reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witamy, my dziś prawie 5h na spacerze :) spotkałam się z koleżanką którą rodziłam jej synek 3dni starszy, ale Antek przy nim to niezła drobina :)
Co do siusiaka to jak byłam z pępkiem u chirurga to powiedział, ze nic nie odciągać i nie gmerać przy nim jedynie myć z zewnątrz.

reklama
No, młode się kąpie, młodsze śpi, a M. będzie później (z Karmi di Cafe ;-)), więc mam chwilkę dla się.
Mój mały ssak zasnął dzisiaj bez płaczu, dobre i to ;)

Muńka gratuluję sukcesu małej :-) My jesteśmy dopiero na etapie świadomego wkładania zabawek do buzi - dla mnie to jest hit ostatnich dni ;)
Z niecierpliwością czekam, kiedy młody zacznie oglądać swoje rączki i bawić się nimi, na razie je jedynie wkłada do buźki.

Esperanza fiu, fiu, Wyspy :cool2: My prawdopodobnie w grudniu wypuścimy się do Niemiec do przyjaciół, i tyle będzie mojego przed-praco-powrotnego szaleństwa ;-)

Kasieńka U nas z myciem siusiaka podobnie jak u Pamki - ja niczego nie ściągam, myję z wierzchu bo jakoś tak mi dziwnie to robić :sorry2: , zresztą rzadko kąpię małego, dlatego tą czynność wykonuje M. Wiem, że nie codziennie, tylko od czasu do czasu (też mieliśmy sprzeczne informacje co do tego, czy ściągać czy nie, dlatego zaufaliśmy intuicji i zdrowemu rozsądkowi).

Mysiaczek dzięki za info w sprawie huggisów :tak:

Aga
u nas to właśnie chirurg u którego też byliśmy powiedział, żeby ściągać napletek i myć .. bądź tu mądry :rolleyes2:

Ja siusiaka mylam na poczatku tzn robil to K bo ja sie balam. Takie zalecenie naszej pediatry bylo. I cos mu sie zrobilo przez to az masc z antybiotykiem musialam stosowac. Przeszlo samo bo masci zaprzestalam po 5 dniach gdy zaczelam uzywac pieluszek wielorazowych i nie odciagac nic przy myciu.

josie czapeczka razem z ubrankiem w komplecie byla. Kupilam na allegro i z tego co pamietam ta babka same czapeczki tez miala. Zaraz wlacze kompa, poszukam i wysle Ci linka.

A mojemu chlopu to zawsze w sumie odwalalo tak co jakis czas ale po urodzeniu sie malego to wyjatkowo czesto. Wlasnie pije winko i go zlewam.

Normalnie muszę pochwalić swoją córcię!!:-D dokładnie dziś skończyła 3 miesiące i przed chwilą przewróciła się na bok i obiema rączkami zaczęła bawić się zabawką, a potem jak siedziała u mnie na kolanach, pokazałam jej małą butelkę od KUBUSIA GO i złapała ją w obie łapki i trzymała!!! :-) o rany, nie myślałam, że będę to tak przeżywać!!:szok:

Super!!! Gratuluję!!!

I też muszę się pochwalić - Sergiusz zasnął dzisiaj sam bez ani odrobinki brania na ręce :tak:

Zaza widocznie dzisiaj dzieciaki miały lepszy dzień ;) Zresztą chyba niż jakiś, bo mały w ogóle cały dzień sporo spał.

Ja tez sie pochwale dziś mały zasnął sam w łóżeczku w ciągu dni :) wczoraj zresztą też może się uda go na dobre nauczyć :) a i weszłam dziś do przypadkowego lumpka i kupiłam małemu super kombinezon na zime Timberland za całe 7zł :D

Kurdę, to wasze dzieci dzisiaj faktycznie dobre dni mają, a moje to mi taki koncert zrobiło że myślałam że już się sama rozpłaczę. Teraz śpi, a ja się boję ruszyć, żeby się nie obudził....a P. akurat na wyjeździe:dry:

Jeśli mnie jeszcze ktoś pamięta to prosze o wybaczenie...nieobecności...wakacyjnie było u nas a teraz...chrzest....aaaaaaaaaaaaa...całuję Was :*

hej hej :-) :*

Super!!! Gratuluję!!!
I też muszę się pochwalić - Sergiusz zasnął dzisiaj sam bez ani odrobinki brania na ręce :tak:

Ja tez sie pochwale dziś mały zasnął sam w łóżeczku w ciągu dni :) wczoraj zresztą też może się uda go na dobre nauczyć :) a i weszłam dziś do przypadkowego lumpka i kupiłam małemu super kombinezon na zime Timberland za całe 7zł :D

supcio!! to nam maluchy niespodziewajki zaczynają robić ;-)

reklama
Carla pamietamy i Ciebie i mala Matylde buzka :*

Mloda K no to zdrowko, maly spi a ja spijam drina :-p Mam nadzieje, ze maz przejrzy na oczy, albo zycze Twojej tesciowej zeby wygrala w totka i wyprowadzila sie daaaaalekooo daaaaalekooo :D

Gkvip ale mialas przejscia na porodowce. Kurcze tyle sie staraliscie o mala, a przy porodzie jeszcze takie komplikacje. Na szczescie Mia jest z Wami cala i zdrowa.

Gratuluje wszystkim malych i wiekszych postepow u dzieciaczkow! Kurcze kiedy dzieci powinny sie obracac z brzuszka na plecki i odwrotnie? Moj jeszcze tego nie robi... :confused:

Do góry