reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
dzień dobry :)
dzis wróciłam, jestem padnięta. Ale moje dziecko nie... wiec czekam wieczora segregując grzecznie pranie.... maskara jak człowiek brudzi. Co najmniej 6 wkładów do pralki mam + ręczniki i pościel.

Wakacje udały się rewelacja - z jednym małym ale. Pojechalismy ze znajomymi - i raczej wiecej z nimi nie pojedziemy. Przyjaz się mogę ale na wspólne wyjazdy się więcej nie piszę.

Byliśmy 2 tygodnie. Martynka podróż zniosła świetnie, na plaży jej się podobało, wycieczki równeiż sobie chwaliła. Jest ciakawa świata i podbijała serca Chorwatów. Mama pani u której mieszkaliśmy zrobiła jej na grutach 2 pary bucików na zime. Białe i różowe :) Za to państwo u których mieszkalismy 2 lata temu (w tym roku mieli zajęte) podarowali mi 2 butelki młodego wina na laktację :)
Moje dziecko jak jej imienniczka jest stworzone do podrózy :) Muszę teraz popracować nad mężem i moze na następmy rok (zanim mała skończy 2 latka) uderzymy znów do Azji...

Dziewczyny postaram się nadrobic to co pisałyście kiedy mnie nie było. Teraz na szybko:
Wyjazdy z dziećmi polecam - każdemu :)

Jakie zęby? doczytałam ostatni post. Juz zęby waszym idą? Matko a ja myślałam ze jeszcze chwilkę mam....
Moja niunia pokochała pozycję na brzuszku - w końcu :) I potrafi zabawkę w dwie rączki chwycić, obraca się z brzuszka na plecy i na odwrót. Poza tym jest straszna śmieszka :)

A w sprawach małżeńskich i dzieciakowych. Przed wyjazdem na urlop mąż małą zajmował się jak mu ją wręczyłam. Na wakacjach się w niej zakochał. Ja robiłam za kierowcę i matkę karmicielką a tatuś gadał i zabawiał córeczkę. Na plazy zasłaniał uszka jak wiało, przykrywał kocykiem. Dbał o cień i zebym ja broń boże czegoś złego nie jadła bo zaszkodze jego córce.... Aż mnei wkurwiać zaczął.... Ale cieszę się ze w końcu zobaczył ze ma naprawde fajną córeczkę :)

Idę nastawić kolejne pranie. A i mam pytanie - czym sprać zaschniete 2 tygodniowe kupy koloru musztardy?????

Ruda- ja też gratuluję ząbka:-D a myślałam, że mojemu chrześniakowi wcześnie wyszły a miał 4 miesiące:-)

Aylin - współczuję ogarniania wszystkiego po przyjeździe, znam ten ból... A jeśli chodzi o pranie to nie pomogę, wiem, że po takim czasie ciężko je sprać. Mogę jedynie dać dobrą radę - najlepiej taki świeżo zasrutkany ciuszek zaprać i potem wrzucić do normalnego prania, nawet po jakimś czasie. Ja zawsze tak robię i problem z głowy.

Gabi znów dała popis przy wieczornym cycu...nie wiem o co jej chodzi. Wygina się, ciągnie za sutek. Biorę ją do odbicia a ona w ryk. Dziś nieźle przyłożyła mi głową w nos i chyba ją zabolało, bo porządnie się wydarła. Ciekawa jestem ile pośpi. Wczoraj po dwóch godzinach się obudziła, bo nie dojadła i była głodna.

Ruda gratuluję zębolka:-):tak::-)

Dorota
to nie takie proste zrobić zdjęcie ząbkom hihi Antoś nie chce współpracować:-D

Aylin
mój ma już 2:-) super,że wakacje udane:)

2????? tak szybko?? gratuluje :)

Munka - wiem ze najlepiej na biezaco. Ale mała 4 razy załatwila mi sie w trakcie wycieczek. i zdazyło wyschnac niestety. Na razie mocze w arielu.

Moj poki co moze pochwalic sie spuchnietym dziaslem :no:
Dzis mu robilam sesje zdjeciowa hihih :tak:
Tez nie wykazywal checi wspolpracy :baffled:

Wlasnie mam ubaw, bo slysze na dole, jak tatus probuje z kolega (dzieciatym, wiec wyrocznia hihih) uspic grzdyla hihihi
Ale fakt jest taki, ze u mnie na apka wyl niemilosiernie, u tatusia sie uspokoil taaaaaa wie jak ustawic :dry:

katrina dopiero mi sie przypomniało, że miałam ci odpisać:zawstydzona/y: krem mam taki Opinie o Ja i Mama, Krem na ciemieniuchę AA Therapy - bangla.pl rzeczywiście śmierdzi niemiłosiernie, ale różnicę widać już było po pierwszym użyciu:tak: więc mam zamiar go stosować

Ruda gratuluję pierwszego Jaśkowego ząbka!!!

Aylin masz złote dziecko, pozazdrościć, a na kupy to może po prostu spróbuj Vanish, ale ten w żelu, u nas działał na kilkudniowe plamy, najpierw zapierałam tym żelem, potem moczyłam kilka godz a potem do pralki

Dziewczyny Aurelcia mi kaszle i kicha co chwile tak bylo caly dzien i teraz przez sen jest to samo i sie zastanawiam czy jechac z nia teraz na pogotowie czy dopiero jutro rano??? Wolalabym jutro zeby jej nie rozbudzac ale sie boje jaka bedzie ta noc.....

co radzicie?

reklama
Do góry