reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

dzień dobry!
Najlepszego dla solenizantek!:-)
Oboje wiercą sie od po 6.... Nie ma szans poleżeć już
Lecę,bo już głośno się robi.
"Złapałem Twój telefon żeby się nie rozbił":szok:
"Wstaw tą krzyczącą buźkę!" (Kuba)- a skąd on to wie???
Zaczynamy dzionek!

reklama
Znowu od 7.30 na cycku. O masakra. Ale zasnal teraz przy nim wiec chyba bez odbijania położę go z nami w łóżku...żeby tylko A.go nie zgniotl bo sie rzuca w łóżku jak szalony;/

Dalam malemu jedna miarke kleiku do mleka. Wypil ze smoczka dwojki bez zajakniecia. Zobaczymy... Tez mnie kusi zeby mu juz cos dac lyzeczka ale chyba poczekam do wizyty u pediatry za dwa tyg to akurat bedzie mial prawie 4 miesiace.
Pola to kciuki zeby przyszedl prezent.
Ja zamowilam szkla kontaktowe i licze ze przyjda przed weekendem bo jedziemy do rodzicow.
Acha i umowilam sie do fryzjera na czwartek, pierwszy raz od ciazy :-D

ja tez chyba poczekam do 4 miesiaca a przy okazji zamowilam z hippa te probki :):) to akurat przyjda i od 4 bedzie jak znalazl

a co do soczewek to polecam sklep na mazowieckiej maja tam tanie soczewki i wszystkie rodzaje jakie sie chce ... nie trzeba placic dodatkowo za przesylke ... jest zaraz obok lewiatana kolo ronda :)

trzymam kciuki zeby kleik pomogl w przesypianiu nocek :D

a ja mojego juz nie usypiam jak wstaje ok 7 daje butle i wlasnie staram sie zeby sie pobawil :) i potem jeszcze fajnie zasypia ... ok 8 zasnal na kanapie w salonie :D dalam wode smoka i spi :D pewnie wstanie za chwile to sie pobawimy a potem w chuste zeby dospal

Ostatnia edycja:
Hej kobiety! :-)
My wczoraj pneumokoki i rotawirusy-bosssszzzzzeeee...ile te szczepionki kosztują...:szok::no:

a u nas sprawdza się ten ślimaczek, szczegolnie przy lezeniu na brzuszku. Mały wtedy pieknie trzyma główkę.
FISHER PRICE MUZYCZNY ŚLIMACZEK R8639 B25 (2625534921) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Pytałam wczoraj pediatrę od kiedy mogę wprowadzać nowe pokarmy i powiedziała, że od piątego miesiąca, więc czekam do listopada :tak:

Trzymam kciuki za wszystkie chorowitki!!!

Hej :)

Mój książę obudził się o 7.30 i teraz sobie odpoczywa w leżaczku, na razie grzecznie, ale zaraz pewnie zacznie marudzić, bo już ziewa i pójdzie na poranną drzemkę.

A dzisiaj w nocy karmienie znowu co 2 godziny, także Dorotka witaj w klubie :confused2: Jedzonko było o 22.30, 24.30, 2, 4, 6.30 :baffled:

hej
wczoraj kupiłam dady 3 i na razie się sprawdzają. Wytrzymały całą noc od 20 do teraz:-) a Gosia sika porządnie. 27 zł za 64 szt.

O, nam się kończy ostatnia paczka 2 i będziemy przechodzić na 3. Zastanawiałam się właśnie czy zaryzykować jeszcze raz Dadą czy jednak kupić pampersy (słyszałam, że 3 z Dady ponoć gorsze niż 2, ale skoro piszesz, że u Was się sprawdziły, to może i ja spróbuję).

Hatszept czy ten ślimaczek wydaje też z siebie jakieś dźwięki?

My idziemy na szczepienie 5w1 w przyszłym tyg. Ciekawa jestem, ile mój robak waży ;-)

Dziewczyny wiecie jakie mnie wczoraj w kąpieli naszły przemyślenia? Tak się zastanawiałam, co oznacza forumowy nick każdej z Was :-p (ale sobie znalazłam zabawę :-D).
Być może niektóre są przypadkowe, ale pewnie większość ma jakieś konkretne źródło, znaczenie. Na przykład chyba udało mi się rozszyfrować Sicilpol i Pamkę - sicilpol, bo Sycylia i Polska (?), a Pamka od pierwszych sylab imienia i nazwiska (?). A pozostałe? Opowiedzcie, dlaczego akurat taki nick? :blink:

U mnie proza i banał, po prostu od imienia Iwona, jak się na pewno nietrudno domyślić :-D

Nam dady 3 sie nie sprawdzily..mam teraz pampers sleep&play3 o lipa straszna, active baby było ok ale 3 mocno go odduszala a na huggisy uczulenie;/ za to ulubione husteczki mokre to pampersy pomaranczowe;+)

reklama
witam
wyspałam się niesamowicie, bo zastosowałam o 6.20 metodę na zapchanie smoczkiem i Sergiusz na cyca wstał dopiero o 7.35 :D

Rysica wszystkiego naj!!!

Avo ja też mam czasami takie beżowe upławy

Jeśli chodzi o zabawki gadające to polecam szczeniaczka uczniaczka

fajnie gada, ma fajne piosenki i wystarczy delikatnie dotknąć łapki, żeby zaczął gadać itp. Więc jak Gabi sobie leży na macie i obok siedzi szczeniaczek, to co chwilę słyszę jak się odzywa, bo a to go przez przypadek szmyrnie, albo po prostu chwyta go za łapkę:-D

Pluszowy Szczeniaczek uczniaczek Fisher-Price - JestemDzieckiem.pl

tylko na tej stronie jest cena z kosmosu - można kupić dużo taniej.
też polecam tą zabawkę i uważam, że jest warta swojej ceny :)

A moja od jakiegoś czasu chichocze na widok mojego języka:-D. Macham nim a ona pieje. Spróbujcie;-).
u nas już dawno sprawdzone i robi furore hehe

Do góry