reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dziewczyny a jak to jest po macierzyńskim. Karmiąc piersią przysługuje godzina na karmienie, bierze się zaświadczenie od ginekologa że sie karmi piersią i przedstawia w pracy, tak? I co wtedy etat się zmiejsza na 7/8 i tym samym kasa? I w takiej sytuacji jesteśmy rok chronione? Któraś z was to przerabiała? Chciałabym być ciut mądrzejsza jak pójdę do kadr

karmiąc piersią przysługują 2 przerwy po pół godz, ale można je skumulować i skończyć pracę wcześniej
nie zmienia to wymiaru pracy ani wynagrodzenia, więc żeby być chronioną trzeba by przejść na 7/8 i wtedy chyba 6 godz się pracuje (łącznie z tą przerwą na karmienie)

reklama
Laski mam nadal duzy brzuch!!!:-( Mam niecałe 3 miesiące przed urlopem by się go pozbyc inaczej zamiast w kostiumie będę biegac w ręczniku. A na dietę nie mogę iśc bo karmie cycem:zawstydzona/y:Łeee.
Młoda dzis marudziła nawet podczas spaceru. Cos wkurzona cały dzien jest:no:

esperanza- ja tez mam brzuch i nic od porodu nie schudlam :(, nie moge przejsc na dukana, bo mala ma nietolerancje białka, norweska odpada bo jaja i grapefruity. Tez czekam az skoncze karmic.

Ostatnia edycja:
Dostalam poczta paczke hippa i tam byl kupon na odbior drugiej paczki z gratisami w rossmannie ale nie ma to związku z karta rossnet . Ja po porodzie taka ankietę wypelnialam i dlatego przyszlo poczta;-) a karte rossmanna tez sobie dzisiaj zrobiłam;-)

hej kobietki
to w szoku jestem z tą żyrafą ,mała taką dostała od ciotki i nie myślałam że to taka rewelacja,Marcela na razie się na nią tylko patrzy:-D
jutro mamy szczepienia już się martwie,bo po ostatnich była masakra

Munka, kasienka m.allegro.pl/przedmiot,oryginalna-zyrafa-sophie-vulli-super-gratis,2619331960.html

bardzo prosze :)

Chyba sie przeziebilam,boli mnie gardlo i zimno mi. Strasznie sie boje ze Szymka zaraze....

reklama
Dziewczyny a jak to jest po macierzyńskim. Karmiąc piersią przysługuje godzina na karmienie, bierze się zaświadczenie od ginekologa że sie karmi piersią i przedstawia w pracy, tak? I co wtedy etat się zmiejsza na 7/8 i tym samym kasa? I w takiej sytuacji jesteśmy rok chronione? Któraś z was to przerabiała? Chciałabym być ciut mądrzejsza jak pójdę do kadr

xdorota a jak to zrobiłaś że dostałas gratisy? Przez kartę rossnet?

Jak karmisz to "w prezencie" dostajesz dwie przerwy po pół godziny więc w praktyce możesz wyjść godzinę wcześniej, ale dalej jesteś na 100% etatu.
Na 7/8 etatu MOŻESZ przejść jeśli chcesz, musisz napisać podanie i pracodawca bezwzględnie ma obowiązek się do tego dostosować, wtedy rok jesteś chroniona. Jednak jedno i drugie nie mają ze sobą nic wspólnego. Można to jednak kumulować, tzn przejść na 7/8 etatu (ja tak zrobiłam jak wróciłam do pracy po porodzie z Szymkiem) i pracowałam od poniedziałku do czwartku po 8h minus godzina na karmienie czyli 7h. Teraz wrócę na pełny etat z godziną na karmienie (u mnie nie potrzeba zaświadczenia, z resztą co za problem, nocami karmię jeszcze i w dzień się zdarza więc nie skłąmię i zaświadczenie lekarskie prawdę potwierdzi.
Laski mam nadal duzy brzuch!!!:-( Mam niecałe 3 miesiące przed urlopem by się go pozbyc inaczej zamiast w kostiumie będę biegac w ręczniku. A na dietę nie mogę iśc bo karmie cycem:zawstydzona/y:Łeee.
Młoda dzis marudziła nawet podczas spaceru. Cos wkurzona cały dzien jest:no:
A może 6 Weidera??
O tak, ja bym chciała na Dukana bo ona ma dobre i szybkie rezultaty ale teraz nie ma opcji:-(Za duzo w niej białka
NIE POLECAM DUKANA!!!! Dwójka moich znajomych na tej diecie trafiło do szpitala na dializę, bo nerki dosłownie odmówiły posłuszeństwa. Mnie na tej diecie też nerki zaczęły boleć ostro już po miesiącu, mój urolog złapał się za głowę i dostałam największą na świecie zyebkę od lekarza w całej swojej "karierze". Przeklinał tę dietę strasznie! Mówi, że potroiła mu się liczba pacjentów odkąd ta dieta się stała popularna...

Pochwaliłam Monikę a ona mi od 16 do kąpania urządziła taki koncert, że obydwoje z Szymkiem mieliśmy dosyć... Ale z katarem lepiej :)

Do góry