reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Witam wieczorkiem;)
Niestety nie mam czasu i siły was nadrobić;( Chciałam tylko powiedzieć, że dziś zaliczyłam ostatnie dwa egzaminy- oba na 4;) także oficjalnie zaczęłam III rok;)
Ale niestety chora jestem- połamało mnie w szkole- gardło boli niemiłosiernie, katar już się zaczyna i mam takie uczucie, że "wchodzi"mi na oczy;/ co tu zrobić, żeby małego nie zarazić;(? jutro też mam szkołe także trzymajcie się;*

Gratulacje i zdrówka życzę!! mnie też rozkłada kicham, smarkam, a w poniedziałek miałam z małym wyjechać na pare dni :(

Polecam Wam dziewczyny fajną i przydatną rzecz :) nie raz nie ma na co zahaczyć grzechotek w wózku, łóżeczku itp. BRIGHT STARTS KÓŁKA KÓŁECZKA ZAWIESZKI GRYZAKI (2633155265) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
Witam:)

buziak współczuję,wiem przez co przechodzisz,ja zdrady też nie wybaczyłam....

Mojemu Antosiowi wczoraj przebił się następny ząbek, także mamy już 2::-D

Dziewczyny którym wypadają włosy po porodzie chciałam wam polecić odżywkę -maseczkę do włosów WAX-rewelacja.

Któraś pisała już nie pamiętam która o pieniądzach z PZU za pobyt w szpitalu. Dostałaś tylko za 9 dni ponieważ należy się tylko do 5 dni po porodzie ,chyba,że pobyt przedłuża się z powodu stanu zdrowia matki a nie dziecka. Tylko,że wtedy trzeba dostarczyć dodatkowe dokumenty. No i nie liczy się leżenie na poporodowym tylko patologia i izolacyjny. Ja leżalam od 23 maja do 14 czerwca i dostałam za 20 dni od 23 maja do 11 czerwca:)

Ale naskrobalyscie przez 3 dni :-) Powierzchownie przelecialam Was za co przepraszam ale juz padam.

Iwon- moj nick- Slonce, Sloneczko mezusz na mnie mowi :tak:
Rysica- NAJLEPSZEGO widze w tym samym wieku jestesmy :-D i przepraszam za spoznienie :-(
Niespodzianka-mojej kleik tez przez 2 Aventu nie idzie a przynajmniej slabo dlatego musze zakupic wiekszy i moze sie skusze na ten trojprzeplywowy a daje jej ryzowy
Sicilpol- moja tez za wlosy lapie ktore zreszta zaczely wypadac :zawstydzona/y:
Niezapominajka- gratulacje i zdrowka :tak:
Munka- mowisz ze tyle nas masz na FB a ja nie mam nikogo chyba przegapilam kiedy byla wymiana adresami :zawstydzona/y: moglabym proscic o priv??? jakby ktorach chciala miec mnie w znajomych :happy:

Pewnie cos jeszcze ciekawego sie dzialo wiec ide dalej nadrabiac albo i spac ........

witam wieczorkiem dopiero. nie mam czasu w ciągu dnia. w dodatku gardło tak boli, że nawet ciężko mi pisać...
piszecie niemożliwe ilości postów, nie nadrabiam, też "przelatuje"...
Fb tez mi sie powiększyło ostatnimi czasy...fajnie, Like It! ale czasami nie ogarniam "who is who".
moja mała księżniczka oststnio dosć dobrze spi- raz nocy karmienie, pobudka 6-7 rano. Zuza też sie poprawiła, do przedszkola chodzi bez problemu, czasem tylko sie troche rozżali. bardzo sobie chwalę instytucje złobka/przedszkola.
tak mnie troche zadziwiacie z tym kleikiem do mleka, moja jeszcze 3 miechów nie ma i na cycku jedzie, czasem ją dokarmiam jak sie bardzo wścieka. kaszki ewentalnie za miesiac podam. a to są kleiki "po 4 miesiacu" czy "od czwartego"??
ide w kime chyba. mąż z sąsiadem piwo pije w ...piwnicy:crazy: sesja psychologiczna, pogadać muszą...hmm
ahoj moje panny!

Witam wieczornie
Moja Amelka nie dość że za włosy ciągnie to i za ubrania, za bluzkę i nawet za stanik jak ja karmie
Dziś cały dzień walczylam z zastojem, nie wiem jak to się stało ale wyczułam grudki a mała nie chciała go ssac i beczala. Wcale jej się nie dziwię jak nic nie lecialo. Kilka razy rozgrzewalam pieluszke i przykladalam i nie pomogło. Dopiero skonsultowaliśmy się z polozna i powiedziała abym wzięła gorący prysznic i rozmasowala grudki, mam jeszcze wypić szalwie aby pohamowac laktacje, tradycyjnie przyłożyć kapuche i wstawać w nocy co 3godz i karmić albo ściągać. To dziś sobie pospalam.
Dlatego też spadam już życząc przespanej nocki. Pa

josie- moj tez zaczyna haczyc w gondolce w aucie hiihih- bowiem wtedy nalezy mu wpiac taki ochraniacz na boki i tu lokcie mu wystaja hihih, ale lubi, nam normalnei trasy 2godzinne potrafi przespac
A ta gondolka niby jest do 10kg :confused2: jak on bedzie miec 10kg to nie wiem, chyba go tam wpychac trzeba bedzie ;-)

aaa co chcialam hihih, odnosnie naszych dzieciaczkow, u Was aniolki grymasza, a ja przynajmniej mam konfort, bowiem moj aniolek upadly juz wiecej urwisowac nie moze, wiec zmian nie mam ;-)
Juz nie krzyczy a piszczy :eek: a my niestety mamy gol sciany i echo sie niesie :confused2:

Nie wiem czy pisalam, dom nowy, a nam przyszlo przeniesc sie do innego miasta, wiec niedlugo znow przeprowadzka- w nastepnym domu obrazki i polki a scianach, bo ogluchne, juz tak sadze, jedno ucho mniej wladne :crazy:

Waris- jak moge pomoc, pros meza o masaz, to juz nie chodzi o wieksza sile, ale inne ustawienie reki do masazu :tak:

Ja Katarzyna Przybyś na FB. Sporo z z niego korzystam więc zapraszam do znajomych :-)!
Muńka - Zosia ma zawsze ok 37.1

Hello,

U nas trochę lepiej. Bylismy dziś na 20 minutowym spacerku.

Iwon, przeszperałam kompa i nie mam żadnej aktualnej fotki. Zawsze stoję po drugiej stronie obiektyru i uwieczniam moje Skarby. W niedzielę chrzciny, więc wrzucę coś oby się Wam jakoś pokazać :)

Na Fb też jestem, więc jakby mnie ktoś chciał mieć wśród znajomych to nazywam się Monika Wróblewska.

Ja zdecydowanie wolę ubierać Gracjanka w bodziaki i półspiochy. Wygodnie mu wtedy. Na noc pajacyki a jak wychodzimy gdzieś do ludzi, to najczęśiej jakiś dresik mu zakładam.

Zdjęcie jakieś wyszperam, a co do fb to Maria Żbik- Pawłowska.

Ze spotkaniem pomysł fajny, mam nadzieje że da się zrealizować.
i Dorota.
wyslalam zaproszenie :tak:

Munka- dzieki za oswiecenie co to pajacy a co spiochy :-D czyli ja uzywam pajacykow bo uwielbiam- najwygodniejsze :) a ciagle na nie mowilam spiochy :sorry:
Buziak- szacuna za determinacje i wytrwalosc w postanowieniu, niech sobie nie mysli ze gdzies zamoczy i wroci do kochanej zony :cool2:

Kasia.natka, agaundpestka a ile go lejecie i do jakiej ilosci wody?
Moze cos zle robie :(
ja już teraz nie używam ale w szkole rodzenia pielęgniarka mówiła że skoro zalecają dwie nakrętki na wanienkę to na pół wanienki jedną i tak robiliśmy :tak:

Addiena - z jednej strony niesamowicie się cieszę, ale z drugiej, jednak wolałabym, żeby takie akrobacje z siadaniem później zaczęła, bo to zdrowiej będzie dla jej kręgosłupa... A gada też jak najęta :) to po mamusi hahaha
moja też tak robi, jak tylko jest w pozycji półleżącej to od razu się dźwiga ale podobno jeśli robi tak sama to jest ok bo to znaczy że już jest na to gotowa :tak:

- dziewczyny czy wy te zabawki typu szczeniaczek-uczniaczek to na allegro kupujecie?

- kochane a czym i czy w ogóle smarujecie buzie dzieciaczkom? i całą główkę z włoskami?

- no i jak wy się odszukujecie na fb? czy to jakiś wyższy stopień wtajemniczenia trzeba mieć na tym wątku :eek:

reklama
moja też tak robi, jak tylko jest w pozycji półleżącej to od razu się dźwiga ale podobno jeśli robi tak sama to jest ok bo to znaczy że już jest na to gotowa :tak:

- dziewczyny czy wy te zabawki typu szczeniaczek-uczniaczek to na allegro kupujecie?

- kochane a czym i czy w ogóle smarujecie buzie dzieciaczkom? i całą główkę z włoskami?

- no i jak wy się odszukujecie na fb? czy to jakiś wyższy stopień wtajemniczenia trzeba mieć na tym wątku :eek:

No tylko Twoja jest prawie o miesiąc starsza ;)

-ja kupuję na allegro bo taniej

-ja niczym Monice nie smaruję ani buzi ani głowy...

-ja też nie wiem jak mnie odnajdują dziewczyny na fb ;P

Do góry