reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

sicil masakra! :szok: zeby taka histeria przez spiochy?

mlodak dzieki za linka :)

dziewczyny a skoro juz o seksie... ja wczoraj probowalam pierwszy raz tak na calego i... boli mnie :confused: a mialam przeciez cesarke. tzn najpierw byl porod naturalny niby i pelne rozwarcie, ale to az tak moglo sie porozrywac bez rodzenia? musze isc do gin na badanie sprawdzic o co chodzi :dry:

reklama
Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi... ja mam teraz dylemat bo ta pediatra scianela ten napletek i fakt ladnie sie odkleja i tam bylo duzo takiej bialej wydzieliny i ona stwierdzila ze trzeba to wymyc bo inaczej to pozywka dla bakterii tylko teraz wydaje mi sie ze zrobil sie taki czerwonawy naokolo te dziureczki jakby mial jakies zapalenie ... ale nie placze przy siusianiu ani jak sie delikatnie odciaga zeby tylko widac bylo dziurke przez ktora siusia tez nie placze zeby go cos bolalo :| czy oni zawsze musza miec rozne zdania lekarze i polozne na kazdy niemal temat :|

Niespodzianka dzieciaczki teraz to raczej na boczek moga sie w miare swiadomie przekrecac, moj wlasnie jakos tak na boczki zaczal :) a z brzuszka na plecki to jeszcze tak nie do konca wie ze jedna raczke musi schowac chociaz czasami sie obraca bo sie odepchnie :) ale swiadomie to tego jeszcze nie robi ... takze mysle ze trzeba poczekac :)

josie ja tez czekam na ta zabawe lapkami :D bo poki co zjada tylko rece jakby byly najsmaczniejsze ppod sloncem :D nie powinno bolec raczej... mnie po naturalnym bolalo moze ze trzy razy co sie okazalo jeszcze byl tam jakis szew :p a teraz to luksus ... no i czasami mam wrazenie ze sam seks jest lepszy niz przed ... a cisnienie takie samo jak kiedys

no to dziewczyny zdrowko :) ja dzisiaj piwko ze spritem :p a mlody nam zasnal niespodziewanie na zakupach i przed snem musial sobie jeszcze pogadac ale zasnal po 10 minutach

Ostatnia edycja:
niespodzianka - to się super znieczuliłaś do depilacji :-D

esperanza - nadmiar prolaktyny którą produkujesz bo karmisz piersią robi swoje niestety i nie ma się ochoty na seks.
Ja znow mam aż za dużą ochotę i K czasami nie daje rady...... a seks teraz jest boski. Nigdy nie było mi tak dobrze. I o dziwo - w łózku z K się nie kłócimy :-D:-D:-D.

josie - ja też miałam cesarkę i pierwszy raz po porodzie był dla mnie koszmarny. Pisałam tu o tym. Normalnie jak dziewica się czułam, nawet krwawiłam potem. Bałam się spróbować drugi raz, ale jakoś się przemogłam i było lepiej, ale też bez rewelacji. Dopiero potem się rozkręciłam, także wydaje mi się, że to zupelnie normalne. I nie ma znaczenia w jaki sposób się rodziło.

kasienka - Szymkowi też właśnie się zrobiło takie czerwone na końcu. Na niego maść z antybiotykiem nie podziałała, więc zaczęłam przemywać w ciągu dnia przegotowaną wodą przy każdej zmianie pieluszki no i wtedy tylko wielorazówek używałam. Częsta zmiana pieluszki wtedy też jest bardzo ważna, ja co 2 godziny zmieniałam.

Ostatnia edycja:
Esperanza u mnie to samo. Zawsze mialam wielki apetyt, a teraz mnie jakos nie ciagnie... Tez mam nadzieje, ze przejdzie.

Sicil wspolczuje noszenia. Moj wazy juz 7 kg wiec tez nieraz plecy pekaja

W ogole to musze sie pozalic. Ufarbowalam wlosy dzisiaj. Mial byc sredni blond w takim zimnym odcieniu. Wyszedl rudy :wściekła/y: I jeszcze zebym na ciemne wlosy nakladala, to rozumiem, ale moj naturalny to taki sredni blond ale w cieplym odcieniu. Jutro farbuje na iced latte. Mam nadzieje, ze lepiej bedzie. No i na szczescie uzylam farby bez amoniaku...

Josie, Mloda robimy impreze na bb ;) Kto sie przylacza?

Aga 7 zl to super cena! Jaki kolor? Ja dostalam buciki tej firmy, ale mi szkoda mlodego i ich pewnie nie zaloze. Nie chce stopy deformowac.
Przyłączam się, ale z herbatą bocianek :D może też odlecę :D
A kombinezon granatowy z bucikami przypinanymi i jedną rękawiczką :D sprzedawały jakieś babcie, a ja mówie do koleżanki widziałaś jakiej on firmy, a babcie do siebie widzisz to jakaś znana firma mogłyśmy drożej wystawić :D

gkvip współczuję przeżyć i poniekąd wiem jak się czułaś, ja miałam podobnie wstrząs i rzucawka ciążowa 3 lekarzy mnie trzymało plus taki, ze w ciągu 5minut zrobili cesarkę, a ja jak się 2tyg broniłam w szpitalu przed cc to wtedy byłam im tak wdzięczna za nią.

Esperanza u mnie to samo. Zawsze mialam wielki apetyt, a teraz mnie jakos nie ciagnie... Tez mam nadzieje, ze przejdzie.

Sicil wspolczuje noszenia. Moj wazy juz 7 kg wiec tez nieraz plecy pekaja

W ogole to musze sie pozalic. Ufarbowalam wlosy dzisiaj. Mial byc sredni blond w takim zimnym odcieniu. Wyszedl rudy :wściekła/y: I jeszcze zebym na ciemne wlosy nakladala, to rozumiem, ale moj naturalny to taki sredni blond ale w cieplym odcieniu. Jutro farbuje na iced latte. Mam nadzieje, ze lepiej bedzie. No i na szczescie uzylam farby bez amoniaku...

No nie zazdroszczę. Mi fryzjerka 4 dni przed chrzcinami lekko spaliła włosy płynem do trwałej. Ma zwyczej używania go do umycia skóry jak gdzieś farbą za daleko wylezie. No i natarła nasamym czubku głowy, ale nie spłukała. I teraz na czole mam placek bez włosów, na szczęście czeszę się trochę na bok.

dziewczyny a skoro juz o seksie... ja wczoraj probowalam pierwszy raz tak na calego i... boli mnie :confused: a mialam przeciez cesarke. tzn najpierw byl porod naturalny niby i pelne rozwarcie, ale to az tak moglo sie porozrywac bez rodzenia? musze isc do gin na badanie sprawdzic o co chodzi :dry:

Nie martw się przejdzie. Ja od mniej więcej miesiąca mam w miarę ok ale jeszcze nie do końca. Gin mi powiedział, żebym sobie coś na poślizg kupiła:-D:szok::-D bo to przez to że karmię i nie jestem nawilżona

Ja też się przyłaczam do imprezki ale z lodami truskawkowymi grycana i herbatą jak zmarznę już od lodów.
Eh, jak ja tęsknię za lampką czerwonego wina- mam takie lampki, że pół butelki wchodzi :tak: a potem zawsze mówię D, że tylko jeden kieliszek wypiłam:-D:-D

My cały czas poszukiwania mieszkania ale już finał. Prawdopodobnie znaleźliśmy ... i teraz pytanie do doświadczonych mam mieszkających w blokach: czy 55 m2 to nie za mało dla 3 osób (w tym Gosia)? Ja generalnie lubię duże ale ceny są kosmiczne za wynajem. I teraz się zastanawiam czy nie będziemy się obijać... teraz mamy ok 50m2 ale w domu więc wózek na półpiętrze itp inaczej się to rozkłada.
My mieszkamy w 39 z 2 dzieci. Nie jest za bardzo komfortowo, ale też nie obijamy się o siebie, póki co. Zależy wszystko jak jest rozmieszczone, my zrobiliśmy salon z aneksem i spore to wyszło. A dzieci mają pokój. Pewnie za 10 lat bedzie coraz ciaśniej, bo same ciuchy dzieci będą większe;), będą miały więcej książek itd, ale ja jestem z tych co kombinują ciągle jak tu zrobić by maxymalnie wykorzystać przestrzeń. Nie trzymam zbędnych rzeczy, wywożę dużo do rodziców(np sezonowe ubrania czy sanki czy nieużywane już zabawki) albo wynoszę rzeczy nieużywane długo do piwnicy. w przedpokoju stoi wózek przy samych drzwiach tak, że za bardzo nie przeszkadza. Teraz problem jest np. bo wanienka jest w wannie, a jak Kuba chce sie kąpać to trzeba ją wyjmować np do przedpokoju, ale nie ma tragedii;-)

Esperanza Moja to samo z tymi błyskotkami. Już któryś raz zauważyłam dlaczego nie je tylko sie cieszy, rozpraszaja ją świcące bluzki. Ale w końcu kobitka;-)

Ostatnia edycja:
Wyszłam po brzoskwinię, a tu impreza już się zdążyła nieźle rozkręcić ;-)

No idź, idź, po takim czasie chyba nie powinno boleć.

esperanza - nadmiar prolaktyny którą produkujesz bo karmisz piersią robi swoje niestety i nie ma się ochoty na seks.

No proszę, nie wiedziałam. I pomyśleć, że to głównie M. tak bardzo mnie zachęcał do jak najdłuższego karmienia piersią :-D Minka mu zrzędnie, jak mu sprzedam Twojego newsa :-p

Przyłączam się, ale z herbatą bocianek :D

Bocianek na laktację? Gdzie ją dostałaś?? Ja ostatnio (jeszcze przed ciążą) zamówiłam na allegro, a kiedy się już skończyła nigdzie nie mogłam jej nabyć. A była najskuteczniejsza ze wszystkich herbatek...

reklama
Bocianek na laktację? Gdzie ją dostałaś?? Ja ostatnio (jeszcze przed ciążą) zamówiłam na allegro, a kiedy się już skończyła nigdzie nie mogłam jej nabyć. A była najskuteczniejsza ze wszystkich herbatek...
Tak na laktacje, zrobiłam sobie zapas w poradni latacyjnej jak byłam, ale chyba też widziałam obok mnie w sklepie, ze zdrową żywnością. Gdybyś chciała to mogę Ci kupić.

Ostatnia edycja:
Do góry