reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

kasienka - wydaje mi się że nie ma refluksu. Nikt nam nie zalecał nutritonu, sama kupiłam i podałam bo to ciągle ulewanie było strasznie męczące i dla nas i dla małego. Nigdzie nie mogliśmy wyjść zaraz po jedzeniu bo chlustał dalej niż widział. Na początku kupiłam Gastrotuss baby i to jest syrop dla dzieci co mają refluks, ale u nas nie pomógł, więc wnioskuję, że to nie refluks. Nutriton za to działa super. Owszem zdarzy się, że czasami trochę poleci, ale ja daję znacznie mniej niż jest napisane na opakowaniu to może dlatego. Ale jak uleje odrobinę raz na tydzień to żadna tragedia. No i w nocy oraz wieczorem przed snem też nie ulewa, więc do tych porcji mleka nie dodaję.
Jak powiedziałam pediatrze, że ulewa to usłyszałam "większość dzieci ulewa" i tyle. Więc postanowiłam sama działać.

magnii - zazdroszczę przespanej całej nocki, zresztą tak jak wszystkim mamom, które tak mają..... Mi dopiero z soboty na niedzielę może sie uda. Zamierzam K zostawic z małym i iść spać do drugiego pokoju bo nie dam tak rady.

Ostatnia edycja:
reklama
u nas makabry ciag dalszy. obudzil sie i wcisnelam mu butelke jak siedzial tylem do mnie wgapiony w telewizje, wypil 90 i ryk. teraz jeczy na macie... chwilami uda mi sie nawet go rozsmieszyc ale zaraz znowu jeki... i juz znow przeciera oczy jakby byl spiacy. moze ta pogoda?!

Młoda jest dzisiaj ZNÓW marudna! Ale katar mniejszy... Wymiękam, nie chce spać, jak zasypia to się zaraz budzi, przez sen kwęka i się kręci - zupełnie jak nie ona! Czy to możliwe, żeby ją brzuszek bolał po leku Deflegmin??

Hej dziewuszki:)

Rysica, wszystkiego najlepszego!!!!

Nadrobić Was nie mogę...

Ja od piątku mam szpital w domu.... Mi trochę przeszło ale dzieciaczki chore. Mąż w poniedziełek wyjechał ( jak zwykle) i nie mogę się ogarnąć. A w niedzielę chrzciny...
Miłego popołudnia, idę robić szarlotkę bo słodkiego mi się chce:)

a u nas odwrotnie, o 9 byliśmy na rehabilitacji (tym razem doczekany NFZ-owski NDT Bobath), o 11 wciągnął 170 (to do niego niepodobne, żeby aż tyle), a od 11.05 do teraz śpi jak zabity.

a dziś w nocy pierwszy raz spał od 21 do 7 bez jedzenia, dżizas, i naprawdę można tak??? :O

edit: mlodak, podobno do wody też można sypać nutriton, ale przecież nie o to chodzi w pojeniu niemowląt...

OD 11 do 14? jezuuuu to dzieci tez tyle potrafia spac?
moj kiedys tam moze 2godz zaliczyl a tak to 30min max :baffled:

Juz powaznie zaczynam sie zastanawiac nad jakimis herbatkami relaksujacymi, dla niego albo dla siebie :confused2:

Iwon- no tak :) ja moj sicil pol to tak malo oryginalnie ;)

Ostatnia edycja:
czy Wasze dzieci umieja sie same soba zajac ?? moj umial do czasu a ostatnio to gdzie go nie poloze zaraz jeczenie :| jak jestem obok i gadam to super ale jak odchodze to jeki

josie moj tez jakis taki sppiacy i jeczacy wlasnie tyle ze je (ale on zawsze je) :p

sicilpol mi maz meliske kupil ostatnio (mialam na szczescoie wtedy okres stad chwile zalamania)

Monika zdrowka !!

Rysica wszystkiego naj,naj!!!

U nas szpital - jak wykurowałam Mata,to Jasiek ma katar...masakra...i nie ogarniam polskiej służby zdrowia-mamy europejskie karty ubezpieczeniowe,które są akceptowane wszędzie...poza PL:angry::wściekła/y:
Któraś z was pytała-McMickey???-czy wróciliśmy...tak wróciłam a właściwie sytuacja mnie zmusiła,bo muszę zająć się mamą po operacji kolan,a M. dojeżdża co weekend....
Nie potrafię się ogarnąć i poukładać tego wszystkiego:no:

Rysica, Kasienka ja tez ten sam rocznik, a urodziny w listopadzie.

Rysica 100 lat! Albo i jeszcze wiecej!

Magnii super, ze wyniki sie poprawily i mam nadzieje, ze nastepne tez beda dobre

Iwon chyba nie pisalam o piosence (ciezka skleroza). Lubie takie klimaty, przypomina mi troche depeche mode :)))

Alijenka mlody siada podciagany za raczki. Robi to bardzo chetnie, ale mniej chetnie sie kladzie. Wole go czesto nie podnosic, bo pozniej jest ryk i awantura.

Mloda zdrowka i przespanej nocki. Ja nawet mlodego z tata na noc nie moge zostawic, bo moj L ma tak twardy sen, ze placz go nie budzi :(

Dziewczyny wyrzucam ten pier..... kleik :wściekła/y::wściekła/y::no::angry: Na noc to on sie na pewno nie nadaje. Juz robilam wczesniej probe. Nic nie dalo. Postanowilam sprobowac jeszcze raz i dodac wiecej. Tomek zamiast o 1 obudzil sie o 22 na mleko, pozniej o 1, 4 i o 7 juz byl wyspany w przeciwienstwie do mnie. Nie bede mu tego dawac, bo jest gorzej niz na samym mleku. Dostanie na sniadanie najwyzej, lyzeczka, ale to po skonczeniu 4 miesiaca. Uhhh no napsioczylam sie.
W dzien tez jest marudny - juz ktorys tam z kolei. Moze to ten skok rozwojowy, ktory moze trwac kilka tygodni ;(

No a nick niespodzianka, bo niby staralismy sie o dzidzie, ale nie spodziewalismy sie, ze zaskocze w drugim cyklu. Dwie kreseczki byly mala niespodzianka :D

reklama
ten szczeniaczek uczniaczek lepiej polski czy polsko angielski jak myslicie ?? i w ogole on gada dwoma jezykami na zasadzie jaki tryb sie wlaczy ?? czy gada po kolei ?? najpierw polski potem angielski ??

Do góry