru, mała śpi w przedpokoju, odsunęłam delikatnie śpiworek, nie powinna sie zgrzać, okna mam pootwierane, że przeciąg robię, sama się ubrałam, szkoda mi budzić...
A sama właśnie wciągnęłam prawie pół chleba, jak macie Oskrobę w pobliżu to polecam złocisty wypiekany na miejscu;-). Z masełkiem i szyneczką...mniam. Jakbym tydzień nie jadła, a przecież wczoraj na imprezie mieliśmy super jedzonko...
Ja o thermomixie marzę od lat, siostra ma i mnie namawia. Ale czy ja rzeczywiście bym go używała? Pół roku temu kupiłam super blender Brauna Braun MR 570 FPHC K Patisserie - opis, informacje, dane techniczne produktu. Miałam tyle w nim robić i co? jedynie racuchy robię.
Ale dziś zimno! I martwię się, bo nie zabraliśmy od babci kurtki Kuby wczoraj cieplejszej i do przedszkola założyłam mu: t-shirt, bluzkę długi, bluzę od dresów bez kaptura i bluzę z kapturem taką grubszą. Chyba nie będzie mu zimno? Teściowa już panikuje. Ale w sumie zamiast grubszej 1 kurtki ma kilka warstw....
Myślę, że byś używała JA kiedyś bardzo sceptycznie patrzyłam na to urządzenie, bo ja z tych niedowiarków, co to niczego nie potrzebują i na nic się nie dadzą namówić, ale teraz sobie nie wyobrażam życia bez niego Bo ... nie chciałoby mi się stracić tyle czasu w kuchni na gotowanie. A jak zobaczysz, jakie zupki dla dzieci się fajne robi, i ile można zaoszczędzić i masz pewność, że w zupce dziecka nie ma chemii (ja nie ufam tym słoiczkom ani trochę niestety...)
Siostra wie co mówi ;P
U nas też zimno, a jak wyszliśmy to po 5 minutach musieliśmy wracać, bo się rozpadało...
A Kuba myślę, że nie zmarznie.
czesc dziewczynki
weekend zlecial a my dzisiaj mamy pierwsza rocznice ... niesamowite jak ten czas leci poki co mezczyzni spia pobudka byla o 7 ale po godzince zasnal mlody a wraz z nim i tata (ten to wiecznie niewyspany ) a ja mam chwile dla siebie
znowu duzo naskrobalyscie
Rysica swietny ten termomix ja tez bylabym chetna na jakies informacje w zwiazku z ratami jakby byla jakas promocja na 0% raty hmmmm bo czworki na ta chwile na zbyciu nie mam ale na raty moze i by mozna pomyslec bo poki co ze sprzetow gospodarczych to mamy tarke i trzepaczke hehe
Kasieńka, no to jak nie masz sprzętów kuchennych, to na 100 % Ci się spodoba! I byś go używała Przynajmniej byś się nie wściekała (jak ja) że masz tyle rzeczy niepotrzebnych... Bo ja tylko te miksery, sokowirówki i blendery w szafkach co chwila przekładam........
wspołczuje, myslalam, ze zastoje to tylko na poczatku laktacji. Moze nosicie złe staniki, ktore uciskaja?
piszcie dziewczyny o tych thermomixach. Jak wyglada przygotowanie obiadu, ile sie w nim gotuje? Ja jestem sierota jesli chodzi o gotowanie, moze wreszcie bede regularnie gotowac hahaha.
Addiena - ja na przykład dziś zrobiłam zupę i drugie danie na raz.
A robi się to tak:
włożyłam 1 cebulę i dwa ząbki czosnku (tylko obrane z tej wierzchniej warstwy), 2 sekundy obroty nr 5, zgarnęłam wszystko to posiekane na dół, dolałam oliwy i ustawiłam na temp Varoma na 2 minuty na obroty 1, po czym wrzuciłam pomidora (ze skórką) i pół papryki (bez tego pestkowego w środku) i zmieliłam 5 sekund obroty 5, dolałam wodę, kostki rosołowe, brokuły, na górę (Varoma) wrzuciłam kurczaka, brokuły i marchewkę, włączyłam czas na 20 minut, temp Varoma i obroty wsteczne 1 za 20 minut obiad mnie sam zawołał, że już się zrobił.
Albo na przykład wlewasz wodę, do koszyczka wsypujesz ryż czy kaszę, na górę (Varoma) mięsko i ziemniaczki kładziesz i włączasz gotowanie na 20-40 minut (w zależności od tego jakie mięso - masz w książce dołączonej podane jakie mięso ile się gotuje na parze). NIC nie musisz mieszać ani przychodzić sprawdzać, bo thermomix sam miesza więc się nie przypali. No i jak zapika wyjmujesz wszystko na talerze, w wodzie spod mięska (jak wywar jest) robisz sos (zazwyczaj 1-2 minuty) i już, gotowe.
No przepisów jest mnóstwo aż ciężko się zdecydować!