reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

reklama
A my ogladamy kontrowersyjna historie gejow we wloszech w latach 80 :dry:
No program w sam raz na sobotni wieczor...chyba splyne spac :no:

Co do plam, baaardzo polecam mydelko galasowe- chyba tak sie nazywa? gallseife- jak dla mnie bomba- nigdy mnie nie zawiodlo :tak:

hej dziewczyny- ale macie produkcję, wypadam z gry normalnie. ja przeziębiona ale młoda na szczęście ok. tzn nad ranem kasłała ale to chyba ślina bo cały dzień spokój.
słuchajcie- do tych, których maluszki walczą z karterem/kaszlem- mam stary babciny sposób- zrobić miksturę- oliwa+czosnek+spirytus i smarować klatkę, stopki, "szczyty" na plecach i pod noskiem. oczywiscie jak smaruje sie niemowlaczki to najpierw jeszcze oliwke dać, żeby nie poparzyć (mi sie nigdy nie zdarzyło). TO DZIAŁA. Zawsze stosowałam jak Zuzka była zakatarzona i po 2 dniach jak ręką odjął. i nie trzeba żadnych leków. oczywiście katarek odciągać. może uznacie, ze to jakieś głupie metody ale mówie Wam, spróbujcie.
lecę do łóżka, dobranoc

agaundpestka a nie obawialas sie kapac ja mam jeszcze obawy bo nie trzyma tak 100% pewnie glowy ...
Przypomniałyście mi, muszę koniecznie z małą się kąpać, to takie cudowne uczucie. Z Kubą było super. Tylko, ze to jest tak, ze Kuba kąpie się w wannie, obok wanienka i staramy się ich jednocześnie kąpać. Nadia wychodzi wcześniej, a Kuba zajmuje wannę na dłużej. A tak to przedłuży się wszystko, ale od czasu do czasu na pewno będziemy. No i potrzebny jest do tego T, by ją wyjąć, a zapowiada się, że w najbliższych miesiącach będzie bardzo duzo pracował i dzieci kąpać będę ja.

Miałam napisać o wizycie wczorajszej Nadii u pediatry.
Spanikowałam przez te zaropiałe oczka, ale nie jest to zapalenie, choć wyglądało groźnie. Mam przemywać wodą przegotowaną, robić masażyk ewentualnie na zatkane kanaliki, a gdyby coś zaczęło się dziać mam receptę na krople tobrex.
Oprócz tego ma zawalony nosek, że odkrztusza to i nie brzmi to fajnie. Dziś mija 2 tygodnie od kiedy była u nas dr i stwierdziła zapalenie gardła. Teraz we wtorek w Warszawie nie zaszczepili jej, bo miała zaczerwienione gardło i kazali podawać dalej syropy i szczepienie za min. 2 tygodnie. A wczorajsza dr tu u mamy stwierdziła, że nic jej nie dolega:szok:, gardełko bialutkie, nic nie słychać, odstawić syropki,bo tylko wzmagają kaszel, jedynie zostawić wit. C, a nosek przecierać wacikiem nasączonym wodą morską, nie psikać,bo dzieci się krztuszą...Tylko, że na wizycie to ona rzeczywiście ani zakaszlała, ani nosa zatkanego nie miała....

Zbadała ją dokładnie całą.
Jeśli chodzi o oczka to ona też potwierdziła, ze jak najszybciej okulista powinien zobaczyć z tym oczopląsem(czekamy na wizytę).
Jeśli okulista nic nie stwierdzi, to koniecznie musimy odwiedzić neurologa, bo np. za bardzo zaciska piąstki, za bardzo się napina, nie patrzy na boki(pokazywać zabawki na zmianę po 2h z różnych stron)itd.
Mam od niej jakiś kontakt do neurologa, koniecznie muszę ją zapisać, może ćwiczenia będzie miała metodą nie Vojty,bo z Kubą miałam je i to była masakra.
Zmartwiła mnie jeszcze czymś. Zarastanie pochwy. Matko jak ona tam otworzyła, to byłam w szoku: zaczerwienione i pęknięte w jednym miejscu. Jak my ją myjemy, ze tego nie widziałam? Jeśli chodzi o toaletę, to nie używać chusteczek, tylko woda przegotowana.
A ząbki ?-spytałam. Nie ma jeszcze, ale dużo objawów wskazuje na to, że są tuż tuż. To jedzenie piąstek 2 na raz i obślinione rogi sukienek,kocyków, wszystkiego.....Zapytałam czy może coś nowego wymyślili na ząbkowanie, ona taka starsza babka, ale cały czas jeździ na różne szkolenia. No niestety nie, żadne żele itd, bo to tylko miejscowo chwilowo....
Za to w aptece ostatnio pani mi coś poleciła, że podobno mamy sobie chwalą. Kupiłam za wczasu, teraz nie podam Wam nazwy, bo został w domu.

Martwię się, bo niby dr stwierdziła, że zdrowa jest, ale ma strasznie zawalony nosek, że cięzko oddycha, przebudza się. Ja drżę o nią, by coś się nie rozwinęło, ale chyba taki gęstszy katar to chyba już lepiej?
Kuba tez tak miał, że najpierw woda z nosa... A Nadia to nawet goraczki nie miała, jedynie zaczerwienione gardło i kilka razy gęstsza wydzielina z nosa. Teraz gęste zielonkawe. To chyba wirus??? Nigdy tego nie mogę odróżnić:confused:.

Mieliśmy dylemat teraz z T co z Kubą. Nie był w przedszkolu tydzień cały, by na dobre się wyleczył. Teraz już jest ok, ale obawy, że coś z przedszkola przyniesie i małą zarazi w sam raz na imprezę... Mama zaproponowała, żeby został u nich do chrzcin i chyba skorzystam. Szkoda, ze we wrześniu był tylko 6 dni w przedszkolu, ale trzęsiemy się nad małą. A że mama moja jest na L4 jeszcze min miesiąc to mógłby tu zostać, a ja troche odpocząć od niego.

dziewczyny co wiecie na temat olejku Olbas??? Czy takim maluchom można skropic pieluszkę choć 2 kropelki??? Kiedyś czytałam, ze to nie jest dobre, ale sama nie wiem...bo niby maść majerankowa jest od 6 roku zycia chyba, a dzieciom mniejszym lekarze zalecają...

Ech, no i Kornel na serio chory - cały dzień nie miał apetytpu, a wieczorem dostał dreszczy. Zmierzyłam mu temperaturę i ma 38,5 :no: Dałam mu syrop na zbicie, jutro siedzimy w domu, a w poniedziałek do lekarza. Oby to nie było zapalenie oskrzeli. W dodatku Julek dzisiaj cały dzień stękająco-marudny. Po południu nosiliśmy go z M. na rękach na zmianę, co u nas się prawie nie zdarza. A jutro rodzinny obiad z okazji naszej rocznicy. I jak ja mam się ogarnąć? :dry:

Maćku, Muńka u nas od wczoraj też płacz przy cycku, a było już tak dobrze. Podejrzewam dolegliwości brzuszkowe, bo wczoraj sobie trochę zaszalałam z jedzeniem. Strasznie wrażliwe to moje dziecię, muszę niestety wrócić do ścisłej diety.

Dziecko zostaje z tatusiem a ja zamierzam się bawić ile wlezie :))))
Miłego wieczoru dziewczęta :)

Baw się dobrze!
U nas dzisiaj wychodne ma M. Właśnie dzwonił, że popija browara z kumplami. A niech się chłopak wyluzuje ;-)

Ruda gratuluję zębiska :-)

Jeśli chodzi o nakrycie na noc, to ja tydzień temu wyjęłam kołderkę, bo młody budził się z zimnym noskiem i rączkami. Kocyk już zdecydowanie nie wystarcza.

Poszukuję fajnej spacerówki dla Julka. Możecie coś polecic?
Niespodzianka chyba kupowała Cosatto na all można kupić ale nie wiem czy jest ok?
Na co powinnam patrzeć przy wyborze?

agaundpestka a nie obawialas sie kapac ja mam jeszcze obawy bo nie trzyma tak 100% pewnie glowy
Coś Ty nie ma strachu :) a mały czuje się swobodnie i bezpiecznie.
Przypomniałyście mi, muszę koniecznie z małą się kąpać, to takie cudowne uczucie. Z Kubą było super. Tylko, ze to jest tak, ze Kuba kąpie się w wannie, obok wanienka i staramy się ich jednocześnie kąpać. Nadia wychodzi wcześniej, a Kuba zajmuje wannę na dłużej. A tak to przedłuży się wszystko, ale od czasu do czasu na pewno będziemy. No i potrzebny jest do tego T, by ją wyjąć, a zapowiada się, że w najbliższych miesiącach będzie bardzo duzo pracował i dzieci kąpać będę ja.
Masz racje cudowne uczucie i na pewno teraz będę to częściej robiła :)

Pamka ja kupowalam cosatto i jestem zadowolona :) Jesli masz jakies pytania to pisz :) A tymczasem poczytaj: Opinie o Wózek Swift Lite Supa Cosatto - bangla.pl . Moja siostra polecala jakis model pierre cardin tylko nie pamietam firmy :zawstydzona/y: coneco moze? Ma dluzsza budke, co jest plusem, bo ta w cosatto raczej krotka. Ale w UK ich nie ma. No ale po paru tygodniach od zakupu nadal jestem mega zadowolona z cosatto i nie znalazlam powazniejszych wad.

Pamka - najpierw zastanów się CO Ci będzie w tej spacerówce najbardziej potrzebne.
Waga małą czy niekoniecznie
koła duże czy niekoniecznie
rączka jedna czy dwie
mały czy duży kosz na zakupy
rodzaj składania
budka duża
??
JAk już będziesz wiedziała to Podpowiem Ci coś bo mam fioła na punkcie spacerówek ;)

Niespodzianka

ten wózek pierre cardin w PL to Coneco, a ten z "powiększaną" budką to Coneco Traffic. CONECO TRAFFIC NEW Wózek Spacerowy PARASOLKA +BON (2627819062) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
Hmmm potrzebuję by rozkładała się na płasko, miała w miarę szerokie siedzenie (sąsiadka ma 3 kołowy Jane i jej 9 mies. syn ma ciasno), chyba daszek ma znaczenie też bo zbliża się zima, ja głównie spaceruję po chodnikach, a wiadomo jakie chodniki są na osiedlach. Wolałabym też by nie ważył 15kg bo mimo, że mieszkam na parterze to plecy siadają, kosz na zakupy nie ma większego znaczenia, rodzaj składania też...
Nie wiem o co chodzi z dwoma rączkami ???
Ogólnie najważniejsze by Julek miał wygodnie i bym za kilka miesięcy nie musiała kupować nowej spacerówki.
Myślałam o Graco Evo albo Jane Muum ale jestem zielona w sprawie spacerówek...

Edek: Chciałabym przekładaną rączkę lub siedzenie

Julek zasnął wczoraj o 19:30 i dalej śpi, spanie pod kołderką musi mu odpowiadać ale mnie zaraz biust eksploduje. Zastanawiam się czy go budzić:eek:

Ostatnia edycja:
Do góry