reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Dziekuje za rady odnosnie smoka. Niestety nie zdal egzaminu. Nawet na najmniejszym przeplywie maly sie zachowywal jakbym go chciala utopic conajmniej :/ Wzielam wiec smoka nr 1 dr Brown i gruba igla (wysterylizowana) poszerzylam dziurke :zawstydzona/y: Wiem, ze niby sie tak nie powinno robic, ale wypil bez problemu cala butle.

Moj tez ciagnie za wlosy. Zwlasza jak sie nachylam, zeby mu w brzuszek "napierdziec". Dziwne, ze za zabawki tak szybko nie chwyta jak za moje wlosy.

reklama
No wlasnie, ja tez czasem zapodaje masc majerankowa i naprawde skutkuje

Dziewczyny, czy Wasze potomstwo zaczyna Was tez ciagnac za wlosy????
Jejku, zadwalam sobie sprawe, ze to nastapi, ale ze juZ???
Jak widzi konski ogon to az sie trzesie z radochy..
Ciągnie za włosy, uszy, a jak mój brat go wziął na ręce to zaraz słysze krzyk pomóż mi :D złapał go za kłaki na klacie :p

Cholibka chyba nie będę tej mojej chwalić! Co ją pochwalę to ona coś wykombinuje :/ Zasypia w ciągu dnia ładnie, owszem, ale po 15-30 minutach się budzi i marudzi!!! Tzn nie od razu ale marudzi do następnego karmienia, a dziś to w ogóle jakieś apogeum było! Spała 3 razy po kilkanaście minut do pół h! Umęczyłam się strasznie, bo jej się nudziło! Na rączkach źle, w leżaczku po 20 min źle, na macie po 10 minutach źle, na plecach źle, na brzuchu ok ale kilka minut i znów marudzenie, najlepiej to jakby siedziała, cwaniara! grrrrr
A wszystko dlatego, że zimno i wietrznie i nie wychodzimy jak oni zakatarzeni!!! Jutro mam to gdzieś, wyjdę z nimi na dwór ! Najwyżej ich cieplej ubiorę... Bo jak Monika jest na dworze to potrafi spać i 3h plus godzinę po powrocie do domu...

aaa - Monika gada przez sen ;P
U mnie to samo i na spacerku tez- juz mam dosyć od 4ej rano:/ dobrze, ze już teraz śpi.

Niespodzianka - Monika też tak ma, że jak się nad nią nachylam o obcałowuję brzuszek, to mnie za włosy łapie ;P Może dlatego, ze są akurat "pod ręką" ;P

Coś mi się chce ale nie wiem co... Piwko? Ale nie mam...

Ciekawe jak mąż dzisiaj wraca... Chyba zaraz się wezmę za prasowanie...

Aaa no i zapomnialam napisac. Rysica podobno katar nie jest przeciwskazaniem do spacerowania. Ja mojego zabieram na zewnatrz. Lepiej spi i lepiej oddycha :)

No wlasnie, ja tez czasem zapodaje masc majerankowa i naprawde skutkuje

Dziewczyny, czy Wasze potomstwo zaczyna Was tez ciagnac za wlosy????
Jejku, zadwalam sobie sprawe, ze to nastapi, ale ze juZ???
Jak widzi konski ogon to az sie trzesie z radochy..
Moje też ciągnie, najgorsze że ciągle łapie mnie za to samo miejsce jak go nosze i już mam tam wrażliwą skórę (a mojego męża łapie za włosy na klacie):-)
Aaa no i zapomnialam napisac. Rysica podobno katar nie jest przeciwskazaniem do spacerowania. Ja mojego zabieram na zewnatrz. Lepiej spi i lepiej oddycha :)

Dokładnie, katar podobno trzeba wietrzyć więc my też zasmarkańcy codziennie trochę wychodzimy - tylko, że nam P. doktor zabroniła leżec na płasko więc problem. Wykorzystuję opcję doczepienia fotelika do stelażu wózka, ale wiadomo co na kręgosłup, więc spacerki nie za długie.

Niespodzianka a nie probowalas browna 2 ??

moj poarudzil troszke na wieczor ale dlatego ze meza nie bylo ... a takto nie chwalac dzien spokojnie i dzisiaj drugi dzien zasnal bez szumu :)

u nas tez ciagniecie jest na porzadku dziennym

mamy juz osmiornice wyprana i mlody strasznie sie nia zainteresowal jak wisiala :D

no i kupilismy szczeniaczka uczniaczka (musialam mu zrobic operacje bo nie dzialalo mu ucho ;D ale juz dziala) i mlody tez sie zainteresowal szczegolnie jego czerwonym nosem niebieskimi uszami i serduchem jak mryga kiedy spiewa ... czyli dwa dobre zakupy ...

zyrafa tez jest super :) memla ja obraca czasami jak pisnie to zdezorientowany i usmiech :D

Padam... Gabi zrobiła jakąś histerię po kąpieli przy cycu i nie wiem o co chodziło do końca, w każdym razie zasnęła mi na rękach jak ją polulałam i dałam smoka. Pewnie się szybciej obudzi, bo nie pojadła za dużo. I właśnie skończyłam robić obiad na jutro, więc już nie mam siły na nic.

Coś mi się wydaje, że nasze dzieciaki wkraczają w jakiś inny etap, bo zauważyłyście pewnie, że każda z nas ostatnio zaczęła narzekać na nasze aniołki kochane:-)

Uciekam do łazienki, papa

Munka to pewnie ten skok co ma trwac kilka tygodni o_O a zaraz po nim nas pewnie dopadnie zabkowanie, matko...
My w trasie do poznania, maly spi i mam nadzieje ze cala trase przespi. Tylko ta gondola samochodowa juz troche za waska, lapki dal do gory ale ledwo sie.mieszcza obok glowy :/

Ale Szymek ma skłonność do zapalenia oskrzeli, a miał straszny kaszel, i pani dr kazała nie ryzykować i spacerki robić góra pół h przy bardzo ładnej pogodzie. Na szczęście już mu kaszel mija :) Jutro idziemy na spacerek :)

reklama
Witam wieczorkiem;)
Niestety nie mam czasu i siły was nadrobić;( Chciałam tylko powiedzieć, że dziś zaliczyłam ostatnie dwa egzaminy- oba na 4;) także oficjalnie zaczęłam III rok;)
Ale niestety chora jestem- połamało mnie w szkole- gardło boli niemiłosiernie, katar już się zaczyna i mam takie uczucie, że "wchodzi"mi na oczy;/ co tu zrobić, żeby małego nie zarazić;(? jutro też mam szkołe także trzymajcie się;*

Do góry