reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

witam
u nasdzis masakra z jedzeniem, wezmie pare lykow i zaczyna sie wic i krzyczec. jemy na raty, butelka w godzine ledwo schodzi, jak go czyms zainteresuje i wcisne smoczka to je do czasu az sie zorientuje ze go nabralam.... i tak od 6 rano zjadl moze ze 150 w sumie.... nie wiem co jest???

mlodak a co ten twoj szymek tak sie budzi w nocy?

iwon
moj nick to w liceum mialam ulubiona piosenke hey - heledore babe i tam bylo josie i od tej pory taki nick :)

kurcze teraz mi zasnal na kolanach a dopiero co spal.... moze chory ?:eek::baffled:

Sama chciałabym wiedzieć. W sumie to on chyba spi bo oczy zamkniete ale tak kweka, wierci sie i uderza nozkami, raczkami o łóżeczko ze ja sie budze, czekam az sie uspokoi i dopiero sie klade, a ten po godzinie powtórke strzela.

reklama
Josie też lubilam heledore babe :-)
Iwon mnie uprzedziła z pytaniem o nicki :-)

ostatnio np zastanawiałam się skąd delwer czy właśnie alijenka... ;-)

Goschka dziś wykończona jeździła od rana samochodem a to oznacza krótkie drzemki więc u babci padla u mnie na rękach a gdy ją odlozylam to 5 min i płacz. Teraz już w domu usypia na cycu.

Rysica wszystkiego co naj naj naj:-):-)
U mnie też już 32 wiosny... ale dobrze mi z tym:-) a 27 miałam gdy poznałam P więc wspominam b. fajnie:-)

Witajcie

Moja mała też go ma i potwierdzam, zawsze wpatruje się w te czerwone świecące policzki a jak wydobywa te różne odgłosy "tikutu" "łaaaa" itd to strasznie się cieszy

Uwielbia też tego bananka Zawieszka Banan TINY LOVE pierwszy owoc!! (2634137885) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ja też :-D:-D:-D mam urodziny 5.X

Moje maleństwo dzis w nocy mnie zaskoczyło: wstałam o 1:30 śpi, wstałam o 3:30 śpi, wstałam o 4:40 wierci się ale oczka zamknięte :szok: i wzięłam ją na śpiocha do karmienia bo cycki by mi lada moment pękły, ogólnie to wczoraj poszła spać o 21. Pierwszy raz jej się tak zdarzyło.

Rysica wszystkiego najlepszego abyś jak najdłużej czuła się że masz te 20lat

Iwon dlaczego Waris? Bo w tamtym okresie czytałam tą ksiazkę Córka nomadów - Dirie Waris, Dirie Waris za | Książki empik.com i tak sobie pomyślałam że jeszcze takiego nicka może nie być i faktycznie nie było ;-)

PS Alijenka dobry pomysł z tym watkiem o jedzonku dla maluszków ale może osobno te które karmione tylko UU i osobno te które karmione MM?!?
Dziękuję !!! :-D

a co do wątku KARMIENIE - jestem ZA!!! i jestem też za tym, żeby był osobno jak się karmi UU i osobno MM, bo są zupełnie inne schematy :) I nie będzie tak, że się komuś pomyli bo skorzysta z rady mamy karmiącej UU jak karmi MM i odwrotnie.

Monika - skubaniec mały też się próbuje podnosić do siedzenia jak jest na pół leżąco (np w bujaczku lub teraz jak ma materac ciut wyżej), a jak jest na płasko to samą głowę czasem próbuje podnosić... Szymek z kolei dłuuugo głowy nie trzymał Sztywno, Monice od ponad 3 tyg nie muszę trzymać głowy przy podnoszeniu pod paszki bo sztywno pięknie trzyma.

A ja mam wiosen 33 - ściślej mówiąc godzina ta wybije w listopadzie :tak:

Mnie w wieku 30 lat dopadł kryzys - było to dla mnie surrealistyczne i przerażające, że nie mam już dwójki z przodu. Płakałam nawet :sorry: Ale już jest ok, teraz do 40 mi wszystko jedno, więc będę miała spokój, potem sobie pewnie znowu krótką depresyjkę zafunduję ;)

Iwon - dzięki za komplement, ale to kwestia dobrych rajstop (gatta - polecam) i ustawienia się.

Hahahaha, no dawno się tak nie uśmiałam :-D:-D:-D Oj młodak, młodak ;-)

Dziewczyny czy Wasze dzieci już podnoszą si,ę jak je chwycicie za rączki z pozycji leżącej do siadu ??
Bo moja nawet o tym nie myśli ale z pozycji półleżącej już tak

Mój raz się podniesie, a raz nie. Chyba zależy od dnia, widać nie zawsze chce mu się wysilać ;-)

mojemu tez sie ostatnio nie chce wysilac nawet glowy trzymac na brzuchu :( ale jak go trzymay na prosto to trzyma jak nie wiem ...

mlodak moze jakies baki mu ida w nocy ?? moj tak ma nad ranem i czesto slysze przy tym salwy baczne :)

josie ciesze sie ze sie przydalo :)

Hellou, dziewczęta, ja jak zwykle z doskoku, ale przyuważyłam, że mlodak pisała o płaczu przed jedzeniem - mój też tak ma od paru dni i zachodzę w głowę, o co biega. widać, że jest bardzo głodny, ale jak tylko się poziomuje do jedzenia, od razu ryk, jakby działa mu się największa tragedia świata. rzadko kiedy udaje mi się trafić butlą do ryjka, zanim się pogrąży we własnym nieszczęściu. Podejrzewam, że chodzi o pozycję - Tomek nie lubi już w poziomie być noszony, więc pewnie to go tak wkurza przed jedzeniem, ale to tylko moja teoria...

co do nicków to zaraz po pojawieniu się na forum jako magnificent dowiedziałam się, że to dla stałych bywalczyń zbyt wiele w otępieniu ciężarnym, więc skróciłam do magni :D, a że było zajęte, to powstał dziwny twór magnii. a magnificent to połowa mojego nicka magnificent tree (od kawałka Hooverphonic). nick funkcjonował w pewnym programie do ściągania empetrójek, dzięki któremu zdobyłam kolekcję nieosiągalnych płyt londyńskiej wytwórni swim~, a przy okazji męża - tak tak, złowił mnie na swoje empetrójki hahaha. no i mam sentyment do bycia magnificent drzewkiem :).

ja dziś happy, bo pośród rozmaitych problemów zdrowotnych Tomka zaświeciło światełko nadziei - odebrałam wczoraj DOBRE wyniki krwi! HGB 11.0, czerwone krwinki też ładne - rozpłakałam się ze szczęścia normalnie. tylko hematolog nie spodobało się, że nie T. nie zarasta ciemię i dowaliła badania krwi i moczu pod tym kątem. Jak nie urok, to sraczka. mam nadzieję, że w razie czego skończy się na jakichś suplementach.

Rysica, najlepszego! Ja właśnie mam 27 lat i myślę, że to całkiem dobry wiek na bycie młodą mamą :)

pytanie za 100 punktów: czy buziakowa wróciła na forum?
Iwon, a Ty śpiewasz w jakimś zespole?

czy ja zawsze muszę tak dużo pisać, jak już zacznę? ach to zboczenie zawodowe.

A ja mam wiosen 33 - ściślej mówiąc godzina ta wybije w listopadzie :tak:

Mnie w wieku 30 lat dopadł kryzys - było to dla mnie surrealistyczne i przerażające, że nie mam już dwójki z przodu. Płakałam nawet :sorry: Ale już jest ok, teraz do 40 mi wszystko jedno, więc będę miała spokój, potem sobie pewnie znowu krótką depresyjkę zafunduję ;)

Hahahaha, no dawno się tak nie uśmiałam :-D:-D:-D Oj młodak, młodak ;-)

Mój raz się podniesie, a raz nie. Chyba zależy od dnia, widać nie zawsze chce mu się wysilać ;-)

No co, taka prawda. Zawsze się broniłam przed rajstopami w ogóle, wolałam pończochy, że już nie wspomnę o tych wyszczuplających, itp. Ale tym razem dałam się pani namówić bo nie miała koloru pończoch takiego jak chciałam. I się pozytywnie zaskoczyłam. Efekt: Dooopa podniesiona, bioderka głaciutkie, żadna fałdka z brzucha nie wystaje, no cud, miód po prostu. Fakt, że prawie pod same cycki je miałam zaciągnięte i (wstyd się przyznać) nie miałam majtek..... K był w szoku jak mu zakomunikowałam, że ich nie zakładam. Ale naprawdę lepszy efekt był bez.

mojemu tez sie ostatnio nie chce wysilac nawet glowy trzymac na brzuchu :( ale jak go trzymay na prosto to trzyma jak nie wiem ...

mlodak moze jakies baki mu ida w nocy ?? moj tak ma nad ranem i czesto slysze przy tym salwy baczne :)

josie ciesze sie ze sie przydalo :)

Nie pomyślałam o tym, a raczej się nie wsłuchiwałam :-D, tej nocy to uczynię, chociaż mam cichą nadzieję, że jednak ją prześpi bo jak tak dalej będzie to któregoś dnia zasnę przy karmieniu jego w dzień.
Właśnie piję 5 kawę i niewiele pomaga.

magnii
- to super, że morfologia już dobra. Znam ten stres, my w tym tygodniu musimy skontrolować i już się boję........ Żelaza nie bierze już ponad miesiąc i oby tylko anemia nie powróciła bo się chyba pochlastam. On ulewa nawet samą wodą a przecież jej nie zagęszczę nutritonem, to co to by było po żelazie???? Chyba po każdym jedzeniu musiałabym nowe ubranka kupować.

Ostatnia edycja:
Aga mój też dzisiaj strzela sobie 15 minutówki :baffled: Za chol...rę nie chce spać, nie wiem, co mu jest. I ciągle tylko w domu "łaaaaaa", bo jak się z nim bawię, to po chwili zaczyna stękać ze zmęczenia, a na rękach go nosić nie zamierzam i już. Wykończę się :rolleyes2:

edek: czyżby zasnął? :huh:
edek 2: NIE :baffled:

a u nas odwrotnie, o 9 byliśmy na rehabilitacji (tym razem doczekany NFZ-owski NDT Bobath), o 11 wciągnął 170 (to do niego niepodobne, żeby aż tyle), a od 11.05 do teraz śpi jak zabity.

a dziś w nocy pierwszy raz spał od 21 do 7 bez jedzenia, dżizas, i naprawdę można tak??? :O

edit: mlodak, podobno do wody też można sypać nutriton, ale przecież nie o to chodzi w pojeniu niemowląt...

Ostatnia edycja:
reklama
mlodak a Jas ma refluks czy samo z sieboe ulewanie ?? bo mojemu znowu sie ulewa ... i kto Wam zalecil nutrition?? nie chcialabym mieszanek ar ale ulewania mam po dziurki w nosie

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry