reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

My już po spacerku i zakupach. Przy okazji będąc w parku obdzwoniłam ludzi z firmy i zrobiłam wywiad co i jak w pracy ;-) Kumpela stwierdziła, że te telefony wskazują u mnie na wyraźną potrzebę kontaktu z ludźmi :-D

A dzisiaj pan listonosz przyniósł list polecony do mojego męża i zgadnijcie, co to? :-) .... mandat w wysokości 300 zł za przekroczenie prędkości :angry: Wrrrrrrrr..... zastanawiam się nad karą, jakieś propozycje?:sorry2:;-)

Niezapominajka bravo! (chodzi oczywiście o piątkę, nie o zdechłe autko ;-) - tej sytuacji współczuję)

Pokasłuję i budzę małego :-(

Twój mały też taki wrażliwy?? Matko, ja od jakiegoś czasu śpię bardzo czujnie, żeby p"pilnować" mojego M. - wystarczy, ze kaszlnie albo się na bok przekręci, a młody już zaczyna mlaskać i wiercić się ..

Jakie macie sposoby na usypianie w dzien?

Jak parę razy ziewnie (zazwyczaj godzinę po pobudce z ostaniej drzemki) zanoszę go do łożeczka, kładę na brzuszku, poklepię parę razy po pupie/pleckach mówiąc ciiiii i wychodzę. Zawsze popłakuje, ale w końcu zasypia.

reklama
Moj sposób na sen w dzień. NIe zwracać uwagi na marudzenie. Popłacze, pomarudzi i w końcu zaśnie :tak:

to u mnie byloby nie placz nie marudzenie a jedna wielka tragedia ... moze to zalezy od dzieciatka... moj to pierwszy raz zasnie bez problemu pielucha smok a wczesniej woda przed snem i spi ... ale jak sie za wczesnie wybudzi a prawie zawsze tak ma np dzisiaj na spacerku wlozylam w wozek zeby sprawdzic jak z ta spacerowka (ogolnie super :p)
przespal 45 minut obudzil sie 15 minut jeszcze poogladal ale widac bylo ze nie dospal bo oczy mu lecialy ale juz sam nie mogl zasnac tak jak wczesniej no i jak juz wracalismy to w ryk w domy masakra i tez go zawinelam w chuste i jeszcze z 10 minut plakal rzewnie i zasnal ... ale taki jak on ma placz i ile moze plakac to koszmar ... czasami zastanawiam sie skad ma tyle sily zeby ryczec i ryczec mimo ze chce mu sie spac ale nie zasnie

Verita Iwon u mnie tez taki wrazliwy nawet jak rozmawiam z kims to czasami sie budzi :| mimo ze kiedys to gary moglam myc tak i mylam i specjalnie w dzien kazalam wszystkim mowic glosno a teraz :|

Niezapominajka gratuluje

Rysica oby maluchom szybko przeszlo :)

mlodak to noc mialas ciekawa :) gdzies ostatnio wyczytalam ze dziecie jak czesciej wstaje w nocy i wola butle to powinno sie zwiekszyc racje dzienne :) chyba Tracy Hogg

blond 20 wspolczuje ... oby malemu sie jednak polepszylo!!

co do spania ja natomiast nie wiem w czym tkwi fenomen zasypiania Nikodema... teraz juz zasypia bez smoka ale jeszcze z szumem (boje sie z tego jeszcze zrezygnowac :p) przez ok 45 minut i spi codzinnie od 21 do 6:10 (zeby jeszcze chwile pospac wlaczam 45 minut szumu i daje smoka) dosypia do 7 i pobudka ... ale w dzien to ma te drzemki takie krotkie jak nie spi w chuscie ze az mnie serce boli jak zaczyna plakac z niedospania ... a spioch straszny nie dosc ze 10 godzin w nocy to jeszcze 5-7 w dzien... no dla mnie to niesamowite

tez zaczelismy walke z ciemieniucha jednak i co sie okazalo czapeczki ktore myslalam ze sa ok sa duuuuuuuzo za male :|

ja tez sie zainteresowalam zyrafa a gdzie kupowalyscie bo na all nie widze?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny padam;/ Mój maly dzisiaj jAK na zlosc jest niemozliwy, jak ja jestem padnieta;/;/wlasnego dziecka nie poznaję..ostatnie dwie godziny non stop wył;/przyznam szczerze, zaczelam tracic cierpliwosc.Najedzony, suchy, po kupie...a wył az sie rozkladało....;( teraz zasnal ale nie wydaje mi sie zeby to dlugo potrwało..i zesz kur** przysiegam ze moge zrobic cos niestosownego sąsiadce z góry..ta kobieta nie zna umiaru;/ niezaleznie czy to 8 rano , południe czy środek nocy na wiecznie czymś wali....jakby się mebalmi rzucała...mały przez nią nie spi...jak nie wiartarka o 1 w nocy to kur*** grzejnik nawala az nam w mieszkaniu uszy puchną....normalnie wybuchne chyba...ten dzien nie nalezy do najprzyjemniejszych;/;/;/

paulinamaria- probowalam na samym poczatku :baffled: mam nawet swaddle pod'a... taaaaa chybA go moi rodzice uslyszeli w Poznaniu, tak sie nadzieral- niezaleznie jak i w czym :no:
do tego tu jest stanowczo za goraco na takie rzeczy :no:
a w szpitalu nieraz go zastawalam owinietym jak dawal do wiwatu pielegniarkom :tak: wygladal jak jamnik hihii, charakterny szkrab :tak:

dzis apogeum, krzyk o wszystko i co moment, poki co mialam dla siebie z jakas godzinke w sumie, plus jak karmie :baffled:
no ja sie po tym naprawde pelnego uzebienia spodziewam :dry:
a widac ze nic mu nie jest tylko to odzew typu nos mnieeee, nudzi mi sieeee, nie, tak nie chceeee :sorry2:

.....
A dzisiaj pan listonosz przyniósł list polecony do mojego męża i zgadnijcie, co to? :-) .... mandat w wysokości 300 zł za przekroczenie prędkości :angry: Wrrrrrrrr..... zastanawiam się nad karą, jakieś propozycje?:sorry2:;-)

Ja wyposzczona, więc tylko jedna forma kary przychodzi mi do głowy :-D:-D.

Kasienka - są te żyrarfki na allegro, właśnie zamowiłam. Droga jak diabli, ale czego się nie robi dla synusia :-).

Tak, to ta :)

My zadzwonilismy o 3 nad ranem na policje bo sasiad kłocił sie z zona i oni zamiast do niego to zadzwonili do naszych drzwi o 5 głupki!!...

Czyli jednak kawały o inteligencji policjantów nie są aż tak przesadzone :sorry2:

Ja dziś dzwoniłam na Straż Miejską:

-Dzień dobry, chciałam zgłosić, że znalazłam zwłoki
- ....... !!!! (chwila konsternacji - chyba faceta zatkało)
- ptaka, gołębia dokładnie - leży rozszarpany na środku chodnika koło szkoły
- <śmiech> ale mnie pani nastraszyła! Dobrze, zaraz kogoś tam wyślę, tylko proszę mi powiedzieć gdzie dokładnie...

:-D

Dziewczyny u mnie dziś też koszmar, mała od rana marudna na maksa nic jej nie pomaga, teraz ją wsadziłam w huśtawkę i troszkę spokoju jest, ale normalnie na dworze też nie chciała spać, nie wiem o co tym dzieciom naszym dziś chodzi !!!! Może zmiana pogody !!!!

Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr dosłownie nie wytrzymam dziś, już jęczy !!!!!!!!!!!!!!! :-( :-( :-( :-(

Czyli jednak kawały o inteligencji policjantów nie są aż tak przesadzone :sorry2:

Ja dziś dzwoniłam na Straż Miejską:

-Dzień dobry, chciałam zgłosić, że znalazłam zwłoki
- ....... !!!! (chwila konsternacji - chyba faceta zatkało)
- ptaka, gołębia dokładnie - leży rozszarpany na środku chodnika koło szkoły
- <śmiech> ale mnie pani nastraszyła! Dobrze, zaraz kogoś tam wyślę, tylko proszę mi powiedzieć gdzie dokładnie...

:-D

hahaa dobree :-) :-D

reklama
Do góry