reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
czy Wasze dzieci umieja sie same soba zajac ?? moj umial do czasu a ostatnio to gdzie go nie poloze zaraz jeczenie :| jak jestem obok i gadam to super ale jak odchodze to jeki
Jak ma dobry humor to tak,ale to rzadko...
A sluchajcie, wytlumaczcie mi te suwaczki, u mnie jest, ze 3miesiace, ale tygodniami to 13tydzien i 2dzien, wiec powinno być chyba 3miesiace i 1tydzien i 2dni?
To dlatego, że miesiąc nie ma równo 4 tygodnie, tylko 4 tygodnie i 3 lub 4 dni, dlatego 3 miesiące to nie 12 tygodni tylko wychodzi właśnie 13.

Hello :-))

JA się dziś pochwalę. Lenka w poniedziałek nauczyła się obracać na boczek (co prawda jeden, ale zawsze coś). We wtorek natomiast obróciła się najpierw na brzuch, a potem na plecki :-)

Dziś byliśmy u nefrologa na kontroli i wyniki mamy dobre, żadnego zakażenia nie ma, w usg wyszło, że miedniczka lewej nerki się zmniejszyła do 8mm, więc b.dobrze :-), ale dalej nie wiadomo co z tą nerką nie tak. Następna kontrola za 2miesiące i wtedy postawią jakąś diagnozę prawdopodobnie.

Lenka dziś pół dnia przespała, nie wiem czy to od porannych wrażeń i wycieczki, czy to ta pogoda. Nie wiem jak to jest, że jak mąż jest w domu to Lenka taka grzeczna, a on potem myśli, że ona tak dziennie mi śpi po 3h:confused2:

Mój nick od imienia ;-), a no i młoda jestem jeszcze chyba.. 24 :-)

W ogóle zgłosiłam pobyt w szpitalu po porodzie do pzu jako szkodę (bo leżałam 20dni przez to, że Lenka miała antybiotyk) i uznali mi to! Dostanę odszkodowanie za 9dni pobytu w szpitalu, nie wiem czemu akurat za 9, ale nie wnikam, ważne, że chociaż tyle.. a kasa całkiem fajna :D

Chorującym życzę szybkiego powrotu do zdrowia!
Rysica - samych szczęśliwości w życiu!

Hej nie mam kiedy pisać wiec tak na szybko. u nas wszystko dobrze od wczoraj Kuba zupke wcina, ostatnio zaczyna siadać ;o jest taki silny że szok. trzyma sie za palce i siada.:-D Miłej nocki papa.

Ja whkonczona. Maly prawie nic nie zjadl na kolacje. Wije sie przy jedzeniu jak piskorz. Zmienilam butelke na lovi - to samo... Czy mozliwe zeby nagle mu mleko przestalo pasowac? Bo juz nie mam pomyslu, plesniawek nie widze
i maz mnie wkur..il jeszcze na koniec, ze niby ja cos zle robie i uspil go na rekach. A od miesiaca mu mowie ze nie usypiamy na rekach juz. Chyba wyjde z siebie

No proszę, czyli verita zawsze prawdę nam powie :-D
;-)

Raczej z Was ją wyciągnie ;-) :laugh2::laugh2:

......

Tak się zastanawiałam, czy Veritaserum to "to" Veritaserum.....właśnie sobie odświeżam tą lekturę po latach:-)

....

Uwielbiam Pottera :-) Całą serię czytałam z 10 razy albo i więcej :-D
I to po polsku i angielsku :-p (mam kupioną całą serie w obu językach :szok: taką wariatką jestem :laugh2:) Sama myślałam czy by sobie nie odświeżyć :sorry:

Iwon może i nie twoje klimaty ale i tak polecam :-p Babka pisała książkę (traktuję serię jak całość) 10 lat, a tam wszystko pięknie się łączy i wszystko jest ważne. Stworzyła realny świat który zaczarował cały świat, więc coś musi w tym być....może spróbuj? ;-)

...
mam koleżankę która jest w 13 tyg. ciąży i ma krwiaka w macicy, pod płodem. macie jakieś dowiadczenia? jej kazano leżec i czekać aż sie wchłonie. najgorzej bedzie jak pęknie i sie zakażanie zrobi albo "pociągnie" za sobą dzidzię. martwię sie o nia.

Ja miałam krwiaka w pierwszej ciąży i się wchłonął, takze nie martw sie, wszystko będzie dobrze :tak:

Avo ja mam teraz 23 lata a w grudniu. Urodziny;-) niezapominajka jest chyba jeszcze w moim wieku;))

Jesteś o 10lat młodsza ode mnie...ale staro się teraz czuję :confused2:

A ja mam wiosen 33 - ściślej mówiąc godzina ta wybije w listopadzie :tak:

Mnie w wieku 30 lat dopadł kryzys - było to dla mnie surrealistyczne i przerażające, że nie mam już dwójki z przodu. Płakałam nawet :sorry: Ale już jest ok, teraz do 40 mi wszystko jedno, więc będę miała spokój, potem sobie pewnie znowu krótką depresyjkę zafunduj...

Ja jakoś przekroczenia 30-stki w ogóle nie przeżyłam :dry:... Ale wtedy urodziłam pierwsze dziecko, więc miałam inne sprawy na głowie :laugh2::laugh2::laugh2: Prawdę mówiąc po 30-stce czuję się świetnie :tak: Któraś o tym też pisała, nie pamietam która :zawstydzona/y:, ale teraz lepiej mi ze sobą :rolleyes: dzisiaj założyłam szpilki miniówę i czułam się świetnie :-D

mam koleżankę która jest w 13 tyg. ciąży i ma krwiaka w macicy, pod płodem. macie jakieś dowiadczenia? jej kazano leżec i czekać aż sie wchłonie. najgorzej bedzie jak pęknie i sie zakażanie zrobi albo "pociągnie" za sobą dzidzię. martwię sie o nia.

Ja też miałam krwiaka o którym nie wiedziałam, który mi pękł i jak poszłam do WC to spodnie od pidżamy miałam po kostki ukrwawione i jeszcze pół podłogi w kibelku też:szok: Z krwiakami to jest tak, że albo się wchłonie albo wypłynie jak u mnie. Jeśli ma krwiaka pod łożyskiem to powinni ją w szpitalu położyć i monitorować, bo taki krwiak może zakłócać przepływy:-(. Trzeba się oszczędzać w każdym przypadku:sorry:

Rysica STO LAT i SPEŁNIENIA WSZYSTKICH MARZEŃ
która ma jeszcze urodziny?
bo mi się widzi, że nie tylko pani Rysiowa się przyznała ale miałam tyle do nadrobienia,. że nie spamiętałam wszystkiego:zawstydzona/y: W każdym razie STO LAT dla drugiej solenizantki też:tak:

Iwon mojego nicka rozgryzłaś idealnie. Kiedyś się chciałam gdzieś zalogować i wszystkie nicki jakie wymyślałam były zajęte no i w końcu ten mi przyszedł do głowy i tak zostało:cool:

Wsadziłam dziś moje dziecko do spacerówki takiej starej po bratanku ale rozkładanej na płasko, wyścieliłam mu kocem w środku i prześcieradełkiem i poszliśmy na spacer rano, położyłam go na brzuchu i jechał sobie jak król- przed twarzą miał okienko i wszystko widział:tak: Po jakimś czasie spróbowałam go na plecy przewrócić to był płacz. Zrobiłam mu zdjęcie telefonem: 19092012304.jpg
ale się ludzie śmiali jak nas widzieli:tak:

Moje dziecko pośród gąszczu swoich paluszków odnalazło kciuka i nie ciągle wtyka go sobie do buzi:szok::szok: Już nie interesuje go zjadanie zabawek, kocyka czy czegokolwiek innego kciuk jest nr. 1 Piernik za smoczka się nie złapał to po takim czasie sobie substytut znalazł. Co robić, żeby sie nie przyzwyczaił??

Pamka genialnie to wyglada ... ja o kciuku slyszalam tyle zeby posmarowac czyms niedobrym wtedy moze nie bedzie chcial ssac ...

verita tez jestem fanka POttera :D czytalam kazda po pare razy :) a zaczelam od 3 czesci potem 2 potem 1 i potem juz 1,2,3,4 i za kazdym razem jak nowy tom wychodzil to cala serie od poczatku :D ogolnie wciagajaca na maksa

josie wspolczuje z tym jedzeniem,... ja mam z kolei w druga strone je tyle ze masakra... moge oddac z mojego troche zarloczka zeby Twoj zaczal nadrabiac :) a co do mleka moze sprobuj jakies inne podac wiem ze to sie wiaze z kupnem calej puszki ale ... albo moze w jakiejs aptece beda miec albo mozesz do mnie przyjechac dam Ci hippa na jedno karmienie :p i moze akurat mu podejdzie (i pisze teraz jak najbardziej powaznie ... od razu sie kawki napijemy a maluchy sie na siebie popatrza :p)

claudette zazdroszcze ... bo moj to teraz za chiny nie chce na plecach lezec no chyba ze ma gola pupe na przewijaku i mam do niego nawija :) ppewnie zacznie sie obracac jak osiwieje ze zmartwienia :p

mlodak czosnek czosnek czosnek i jeszcze raz czosnek :p no i moze syrop z cebuli ... a przy okazji aspirynka na wieczor z witamina c i niech maz grzeje :) przejdzie w dzien moze dwa :)

maćku wlasnie moj tez sie szybko nudzi i nie wiem co z tym fantem zrobic a poki co
kupilam osmiornice :) teraz bede sie czaic na szczeniaczka uczniaczka :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja whkonczona. Maly prawie nic nie zjadl na kolacje. Wije sie przy jedzeniu jak piskorz. Zmienilam butelke na lovi - to samo... Czy mozliwe zeby nagle mu mleko przestalo pasowac? Bo juz nie mam pomyslu, plesniawek nie widze
i maz mnie wkur..il jeszcze na koniec, ze niby ja cos zle robie i uspil go na rekach. A od miesiaca mu mowie ze nie usypiamy na rekach juz. Chyba wyjde z siebie

Ja też wk....na na K bo tyle co mu tłukłam że usypiamy małego po ciemku tak dzisiaj ponownie zapalił lampkę i usypianie trwało prawie godzinę, gdzie normalnie to dzieciak mi w max. 10 minut odpływa.

Do góry