reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

czy Wasze dzieci umieja sie same soba zajac ?? moj umial do czasu a ostatnio to gdzie go nie poloze zaraz jeczenie :| jak jestem obok i gadam to super ale jak odchodze to jeki

josie moj tez jakis taki sppiacy i jeczacy wlasnie tyle ze je (ale on zawsze je) :p

sicilpol mi maz meliske kupil ostatnio (mialam na szczescoie wtedy okres stad chwile zalamania)

Monika zdrowka !!
Moja mała ma czasami takie 30-40 minutowe okresy gdy bawi się sama z sobą. Albo wystarczy, ze widzi , że jestem w poblizu i jest spokojna. Dzis to w ogóle pogoda ja rozleniwiła i cały dzień śpi:-) Więc generalnie nie ma z nia problemów.

Nanana a ja dzis wygrałam masaż:-)Polubiłam stronę Spa na FB i okazało się , że byłam któras tam w kolejnosci i dostałam prezent:-) Czekam na mężą i lece na siłkę walczyc z tym brzuchem!

Iwon - ja ma 30 za rok i wolę tego nie rozkminiac, bo dalej nie wierzę ja ten czas zapiernicza. W ogóle się na tyle nie czuję. Ale zamierzam 30-te urodziny obchodzic bardzo hucznie. Tak jak 18-te. Zrobiłysmy z kumpelą impreze na 100 osób w klubie i było genialnie.Teraz planujemy powtórkę 12 lat później.

Ostatnia edycja:
reklama
rysica- no wlasnie, wszystkiego najlepszego!!!! :-)

iwon- mi tez stuknie 33 i tez w listopadzie :tak:

kasienka- no ja zaczne...albo meliske...albo w procenty uderze ;-)

Sluchajcie, moj grzdylek zrobil wlasnie cos pierwszy raz, oczywiscie miedzy krzykami a piskami probowalam go zabawiac i pakowac sie na plaze....
Niestety nie udalo mi sie to, wiec zabralam go do pokoju na gorze, polozylam na lozku, ktore czyni nam za plac zabaw rankami i zaczal mi sie turlac, oczywiscie caly czas krzyczac. Probowalam go uspokajac, zabawiac, ale nic. Zaczelam wiec szykowac kolo niego wozek a on caly czas krzyk. Nagle cisza, obrocilam sie, a grzdylek po prostu zasnal :eek:
Miedzy zabawkami...polegl... nono, nowa era nastala

A sluchajcie, wytlumaczcie mi te suwaczki, u mnie jest, ze 3miesiace, ale tygodniami to 13tydzien i 2dzien, wiec powinno byc chyba 3miesiace i 1tydzien i 2dni?

Nie będę was drażnić, ale udało mi się strzelić sobie godzinną drzemkę, bo młody wreszcie dłużej przykimał (zjadł i śpi dalej). Humorek mam od razu lepszy, o taki :-) :-p

Rysica przeczytaj ulotkę leku, jeśli piszą o takim skutku ubocznym, jak ból brzucha, to może to faktycznie to.

Iwon- no tak :) ja moj sicil pol to tak malo oryginalnie ;)

Nie, czemu? Fajne połączenie :)

czy Wasze dzieci umieja sie same soba zajac ?? moj umial do czasu a ostatnio to gdzie go nie poloze zaraz jeczenie :| jak jestem obok i gadam to super ale jak odchodze to jeki

Mój ma ze dwa, trzy razy w ciągu dnia takie momenty, że leży spokojnie na macie albo w bujaczku dobrych kilkanaście/dziesiąt minut :) Musi być jednak najedzony i wyspany.

Iwon chyba nie pisalam o piosence (ciezka skleroza). Lubie takie klimaty, przypomina mi troche depeche mode :)))

Dobrze Ci się kojarzy, bo gramy electro/dark, a ten rodzaj muzyki w zasadzie wywodzi się od DM :)

Nanana a ja dzis wygrałam masaż:-)Polubiłam stronę Spa na FB i okazało się , że byłam któras tam w kolejnosci i dostałam prezent:-) Czekam na mężą i lece na siłkę walczyc z tym brzuchem!

Przypomniałaś mi, że do końca września muszę wykorzystać karnet do SPA, który dostałam od dziewczyn na Baby Shower! Chyba skuszę się na jakiś relaksujący masaż :cool2:

iwon- mi tez stuknie 33 i tez w listopadzie :tak:

Ooo, no to takie porządne rówieśniczki jesteśmy ;) Fajnie :-)

Rysica wszystkiego naj,naj!!!

U nas szpital - jak wykurowałam Mata,to Jasiek ma katar...masakra...i nie ogarniam polskiej służby zdrowia-mamy europejskie karty ubezpieczeniowe,które są akceptowane wszędzie...poza PL:angry::wściekła/y:
Któraś z was pytała-McMickey???-czy wróciliśmy...tak wróciłam a właściwie sytuacja mnie zmusiła,bo muszę zająć się mamą po operacji kolan,a M. dojeżdża co weekend....
Nie potrafię się ogarnąć i poukładać tego wszystkiego:no:

Współczuję operacji mamy i konieczności powrotu.
Co do karty to uznają tylko trzeba się kłócić co już jest zenua :-(
Na długo ten powrót jak myślisz?

U nas dziś Goschka też marudzi zmęczona nie może zasnąć na dłużej budzi się szybko ziewa itd. Teraz też marudzila jeść 40 min po jedzeniu ale chodziło i cyca na sen. Wsadzila zamknęła oczy i śpi. Za chwilę test czy da się odłożyć...

powrót co najmniej na pół roku,ale może się okazać,że dłużej...
Jachu dziś mnie wykańcza-spał może z pół godziny,a tak to ciągle gada i chce się bawić.
Młody jak się go złapie za rączki to siada i się trzyma super prosto,a ostatnio to na nogi próbował wstać:szok:on mnie zadziwia każdego dnia...

a mój nick to moja ksywka od zawsze,choć teraz to więcej brązu niż rudości;-)i też mam już 33 roczki;-)

Witam!
Moje dziewczę też dzisiaj super marudne :confused2: Ni to spać, ni to jeść, myślałam, że kupa meczy, więc czopka zapodałam, ale to też nie to... Widocznie pogoda, skoro Wasze brzdące też takie marudne...
Idziemy zaraz na spacer to może jak uśnie w wózku to dłużej pośpi...

Jak ma dobry humor to też potrafi się sobą zająć przez pół godzinki, albo i dłużej :tak: Ale zauważyłam, że zabawki szybko się jej nudzą, więc muszę kupić albo uszyć coś na podmiankę. No i zmotywowałyście mnie do kupna jakiejś zabawki interaktywnej, bo takiej jeszcze nie ma.

Zaraz rozpocznę wątki dot, rozszerzania diety :tak: więc zapraszam do dyskusji! ;-)

Dziękuję Wam za życzenia :)

Jednak to chyba najgorsze urodziny jakie miałam... Nie dostałam NIC od męża, z resztą mąż cały dzień w pracy - wyszedł o 9 i wróci pewnie po 22, cały dzień w domu z dwójką chorych dzieci, bo cały dzień leje i wyjść nie można, Monika jak na złość śpi po 15 minut i ciągle ryczy i marudzi, ja się źle czuję - no masakra!!!

No i mam gorączkę mimo, ze brałam juz theraflu. Z nosa zaczyna leciec, wiec rozkładam sie na calego. Nie wiem co robic aby małego nie zarazic, chyba jedynym wyjsciem jest wyprowadzka, ale K urlopu nie dostanie. Juz zaczyna kichac, wiec chyba po zawodach..... k......wa, wsciekła jestem na siebie jak nie wiem co ze nie dbałam o swoje zdrowie. A teraz maly bedzie cierpiał. A we wtorek mamy szczepienie.....

reklama
Witam
Rysica - wszystkiego naj... naj... naj Sto lat :)
Tak szybciutko bo czasu na nic nie mam :-( juz rozpoczelam pakowanie malej rzeczy na wykazd do polski a jeszcze musze spakowac mlodego no i siebie. Do tego ogarnac wszystkie sprawy z domem :-( boziu ile tego jest.

Mia jednak ma przeziebienie ale lekarka powiedziala ze mozemy leciec. Z jedzeniem i spaniem bez zmian czyli dalej spi pieknie w nocy.

A co do mojego nicka - dwie pierwsze litery ,,gk'' to moje inicjaly a reszta ,, vip'' ksywka ze studiow. A i mam juzzzzz 35lat jednym slowem stara dupa jestem :)
Moze wieczorkiem uda mi sie was nadrobic :)

Do góry