reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Rysica na pewno nie zapomniał ;-)

Kurcze jestem zła głownie na siebie bo późno zamówiłam ale myślę, ze jutro będzie :tak: musi:-D

Kartka, która ma być od dzieci doszla. Kuba dzisiaj juz "napisał" życzenia, Wojtka raczka odbita a ja się modle, żeby reszta doszla :tak:

reklama
Dalam malemu jedna miarke kleiku do mleka. Wypil ze smoczka dwojki bez zajakniecia. Zobaczymy... Tez mnie kusi zeby mu juz cos dac lyzeczka ale chyba poczekam do wizyty u pediatry za dwa tyg to akurat bedzie mial prawie 4 miesiace.
Pola to kciuki zeby przyszedl prezent.
Ja zamowilam szkla kontaktowe i licze ze przyjda przed weekendem bo jedziemy do rodzicow.
Acha i umowilam sie do fryzjera na czwartek, pierwszy raz od ciazy :-D

Hej.

Dzisiaj ubieram Wojtka ba spacerek i mowie do Niego "idziemy papa" a On w śmiech wiec powtórzyłam wyraźnie to "papa" a On znowu na głos się śmieje :-D później Kuba chodzil i co po chwile miwil do Niego papa papa a Mały się śmiał w najlepsze.
A moja od jakiegoś czasu chichocze na widok mojego języka:-D. Macham nim a ona pieje. Spróbujcie;-).
A dziś położyłam ją na swoim brzuchu i delikatnie kołysałam mówiąc patataj, też była zachwycona.
Nie wiem dlaczego, ale ona jest tak marudna,mi ręce opadają, ale jakoś bardziej jestem opanowana, mniej zestresowana, więcej mam do niej cierpliwości niż z Kubą.

Jutro jedziemy do mojej mamy do niedzieli to Was nadrobię, bo od kilku dni to tak pobieżnie, tyle co zerkne na ostatnie posty.

Czy to dziewuchy są takie anty na branie leków???. Masakra jakaś, co jej podam syropek,to ona tak sie drze i jakby płucze nim gardło, za wszelka cenę nie chce połknąc, wypluwa bokiem.
Z Kubą tak nie miałam, mozna powiedzieć, że chetnie przyjmował.
Zawsze mam dylemat czy dac jej przed karmieniem czy po. Po jedzeniu zasypia często i szkoda rozbudzać, a znowu jak dziś dałam przed, to darła się ze 20 min, nie dało rady jej przystawić, wreszcie padła i obudziła się po pół h z uśmiechem, potem znowu ryk...i skończyło sie butla, bo stwierdziłam, że nie chcę znowu walczyć...

A dziś było mierzenie i ważenie.
Waga 5920 (w ciągu 6,5 tygodnia przybył niecały kg- chyba nie za dużo, a nie spytałam, choć na rękach czuć ciężar), a wzrost 65(urodz. 55)

Ostatnia edycja:
Wstał o 4.15 musiałam przebrać bo pampers przelecial nakarmilam i o dziwo spi...ale na mnie i boje sie z nim wstac ze sie gnomek maly obudzi...;-(

Wstał o 4.15 musiałam przebrać bo pampers przelecial nakarmilam i o dziwo spi...ale na mnie i boje sie z nim wstac ze sie gnomek maly obudzi...;-(

A może on ma skok rozwojowy 16-17 tydzień sprawdz w necie dlatego tak kiepsko śpi...Ja odkiedy zaczęłam małego zawijać do śpi lepiej .Teraz jak go zawijam smoka i odrazu odpływaa wczoraj na noc to wogóle go niechciał tylko go zawinęlam.

moj wstal dopiero teraz. zawsze to lepiej niz trzecia nad ranem. ale nie wiem czy to zasluga kleiku czy jego rozregulowania ostatnio.
oby tylko zasnal bo na razie to lezy i gada

kurcze juz mam stresa przed tym skokiem kolejnym :baffled:

moj dzis pieknie spal :tak:
tzn nadal spi :)

dotorka- hihihi skad ja to znam, jak wyszlismy ze szpitala, to pierwsze dni maly spal albo w wozku, ale w bolach, albo na mnie wlasnie, wiec jakis tydzien spedzilam spiac na fotelu :confused2: dobrze, ze tesciowa ma ten fotel duzy i wygodny, nawet sie ladnie wysypialam :tak:
Kruszynka potrzebowala mojej bliskosci- ahhh rozczulam sie na samo wspomnienie- teraz potrzebuje mojego wolnego miejsca w lozku :confused2:

Ja nie wiem co sie z moim dzieje, nie śpi od 3:20 :szok:
A Szymek uwielbiał tego motylka :
BRIGHT STARTS , super motylek (2633597365) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
uwielbiał ciumkać mu skrzydełka, i jak mu się nim grzechotało, a jak się go lekko zgięło w "odwłoku" to świeciły mu się policzki i różne dźwięki wydawał, bardzo przyjemne :) Ten motylek od 3 miesiąca życia (wtedy go dostał) do 1,5 roku potrafił załagodzić KAŻDY płacz!
O przypomniałaś nam, ze też mamy takiego motyla :D dziś sprawdzę czy juz go zainteresuje.

Najlepsze życzenia Urodzinowe dla solenizantek!!!

reklama
Josie a przypomnij mi jakich Ty butelek używasz? Nie zatykał wam się smok?

Wy tu o rozmiarach 74 a nawet 80 a ja mojej kruszynie to zaczynam dopiero pojedyncze sztuki 68 zakładać i to tak naciągane....

Do góry