reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Dziewczny wiem, że o tym już kiedys było pisane ale znaleźć nie mogę gdzie - maty edukacyjne które polecacie???? Muszę wykorzystać moment bo o dziwo K się zorientował sam że mały fajnie się bawi wszystkim co mu lata nad głową i stwierdził że musimy mu kupić. A zawsze był przeciwny takim zabawkom......

Młodak my mamy taką:
DUŻA interaktywna mata edukacyjna TINY LOVE 95x105 (2643257042) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
zastanawiałam się jeszcze nad:
MATA EDUKACYJNA RAINFOREST FISHER PRICE K4562 NOWA (2643024202) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ale doszłam do wniosku, że jest za mała dla mojego wielkoluda:tak:

My z D zgodnie twierdzimy, że był to najlepszy zakup dla Julka jak do tej pory. Spędza na macie dużo czasu no i właśnie tu ćwiczy przewroty. Ogólnie super sprawa:tak:

Witam, wróciłam w czwartek wieczorem i chciałam Was nadrobić, ale nie dam rady :) wyjazd super- Antek uwielbia podróż pks-em :) no i miałam anioła, a nie dziecko :) wiadomo jak to na wsi co chwile ktoś przychodził jakaś babcia (sąsiadka) a tek banana na buzi :)

Aga- jednym słowem wiejskie powietrze mu służy:tak: My dopiero w przyszłym roku wybierzemy się na wakacje na wsi, szkoda, że w tym nie było to możliwe. Jejku ale Ci zazdroszcze:tak:

Dziewczyny eeeeee dzien mnie nie bylo a juz mnie nie pamietacie :baffled:
A moja tesciowaaaaa????
No no mlodak, bede dzielnie walczyc o podium, a raczej moja tesciowa :dry:;-)

Musimy jednak brac pod uwage nasze tylko forumowe tesciowe, bo jesli mamy patrzec na inne zewnetrzne, to tesciowa mojej tu kolezanki polki- wygrywa z KAZDA. To taka typowa zacofana niereformowalna sycylijska baba, ktora poza swoja wioske nie wyjechala, ale nie o to chodzi, uwaza, ze Polska to kraj zacofany i wszystko stamtad to nic nie warte- daje to odczuwac mojej kolezance.
Do dziecka nie mowic po polsku, bo male bedzie opozniona :dry:, rzeczy z Polski to g..., synek na kazde jej zawolanie, w zasadzie jest tam codzien, potrafi do nich dzwonic o 7rano, ze pralka sie nie wlacza :no:, kolezanka ciezko pracuje, bo maja pensje niskie, to ta otwarcie pier... ze po co, skoro jej maz pracuje, to ona nie musi, ze powinna z dzieckiem w domu. Jak byli w Polsce na wakacjach, to wydzwaniala co 1godz- w efekcie rachunek astronomiczny. Mieszkaja jakies 100m od siebie, jak wychodza to ona ryczy, ze nie zobaczy juz swojej wnuczki ;-)
Synek musi ja wszedzie wozic, chodzic po urzedach, robic zakupy. Wymysla co chwile jakies przemeblowania, remonty... Jak moja kolezanka karmila piersia, potrafila jej jak mala plakala, otwarcie sie zapytac, czy czasem nie ma zlego, zepsutego-trefnego pokarmu :baffled:
Aaa i oczywiscie w temacie dzieci..
Zarabiaja tak bez zadnych kokosow, ale mala musi byc ubrana "na pokaz" by wyjsc na taka tu glowna ulice i sie pokazac :sorry2:
Dodam, ze jak starali sie 5lat o dziecko, to oczywiscie kolezanka musiala byc glowna winowajczynia, nie jej synek (40lat a ona 28...)
W kazdym razie jak ona mi opowiada, to naprawde, mam chec jej pomnik postawic za to, ze pod ta babe jeszcze jakiejs bombki nie podlozyla :dry:
Aaaa jakims cudem, co lato "cos jej sie przytrafia" i musza spedzac z nia cale prawie lato w domku letnim, opiekujac sie nie :dry:

Co do mat, to polecam tiny love, ta z malpka, albo z podkladka co dziecko wali w nia nozkami :tak:

Ostatnia edycja:
Ha ha dobra ta teściowa koleżanki. Aż dziw bierze, że się nie wtrąciła jak ślub brali... może się wtrąciła ale nie przeszkodziła;-)

No ta mata co dziecko w nią kopie to to co ja Julkowi kupiłam ale on jeszcze tego panelu nie odkrył... za każdym razem wkłada nożyska pod niego więc zdjęłam póki co i co jakiś czas próbuję mu pokazać o co cho z tym ale nic...

Pamka- ze slubem to osobiscie nie wiem, ale pamietam, ze opowiadala mi, ze jak ze soba chodzili przed slubem, to ona naslala jakies swoje kolezanki na sasiadki mojej kumpeli, czy Pania, ktora jej wynajmowala mieszkanie, by sie dowiedziec, jaka ona jest, jak sie prowadzi :dry:
No ja wlasnie tez sie czaje na maty, wlasnie na te kick&play

Moj w nocy chyba produkowal cale uzebienie, bo ryk nieuzasadniony ze hej :dry:
Moja siostra mowi, ze ogladala we Francji taki program ktory przedstawial pierwszy rok dziecka jakby z jego punktu widzenia i bylo tam, ze zabkowanie, to jest bol, ktorego czlowiek dorosly po scianach porozstawial- stad czasem goraczka

MAM WIELKĄ PROŚBĘ!!!

biorę udział w konkursie - wygraną jest mój wymarzony fotel Egg:)
jeśli któraś z Was posiadająca konto na fb miałaby chęc i czas - proszę o "Lubię to" i komentarze przy 6 ściu zdjęciach mojego mieszkanie:)

to jest ostatnie moje, jest jeszcze 5 "w okolicach" - chyba łatwe do rozpoznania, bo są z tego samego wnętrza tylko z różnych stron:)

http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater

Marzy mi się ten fotel:) miałabym gdzie wygodnie karmić maluszka:)

Z góry dziękuję:)

witam się porannie :-)
nie było mnie wczoraj bo mamy gości na weekend, przyjechała moja siostra z mężem :happy2: Misia bardzo ich lubi więc zawsze się cieszę jak przyjeżdżają :tak:

my mamy zwykłą matę - zieloną farmę i z zainteresowaniem jest różnie, ostatnio trochę lepiej bo Misia ogląda głównie leżąc na brzuszku co tam jest na obrazkach ale muszę chyba jakieś zabawki podoczepiać bo jest ich mało i tak dziwnie rozmieszczone :baffled:

teściowa - ja chyba nie stanę do konkursu bo moja chociaż mieszka piętro wyżej (dom) to jest tak zapracowaną i aktywną kobietą że ona wiecznie nie ma czasu, w domu też ciągle jej nie ma a jak jest to wpada na chwilkę zobaczyć wnusię i tyle :dry: a ostatnio zaczęłam zamykać drzwi wejściowe do nas więc nie ma włażenia jak karmię :-D

reklama
Musimy jednak brac pod uwage nasze tylko forumowe tesciowe, bo jesli mamy patrzec na inne zewnetrzne, to tesciowa mojej tu kolezanki polki- wygrywa z KAZDA. To taka typowa zacofana niereformowalna sycylijska baba, ktora poza swoja wioske nie wyjechala, ale nie o to chodzi, uwaza, ze Polska to kraj zacofany i wszystko stamtad to nic nie warte- daje to odczuwac mojej kolezance.
Do dziecka nie mowic po polsku, bo male bedzie opozniona :dry:, rzeczy z Polski to g..., synek na kazde jej zawolanie, w zasadzie jest tam codzien, potrafi do nich dzwonic o 7rano, ze pralka sie nie wlacza :no:, kolezanka ciezko pracuje, bo maja pensje niskie, to ta otwarcie pier... ze po co, skoro jej maz pracuje, to ona nie musi, ze powinna z dzieckiem w domu. Jak byli w Polsce na wakacjach, to wydzwaniala co 1godz- w efekcie rachunek astronomiczny. Mieszkaja jakies 100m od siebie, jak wychodza to ona ryczy, ze nie zobaczy juz swojej wnuczki ;-)
Synek musi ja wszedzie wozic, chodzic po urzedach, robic zakupy. Wymysla co chwile jakies przemeblowania, remonty... Jak moja kolezanka karmila piersia, potrafila jej jak mala plakala, otwarcie sie zapytac, czy czasem nie ma zlego, zepsutego-trefnego pokarmu :baffled:
Aaa i oczywiscie w temacie dzieci..
Zarabiaja tak bez zadnych kokosow, ale mala musi byc ubrana "na pokaz" by wyjsc na taka tu glowna ulice i sie pokazac :sorry2:
Dodam, ze jak starali sie 5lat o dziecko, to oczywiscie kolezanka musiala byc glowna winowajczynia, nie jej synek (40lat a ona 28...)
W kazdym razie jak ona mi opowiada, to naprawde, mam chec jej pomnik postawic za to, ze pod ta babe jeszcze jakiejs bombki nie podlozyla :dry:
Aaaa jakims cudem, co lato "cos jej sie przytrafia" i musza spedzac z nia cale prawie lato w domku letnim, opiekujac sie nie :dry:

:szok::szok::szok:

MAM WIELKĄ PROŚBĘ!!!

biorę udział w konkursie - wygraną jest mój wymarzony fotel Egg:)
jeśli któraś z Was posiadająca konto na fb miałaby chęc i czas - proszę o "Lubię to" i komentarze przy 6 ściu zdjęciach mojego mieszkanie:)

to jest ostatnie moje, jest jeszcze 5 "w okolicach" - chyba łatwe do rozpoznania, bo są z tego samego wnętrza tylko z różnych stron:)

http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater

Marzy mi się ten fotel:) miałabym gdzie wygodnie karmić maluszka:)

Z góry dziękuję:)

Nanu to twoj domek? BOSKI!

Do góry