kasienka - wydaje mi się że nie ma refluksu. Nikt nam nie zalecał nutritonu, sama kupiłam i podałam bo to ciągle ulewanie było strasznie męczące i dla nas i dla małego. Nigdzie nie mogliśmy wyjść zaraz po jedzeniu bo chlustał dalej niż widział. Na początku kupiłam Gastrotuss baby i to jest syrop dla dzieci co mają refluks, ale u nas nie pomógł, więc wnioskuję, że to nie refluks. Nutriton za to działa super. Owszem zdarzy się, że czasami trochę poleci, ale ja daję znacznie mniej niż jest napisane na opakowaniu to może dlatego. Ale jak uleje odrobinę raz na tydzień to żadna tragedia. No i w nocy oraz wieczorem przed snem też nie ulewa, więc do tych porcji mleka nie dodaję.
Jak powiedziałam pediatrze, że ulewa to usłyszałam "większość dzieci ulewa" i tyle. Więc postanowiłam sama działać.
magnii - zazdroszczę przespanej całej nocki, zresztą tak jak wszystkim mamom, które tak mają..... Mi dopiero z soboty na niedzielę może sie uda. Zamierzam K zostawic z małym i iść spać do drugiego pokoju bo nie dam tak rady.
Jak powiedziałam pediatrze, że ulewa to usłyszałam "większość dzieci ulewa" i tyle. Więc postanowiłam sama działać.
magnii - zazdroszczę przespanej całej nocki, zresztą tak jak wszystkim mamom, które tak mają..... Mi dopiero z soboty na niedzielę może sie uda. Zamierzam K zostawic z małym i iść spać do drugiego pokoju bo nie dam tak rady.
Ostatnia edycja: