reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Myślę, że parasolka nie będzie wygodna dla Julka, a jeśli są takie co będą wygodne to niech będzie i parasolka:tak: Serio ja wózkami sie nie przejmowałam aż do teraz, bo miałam gondolę pożyczoną a póki co jeździ w spacerówce po bratanku ale to jest stary wózek i baaaardzo niewygodny- szczególnie dla mnie. Poza tym od Listopada przychodzi babka opiekować się Julkiem i obawiam się, że nie będzie dużo z nim wychodzić jak wózek będzie nieporęczny i za ciężki...

Ja na szybko..

Zmartwiła mnie jeszcze czymś. Zarastanie pochwy. Matko jak ona tam otworzyła, to byłam w szoku: zaczerwienione i pęknięte w jednym miejscu. Jak my ją myjemy, ze tego nie widziałam? Jeśli chodzi o toaletę, to nie używać chusteczek, tylko woda przegotowana.

My mamy podobny problem. Na zaczerwienienie pani doktor poleciła nam przemywać rumiankiem przy każdej zmianie pieluszki i szybko minęło, ale profilaktycznie dalej stosujemy. Dodatkowo dostaliśmy maść z hormonami żeby się ustabilizowało wszystko.

Gratuluję też ząbków. Moja też się męczy okropnie, a przebić się draństwo jej nie chce jeszcze..:-(

Sicil jesień? U Ciebie? Chyba, że z rana chcesz nam przypomnieć co czeka na nas za oknem:-D

U nas ani śladu ząbków i dobrze- zapowiedziałam już Julkowi, że jak zęby mu wyrosną to cycka więcej nie dostanie, bo mnie pogryzie:-D:-D więc produkcja zębów wstrzymana:tak::-p

Obudził się o 7 zjadł i leży teraz pod karuzelą i piszczy do niej;-)

Pamka- no fakt, tu nadal bardzo cieplo, ale mnie juz same slowo jesien nastraja tak jakos- zreszta ja juz tesknie to chlodu, no nie lubie upalow :no:

Co to za burza w wielkopolsce? Macku to gdzie tam kolo Ciebie????????????

witajcie laski
u nas w miarę ok,mała ma katar byłam u doktorka przepisała kropelki,no ja oczywiście też zasmarkana ale nic nie biorę -nie wiem co mogę
życzę miłego dnia

witam i ponawiam pytanie - czy obróciłyście już materace w łóżeczkach na stronę z gryką?

kurcze ja to chyba zupełnie niewidzialna tu jestem :-( no chyba że napiszę do kogoś konkretnie po nicku a tak to równie dobrze mogłabym się nie odzywać... o co chodzi? czy trzeba osiągnąć jakiś wyższy stopień wtajemniczenia żeby ktoś mnie tu zauważył?

może przesadzam ale ostatnio brakuje mi trochę cierpliwości, zwłaszcza do małej :zawstydzona/y: każda zmiana pieluszki od kilku dni to prawie jak walka bo ona się wygina, wyrywa i marudzi strasznie :eek: dlaczego?

dziewczyny a jakie macie te kołdry do łóżeczek? bo ja kupiłam jeszcze przed porodem większą, 70/140 bo pomyślałam że na dłużej będzie i teraz się martwię czy nie za duża?

cześć:)
chciałam sie przywitać,bo jestem tu nowa. Mam córkę Zuzie,która ma 3,8 l. i synka Leonarda który się urodził 11 czerwca tego roku:) mały już w swoim krótkim życiu,przeszedł infekcję w szpitalu(dostawał antybiotyk) i dwa katary już przeszedł...no ale tak to jest jak sie ma przedszkolaka w domu:D

reklama
cześć kobiałki

dziecka wstały o 7,pobawiły się,zjadły i znów się bawią...

a ja dalej umieram na katar:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Kasia ja materac mam piankowy,więc go obracam jak mi się podoba.A kołderkę też mam taką 70/140 i Jachu spał dziś pod nią i było ok,do tej pory wkładałam go w śpiworek i nakrywałam kocem a wczoraj zrobiłam próbę z kołdrą.

U nas piękna jesień-zaraz idziemy na spacerek;-)

Miłego dzionka:-)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry