reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Iwona kup wieksze pampki tamte nie nadazaja wsiakac

Pamka moja tez za cholere nie chce butelki nie wiem co zrobic

Co do ciemieniuchy to naoliwiam bambino potem szczota i jechane. Jak nie zejdzie to kupie olejek z migdalow slyszalam ze dziala

Dziewczyny ja pytalam o taki duzy spiwor do wozka a nie kombinezon :-)
Klusia dla.mnie ten w kropy super.
Na ciemieniuche tez mielismy krem oilatum i zniknela w trzy dni.

Wyobrazcie sobie poszlam dzis spotkac sie ze znajomymi wracam i patrze nie mam kluczy od domu. Dzwonie do meza nie odbiera na bank spi... No i siedze w aucie i czekam az mi otworzy :-/ gorzej ze chce mi sie siku no i cycki mi pekaja ja pierdziu o_O :-C

mamina- mi ten olejek z migdalow za chiny nie pomogl- tu tez mi polecali bo swojskie, naturalne taaaaaa :dry:
naprawde goraco polecam krem oilatum :tak:

tu dzis chlodno, nareszcie bede mogla wyciagnal swoj arsenal ciuszkow z dlugim rekawkiem :tak:

Ostatnia edycja:
U nas też są zaczątki ciemieniuchy ale ją zwalczam oliwką przed i po kąpieli. Julek ma tak niewiele włosów, że jak mu naoliwkuję łapetynkę na noc i w czapeczkę go wsadzę na pół godz to pięknie schodzi. Widziałam też w aptece szampon z Emolium na ciemieniuchę ale nie wiem czy się opłaca.
Czy was tez z rana tak plecy bolą? Ja się normalnie zwlec z łóżka nie mogę nie mówiąc o podniesieniu młodego...

kurcze, że ja się tak wzbraniałam przed tym zdrapywaniem jak ciemieniucha była w postaci łuszczących się płatków:dry: a teraz to się taka żółta skorupa zrobiła:baffled: ja smaruje młodemu głowę oliwką z godzinkę przed kąpielą, nakładam czapeczkę a potem myję i wyczesuję
mlodak może spróbuję z linomagiem...

u nas wczoraj przełom z jedzeniem po kąpieli, zmieniłam system i jak się młody obudził to go nie wykąpałam, ale nakarmiłam, potem godzina aktywności i dopiero kąpiel, po kąpieli przytulanki i pogadanki i dopiero cyc i w końcu zjadł bez histerii i poszedł spać bez problemu :tak::-)

Dziewczyny wiem, że o pieluchach była tutaj cała dyskusja, ale powiedzcie mi jakie pampy polecacie, żeby były "wysokie" na pupie? Chodzi mi o to, że mój ma dosyć luźne kupy i ostatnio co druga mu plecami wychodzi, wszystkie bodziaki zafajdane! Potrzebuję pieluch, które dadzą sobie z tym radę..

dokładnie tak jak dziewczyny piszą, przejdź na 3, osobiście polecam z tego rozmiaru Pampers Premium Care, są drogie, ale ja zakładam na noc i z samego rana na pierwszą kupkę po nocy:tak: a potem tańsze pampersy

Moj mały obrócił się z pleców na brzuch i podniósł głowę...to mi niespodziankę z rana zrobił w moim łóżku.
ale prezencik od synka fajowy :)

No nam oliwka nie pomogla a ze linomag mialam bo w szpitalu uzywalam to sprobowalam. A wydatek trz niewielki wiec mozna sprobowac.

Pobudke mialam o 7 a teraz ksiaze zasnal.

Moj mały obrócił się z pleców na brzuch i podniósł głowę...to mi niespodziankę z rana zrobił w moim łóżku.
Miła niespodzianka :)

Dziewczyny ja pytalam o taki duzy spiwor do wozka a nie kombinezon :-)
Klusia dla.mnie ten w kropy super.
Na ciemieniuche tez mielismy krem oilatum i zniknela w trzy dni.

Wyobrazcie sobie poszlam dzis spotkac sie ze znajomymi wracam i patrze nie mam kluczy od domu. Dzwonie do meza nie odbiera na bank spi... No i siedze w aucie i czekam az mi otworzy :-/ gorzej ze chce mi sie siku no i cycki mi pekaja ja pierdziu o_O :-C
Tak jak myślałam, ze piszesz o spiworku, a nie kombinezonie :) ja mam jeden większy na polarku, ale to pewnie na przyszły rok będzie, a drugi na mega ciepłym futerku.
No i do ktorej siedziałas w aucie ? :D

Ja dziś mega niewyspana mały jadł jakoś inaczej noż zwykle, a o 3ej zrobił sobie prawie 2godzinną przerwe w spaniu:wściekła/y:a o 7ej juz pobudkę, a teraz mądra mama postawiła go na chwile w leżaczku i włączyłam bajki w tv :baffled::baffled:

reklama
cześć słoneczka:-)
my wstaliśmy o 7.30,Jachu zjadł,pozwolił łaskawie się umyć i przebrać i dalej śpiocha;-)

Iwon ja też myślę,że większy rozmiar pampersa załatwi sprawę-my używamy 3,na noc pampers premium care a w ciągu dnia dady albo rossmanowskie.
Na zaczątki ciemieniuchy na głowie smarowałam oliwką a potem porządnie myłam i wyczesywałam.Jaś miał też na brwiach i tam smarowałam maścią tranową.
Mamina superowa ta czapa:-)Szkoda,że ja nie potrafię takich rzeczy...

Nanulika super!!!!!!!!!!!!!bardzo się cieszę i trzymam kciuki&&&&&&&&

Dziewczyny mam pytanie-w jakiej pozycji trzymacie dzieciaki w ciągu dnia?Bo ten mój rozrabiak za cholerę nie chce leżeć!!!Albo w leżaczku w pozycji półsiedzącej albo najlepiej siedzieć!!!

Miłego dzionka!!!
A ja dalej muszę się przyzwyczajać do polskiej rzeczywistości:wściekła/y:

Do góry