czesc dziewczynki
weekend zlecial
a my dzisiaj mamy pierwsza rocznice ... niesamowite jak ten czas leci
poki co mezczyzni spia pobudka byla o 7 ale po godzince zasnal mlody a wraz z nim i tata (ten to wiecznie niewyspany
) a ja mam chwile dla siebie
znowu duzo naskrobalyscie
Rysica swietny ten termomix ja tez bylabym chetna na jakies informacje w zwiazku z ratami jakby byla jakas promocja na 0% raty hmmmm bo czworki na ta chwile na zbyciu nie mam ale na raty moze i by mozna pomyslec
bo poki co ze sprzetow gospodarczych to mamy tarke i trzepaczke hehe
Gratulacje z powodu rocznicy
Fajną Podróż poślubną musieliście mieć
A co do rat - to raty 0% to chyba tylko w supermarketach typu Media Markt czy Saturn i to też nie zawsze... A zobacz ile tysięcy ludzi tam się przewija dziennie... Tutaj nie jest to aż taka skala, więc i warunki nie są aż tak dobre... No ale niestety, nie ma nic za darmo - banki też chcą zarobić... Jak bierzesz zwykły kredyt czy kredyt mieszkaniowy też masz odsetki i prowizje różne...
Można wziąć na
10 rat (wychodzi wtedy 425,74 zł m/c),
20 rat (226,81 zł m/c)
24 raty (193,64 zł m/c)
i 36 rat (138,39 zł m/c).
Czyli niestety na raty wychodzi drożej, ale nie nadwyręża to aż tak miesięcznie budżetu domowego.
Hej
Wpadam na krótko, bo mam zamiar dzisiaj się W KOŃCU wyspać
Krótko co u nas - w ten weekend byliśmy u mojego taty, bo organizowali jakiś eko festyn na osiedlu. Była przednia zabawa, z kiełbachą, grochówką, bigosem
Z tego wszystkiego oczywiście niewiele mogłam skosztować, ale za to młody cały dzień na dworze pięknie spał, nie przeszkadzała mu nawet głośna muza z głośnika i smród grilla
No, ale mój tato mieszka praktycznie w lesie, więc pewnie to to powietrze.
Coś pisałyście o termomiksie - ja też mam go już 5 lat i bardzo, bardzo polecam
Ja najbardziej w
thermo cenię szybkość przygotowywania posiłków, ich różnorodność i możliwość zdrowego odżywiania się za przystepną cenę
I to, że mając wielofunkcyjne urządzenie nie muszę za każdym wyciągać z szafek innych, a potem myć, chować itp.
Cena jest wysoka, to fakt, my akurat zdecydowaliśmy się w momencie kupowania nowego mieszkania, więc 4 koła w te czy w drugą stronę nie miało aż takiego znaczenia. Ale myślę, że gdybym musiała kupić na raty, to też byśmy się zdecydowali.
Fajnie, że tak spędziliście weekend, marzy mi się jakiś wypad, ale niestety nie mam gdzie... a do teściowej to za daleko.....
No i fajnie, że masz takie zdanie o Thermomixie Ja też cenię to, że potrawy są robione szybko i zdrowo
I są tak różnorodne
Sorki w komorce wcielo mi edycje...
O termomixie marze od dawna, ale cena zaporowa jak dla mnie. Nawet na raty niestety. Ale na pokaz chetnie sie wybiore, do Pruszkowa mam rzut beretem.
Ja tez jestem konsultantem tyle ze w plusie, ale nie chce juz tam wracac. Zeszli na psy mowiac krotko i karza juz sprzedawac wszystko. Klient ma wyjsc z punktu z pelnym pakietem. Nie mowie ze to nie do zrobienia jest ale ja jednak nie lubie ludziom kitu wciskac.
Młodak, najmniejsze raty, na 36 m-cy to kwota 138,39 zł m-c. Ja nie miałam szansy o nim zamarzyć, bo go po prostu "dostaliśmy" a wcześniej o nim nie wiedziałam, ale co ja bym bez niego zrobiła
A kiedyś się pytałyście co ja robię, że mam tyle czasu dla siebie i dzieci - Thermomix jest jednym z przyczyn dużej ilości czasu
Mi się termomix podobał - do momentu jak zobaaczylam cenę. Generalnie uważam ze jest to urządzenie fajne dla tych co mają małe dzieci i nie lubia gotowac
i dopiero zaczynają urządzać kuchnie. Bo zastępuje połowę rzeczy typu mikser, malakser i młynek, itp. Wszystkie niegotujące koleżanki posiadające thermomix zaczyeły cos w nim kombinować. Dla siebie, mężów i dzieci
Mój mówi ze fajne - ale schabowego nie smaży
Kupiłabym ale wolnych 4 tyś brak hehe.
Rysica - ale z tego co kojarzę to czasem sa jakies fajne promocje - typu nieoprocentowane raty? Zgadza się?
A mozesz się dowiedziec od męża jak jest z gwarancją? Bo swego czasu było tak ze dawali gwarancję nie na urządzenie a na osobę kupującą.
No właśnie aż takich promocji nie ma... Raty 0% to tylko w największych supermarketach elektronicznych, nawet EURO RTV AGD ma oprocentowane raty... Owszem, zdarzają się promocje, że to oprocentownie jest mniejsze.
Aaa to ja moze cos dodam od siebie o thermomiksie- on jest super, ale na mala rodzine
i nie na obiadki dla wiekszej ilosci osob.
Nawet chlebek ostatnio robilam na raty, bo dwa bochenki nie wejda.
Puree tez, na 4osoby chyba max, potem niestety nie uciagnie, wylatuje itd.
Ja mam tylko dlatego, ze dostalam na prezent slubny- bardzo go sobie chwale, ale cena niestety jst troche moim zdaniem wygorowana
I po takim chlebku i tak trzeba skrobac recznie, bo maka nie umyje sie sama
Gotowanie na parze, tez w malej dosc ilosci, obiadek np kompletny dla dwoch osob tam wejdzie, dla 4juz nie
Aleee, thermomiks daje smak, który nie uzyskamy w zadnym garnku czy piekarniku
Jak dla mnie to spokojnie na 4 os. rodzinę da się obiad zrobić
Ostatnio na nas troje zrobiliśmy na parze mięso i ziemniaki, surówkę i sos, to zjedliśmy i na następny dzień jeszcze zostało dla mnie i Szymka. Ale pewne to też zależy od tego CO się robi, bo pewnie są potrawy, które starczą na mniej osób, a niektóre na dużo. A może my mało jemy??
Fakt, po ciastach trzeba go umyć, ale po większości jednak wystarczy wlać wodę, włączyć wysokie obroty, a potem wylać i opłukać ew coś zgarnąć.
No i można go myć w zmywarce
Monika dziś znów spała prawie do 8
Po 6 się kręciła ale się nie obudziła, więc spałyśmy dalej
Zastanawiam się nad tym, czy może się już nie przenieść do salonu z mężem... W końcu ona już śpi całe noce, ale jeszcze się czasem budzi... Musimy to przegadać...