reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witajcie,

ja Avo- tak po prostu wymysliłam........

ja cały czas myślę o Kasi:(

u nas nocki opdukać sa raczej niezłe- karmienie 18, 24 i 6 rano. Mała nadrabia w dzień. Wazy 6800 i nosimy ubranka na 68. Co do kombinezonów to uwaga - niekóre firmy jak Coccodrillo robią wieksze kombinezony czyli 68 to 74 itd. Ja mam po L kombinezon na 68 i do konca lutego w nim chodziła, dopiero na marzec usiałam kupić coś nowego. a L była dużą od poczatku:) i nadal jest:) urodziła się 60 cm,a teraz ma 110.

eedit. Dzięki Zaza:)- mam andzieję,ze u mnei wszystko będzie ok.

Ja dzisiaj żle się czuję- zaraziłam się od L- czy my kiedys wyjdziemyz tych chorób:(

co do wagi, to ja sie wciąz męćzę z 3 kg. Było juz tylko 1, 8 na plusie, ale przez te mrowienia i neidobory jem dużo:( wkurza mnie ten brzuch i boczki:(

Ostatnia edycja:
reklama
Iwon, tak - slimaczek ma nawet dosyc przyjemną melodyjkę i jak ją gra to główka świeci się w rytm na żółto i poza tym potrafi przejechać caly pokój tak się kołysząc, wiec jak mały leży na brzuszku to turlam ślimaczka w jedną i drugą stronę wzdluż kocyka, zeby wodził za nim wzrokiem :tak: malżonek twierdzi, ze to najlepsza zabawka do tej pory (a mamy i matę i leżaczek z zabaweczkami i inne pierdułki)

My na trójkach babydreamach, choć wolę pampersy.

Hatszept od hatszepsut - władczyni Egiptu ;-) w sumie nie wiem dlaczego, bo nie dażę egiptu jakims sentymentem szczególnym ;-)

Mysiaczek ją uzywam butelek tt, z jedna miarka kleiku smoczek 2 sie nie zatykal. Normalnie jemy z jedynek.
Kasienka dzieki musze sprawdzic czy tam maja te co nosze bo dla mnie najlepsze sa miesieczne night&day z cooper vision a tych nigdzie zazwyczaj nie maja.
Musze te hippy sobie tez zamowic :)

Rysica na pewno nie zapomniał ;-)

Kurcze jestem zła głownie na siebie bo późno zamówiłam ale myślę, ze jutro będzie :tak: musi:-D

Kartka, która ma być od dzieci doszla. Kuba dzisiaj juz "napisał" życzenia, Wojtka raczka odbita a ja się modle, żeby reszta doszla :tak:

Nie wiem czy nie zapomniał, czy go oświeciło jak mu wieczorem powiedziałam, że rodzice moi przyjeżdżają dziś, ale "nie dał mi spać" nocy hehe :-D Ale na prezent pewnie nie mam co liczyć, bo to sknera. :sorry:
Ale Monika dała mi pospać do 7 dzisiaj!!!! Z katarkiem lepiej, za to mnie coś bierze...

Mąż dzisiaj do 20 w pracy znów...

Ja nie wiem co sie z moim dzieje, nie śpi od 3:20 :szok:

O przypomniałaś nam, ze też mamy takiego motyla :D dziś sprawdzę czy juz go zainteresuje.

Najlepsze życzenia Urodzinowe dla solenizantek!!!

Od 3:20? :szok: współczuję!!!
W tym motylku musimy tylko baterie wymienić, bo tylko mryga i robi "ti" zamiast całych odgłosów ;P

Dziękuję za życzenia :D 27 latek na karku...

Josie a przypomnij mi jakich Ty butelek używasz? Nie zatykał wam się smok?

Wy tu o rozmiarach 74 a nawet 80 a ja mojej kruszynie to zaczynam dopiero pojedyncze sztuki 68 zakładać i to tak naciągane....

Monika też pojedyncze 68 zakłada, ale my tu mówimy o ubraniach wierzchnich na zimę, na CAŁA zimę ;)

dzień dobry!
Najlepszego dla solenizantek!:-)
Oboje wiercą sie od po 6.... Nie ma szans poleżeć już
Lecę,bo już głośno się robi.
"Złapałem Twój telefon żeby się nie rozbił":szok:
"Wstaw tą krzyczącą buźkę!" (Kuba)- a skąd on to wie???
Zaczynamy dzionek!

Dziękuję :D :*
Szymek też lubi jak piszę, i też mówi "a teraz zdziwiony zielony kwadracik" - :eek: albo jakiś inny wybiera ;P nazywa je kwadracikami ;P

hej
wczoraj kupiłam dady 3 i na razie się sprawdzają. Wytrzymały całą noc od 20 do teraz:-) a Gosia sika porządnie. 27 zł za 64 szt.

A dałabyś jakąś fotkę, chciałabym zobaczyć czy bardzo się różnią od pampersów kształtem i w środku. Bo DADA 1 mi kompletnie nie pasowały. I Monika miałą po nich tyłek wilgotny po 2h już.

Dziewczyny wiecie jakie mnie wczoraj w kąpieli naszły przemyślenia? Tak się zastanawiałam, co oznacza forumowy nick każdej z Was :-p (ale sobie znalazłam zabawę :-D).
Być może niektóre są przypadkowe, ale pewnie większość ma jakieś konkretne źródło, znaczenie. Na przykład chyba udało mi się rozszyfrować Sicilpol i Pamkę - sicilpol, bo Sycylia i Polska (?), a Pamka od pierwszych sylab imienia i nazwiska (?). A pozostałe? Opowiedzcie, dlaczego akurat taki nick? :blink:

U mnie proza i banał, po prostu od imienia Iwona, jak się na pewno nietrudno domyślić :-D

Haha, fajne myśli w kąpieli ;P

Ja mam nick od imienia męża - bo mąż Ryszard - Ryś. No i znajomi i nawet mój brat mówią o nas Rysie. Np "Kiedy przyjadą Rysie" albo "Co słychać u Ryśków" no to skoro jest Ryś to jest i Rysica (jak kot - kocica, lew - lwica).
Wcześniej zanim poznałam Ryśka miałam często nick Vanillka - bo uwielbiam waniliowe perfumy z Ives Rocher ;P

Zaza - dziękuję kochana za życzenia ! :D

Szczeniaczek uczniaczek też super. My używamy butli i AVENT i TT a smok póki co 1.
A pieluchy Pampersy 3 te zwykłe, zielone. Ostatnio mąż kupił KARTON 150 sztuk. jeszcze nie otworzyłam bo kończę zwykłe opakowanie. Monika robi kupsztala raz dziennie, całą noc śpi więc jej w nocy nie zmieniam, to nie idzie dużo tych pieluch ;P

Ostatnia edycja:
Co do kombinezonów to uwaga - niekóre firmy jak Coccodrillo robią wieksze kombinezony czyli 68 to 74 itd. Ja mam po L kombinezon na 68 i do konca lutego w nim chodziła, dopiero na marzec usiałam kupić coś nowego. a L była dużą od poczatku:) i nadal jest:) urodziła się 60 cm,a teraz ma 110.
(

no właśnie w Smyku chyba Coccodrillo ta kurteczka, jakaś gigantyczna na 74 mi się wydała. Jadę dzisiaj z mamą, ona ma oko :)

a December bo w grudniu się urodziłam :)

Edek: Faktycznie, to Cool club jednak, nie Coccodrillo. Ech, dylematy, dylematyyy...

Ostatnia edycja:
Kocham Coccodrillo, ale w Smyku jest Coolclub a nie Coccodrillo - bo Coccodrillo to mają osobne sklepy, jak 5-10-15. Czasem w Świecie dziecka są ubranka Coccodrillo, ale najczęściej z zeszłego sezonu.

reklama
mogę dokończyć, bo mały poszedł spać:tak:
my zyrafki nie mamy, cena jest dla mnie zabójcza, ale jeśli warto, to może się skuszę...
Sergiusz jest właśnie na etapie wpychania wszystkiego do buzi - wczoraj leżąc na brzuchu na macie próbował ugryźć "lusterko", wściekał się jak szalony hehe:-D

Rysica
to jesteśmy rówieśniczkami ;-)

Iwon mój nick wyszedł tak jakoś sam z siebie, po prostu fajnie brzmi wg mnie, ale kiedyś wygooglałam sobie i wyszło, że jest takie tureckie plemię :-)

któraś pyt o spanie - młody śpi na płasko tak jak mama:-D pod materacem ma tylko moje kserówki ze studiów, żeby był lekki skos

czy tylko ja jeszcze nie myślę o rozszerzaniu diety???

Do góry