reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

hej dziewczyny :)

U mnie weekend zleciał na porządkowaniu strychu....uhhh......

Ruda zazdroszczę :):):)

Ivon/ Aylin u mnie też często zdarzają się regularne zastoje ;/ czasami nawet z gorączką ;/ pomaga masaż w kierunku sutka, częste przystawianie dzidzi do piersi oraz kapusta. Koniecznie biała.

Kasienka gratuluję rocznicy

Dziewczyny czy któreś z waszych dzieci ma trądzik niemowlęcy. U mojego Wojtka czasem pojawiają się takie ropne wypryski. Są dosyć duże i utrzymują się przez kilka dni. Położna oraz lekarz mi na początku mówiły że to minie, kazały przemywać nadmanganiazem potasu, ale to chyba u nas nie działa......

reklama
czy to jest płyn do mycia czy do kąpieli?
ja mam taki do mycia kopf bis fuss tzn czy do wlewania czy do smarowania jak żel fo mycia?

2mzd27m.jpg

my dzisiaj byliśmy na szczepieniu, Sergiusz mnie zadziwił, bo tylko zapłakał przy ukłuciu:szok: uśmiechał się do pani dr i w ogóle miał niezły nastrój
na moje problemy z karmieniem (młody non stop odstawia histerie) zaleciła wprowadzić jedno karmienie MM, m cały w skowronkach:confused2: a ja się boję, że to początek końca mojej przygody z UU:-(i nie wiem co robić...

poza tym moje dziecko nie przytyło zbyt wiele -600g w 4,5 tyg, wg pediatry wygląda i waży dobrze, ale ja się martwię

sorki, że tylko o osobie, ale mam nastrój jak pogoda za oknem:confused2:

u mnie dokładnie ten zel. Cholera po ciula to kupilam. Wrrrrrr

zaza - ja dokarmiam czasem mm i mloda akceptuje i butle i cycka. A waga się nie przejmuj. Moja niunia w 2 msc przytyła 1100. Wychodzi 550 na miesiąc.

zaza- gratuluje, zuch-synka :tak: mojemu jak ostatnio krew pobierali motylkiem, tez sie martwilismy, na szczescie okazalo sie, ze ogladanie wyciaganietego jezyka mamusi to zajecie stanowczo bardziej absorbujace, niz placz ;-)

Podejrzewam, ze u nas maly z tymi skokami, jest punktualny jak szwajcarski zegarek :confused2: dzis mamy 14tydzien i od polnocy budzil nam sie co godzine z placzem (nie otwieral oczu, spal przy tym hmmm) i nie szlo go uspokoic. W konsekwencji zaliczylam noc raz u siebie, potem w nogach a na sam koniec na kanapie :eek:
Albo to skok, albo zabki- nie dopuszczam mysli, ze to moze byc charakterek :confused2:

Co do zakupow, uff kamien z serca, ze nie tylko ja mam takiego krecka, tylko np. dzis przyszly butki i pidzamka :sorry: wczoraj zamowilam malemu takie grzechotki na raczki i nozki :tak:

Zaza a jakie histerie Sergiuszek Ci odstawia przy karmieniu? Bo mój od kilku dni ma tak, że po kilku minutach odrzuca cycka i płacze, przystawiam go, pocmoka chwilę, odrzuca i płacze. Dodam, że to na pewno nie brzuszek, bo po pierwsze dostaje delicol, po drugie jak tylko chwyci butelkę, brewerie się kończą. Czy tak wygląda moment kiedy dziecko odrzuca pierś? :-(

Dzisiaj dałam mu butlę, bo jadł od rana co godzinę i płakał. Zjadł 60 ml. Nadal nie mam pomysłu jak dokarmiać, czy dokarmiać. Tym bardziej, że codziennie mały mnie zaskakuje - od kilku dni je po 5-7 minut i sam kończy, zadowolony, uśmiechnięty ale po godzinie chce do cycka (więc nie wiem, czy go dokarmiać), albo tak jak opisałam powyżej, ma momenty że się wyrywa i płacze.

piszcie dziewczyny o tych thermomixach. Jak wyglada przygotowanie obiadu, ile sie w nim gotuje? Ja jestem sierota jesli chodzi o gotowanie, moze wreszcie bede regularnie gotowac hahaha.

Zależy co chcesz przygotować :) Można np. zrobić roladki z kurczaka, warzywa i ryż na parze - roladki i warzywa układa się na talerzach, a ryż w koszyczku. Wszystko robisz od razu, w jednym czasie, szybko, smacznie, zdrowo.
Na końcu sos - na tej wodzie, która jest w garze, dodaje się np. pieczarki, serek topiony, trochę mąki, wrzuca się na 2-3 minuty obrotów i zagotowuje chwilę.

hej dziewczyny

Wróciłysmy ze spaceru, mała śpi w przedpokoju, odsunęłam delikatnie śpiworek, nie powinna sie zgrzać, okna mam pootwierane, że przeciąg robię, sama się ubrałam, szkoda mi budzić...
A sama właśnie wciągnęłam prawie pół chleba, jak macie Oskrobę w pobliżu to polecam złocisty wypiekany na miejscu;-). Z masełkiem i szyneczką...mniam. Jakbym tydzień nie jadła, a przecież wczoraj na imprezie mieliśmy super jedzonko...

Ja o thermomixie marzę od lat, siostra ma i mnie namawia. Ale czy ja rzeczywiście bym go używała? Pół roku temu kupiłam super blender Brauna Braun MR 570 FPHC K Patisserie - opis, informacje, dane techniczne produktu. Miałam tyle w nim robić i co? jedynie racuchy robię.

Ale dziś zimno! I martwię się, bo nie zabraliśmy od babci kurtki Kuby wczoraj cieplejszej i do przedszkola założyłam mu: t-shirt, bluzkę długi, bluzę od dresów bez kaptura i bluzę z kapturem taką grubszą. Chyba nie będzie mu zimno?:zawstydzona/y: Teściowa już panikuje. Ale w sumie zamiast grubszej 1 kurtki ma kilka warstw....

Zaza a jakie histerie Sergiuszek Ci odstawia przy karmieniu? Bo mój od kilku dni ma tak, że po kilku minutach odrzuca cycka i płacze, przystawiam go, pocmoka chwilę, odrzuca i płacze. Dodam, że to na pewno nie brzuszek, bo po pierwsze dostaje delicol, po drugie jak tylko chwyci butelkę, brewerie się kończą. Czy tak wygląda moment kiedy dziecko odrzuca pierś? :-(
kurcze u nas podobnie, ale czasem to zdąży zrobić tylko 3 łyki i już jest płacz, a znów łapie pierś jak go tak wybujam, że prawie zasypia, w innym przypadku, sama zmiana pozycji na tą do karmienia wywołuje nawrót płaczu:-(
i u nas też nie brzuszek, bo jak tylko od piersi zabiorę i trzymam pionowo to się uspokaja

wydaje mi się, że pokarm mam, ale byłam w sobotę u koleżanki i ona miała podobnie, jej pediatra powiedział, żeby w takiej sytuacji spróbowała odciągnąć ręcznie pokarm i spr ile go tak na prawdę jest (ona miała tylko po 20ml w piersi), a ja się boję spr, bo przeraża mnie myśl o końcu karmienia UU...

nie wiem jak to będzie, ale mam nadzieję na dalsze KP

Ostatnia edycja:
reklama
kurcze u nas podobnie, ale czasem to zdąży zrobić tylko 3 łyki i już jest płacz, a znów łapie pierś jak go tak wybujam, że prawie zasypia, w innym przypadku, sama zmiana pozycji na tą do karmienia wywołuje nawrót płaczu:-(
i u nas też nie brzuszek, bo jak tylko od piersi zabiorę i trzymam pionowo to się uspokaja

Moja tak robiła jak ją przystawiałam (jak zawsze do karmienia, bo uważałam, że już pora, a wolałam, żeby się za mocno nie rozryczała, bo potem to dopiero problem) a ona po prostu nie chciała jeszcze pić tylko była śpiąca, bo zmieniła sobie pory karmienia na rzadsze. A nie umiała zasnąć, bo była przyzwyczajona do zasypiania przy piersi.

Czasem się też złości jak jej dam drugi raz tą samą pierś, bo zapomnę z której ją poprzednio karmiłam :zawstydzona/y:

U mnie dalej samopoczucie fatalne, ale przynajmniej gorączki się wyzbyłam.

Dziewczyny czy jak mama karmiąca bierze antybiotyk to można dziecko zaszczepić? Bo mamy w czwartek szczepienie i nie wiem czy iść czy przełożyć?:sorry:

Do góry