reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Nanu Super! Kciukasy by wszystko było ok &&&&&&&&&&&&

Iwon- ja karmię tylko piersią i na razie planuje na koniec miesiąca zabrać się za wprowadzanie nowości. Julek skończy 5 miesięcy:tak: Najchętniej karmiłabym tylko cyckiem do 6 miesiąca ale muszę do pracy wrócić więc trzeba będzie go przyzwyczajać do innego.
Co do akceptowania butli to mój jest na NIE! Butelkę dostaje od urodzenia, bo na początku ściąganym karmiłam a do tej pory każdego dnia dostaje żelazo i on po prostu odmawia ciągnięcia butli i już. Żelazo rozpuszczam w minimalnej ilości wody i on wypija to co mu nakapie do buzi (albo wypluwa). Próbowałam już chyba wszystkie dostępne smoczki do butelek i nic wszystkie są BLE...:-(

Sicilpol- ja znowu słyszałam że dziecko jak je pierś to się przyzwyczaja do różnych smaków i wtedy nie jest wybredne... :eek: ja myślę, że to jest indywidualna sprawa każdego dziecka.

reklama
Nie bede wiecej probowac oduczyc mlodego od karmien nocnych, cierpliwie poczekam az sam do tego dojrzeje bo konczy sie to u nas masakra.
O 1:40 zaczal kwekac wiec dalam smoka, o 2 zaczal wyc, wirc obudzilam K by zrobil mleko. Zjadl i zasnal. Przewinelam wiec go na spiocha bo bardzo zasiusial pieluszke. Odlozylam do lozeczka, sama zdazylam sie polozyc a Szymek dawaj sie znow wiercic po czym zrobil kupe i zaczal krzyczec. Przewinelam wiec, probowalam utulic a ten ciagle krzyczal. Zasn dopiero przed chwila.
Zla jestem na siebie. Chcialam sobie ulatwic zycie a tylko wszystko skomplikowalam i malego rozdraznilam.
U mnie podobnie, tylko większy ryk i więcej się umęczę, wolę wstać i nakarmić jak jeszcze śpiący bo zaśnie i spokój.
mysiaczek- skore mial i wlasnie sie obawialam, ze to moze jakas skaza, czy azs, ale okazalo sie, ze nie lubi innych emolientow, tylko emolium, teraz jak z powrotem go uzywamy (tu go trudno dostac niestety) skorka wrocila do normy, ma na buzce czasem troche zaczerwieniona, ale to albo od lez, albo od mleka, bo posila sie jak rodowy prosiaczek, wszystko dookola w mleku :confused2: mam przedbieg obiadkow na scianie :eek:
chyba to u niego nerwy, bo jak sie zdenerwuje to widze, ze zaczyna sie drapac
Kurcze to ja możę też spróbuję na nasze problemy skórne...cały czas mam nadzieję, że to nie będzie żadna skaza ....

Bardzo ładna sukieneczka!:tak:
A mi się jak na razie najbardziej podoba takie coś
Wyjątkowe ubranka do chrztu dla dziewczynek ubranka do chrztu dla dziewczynek Warszawa buty na chrzest czapki na chrzest komplety do chrztu choc strasznie drogie.
No i nie wiadomo jaka pogoda, może i tak trzeba będzie coś jeszcze założyć:eek:

Właśnie na tej stronce są śliczne komplety, ale szkoda mi tyle kasy wydać na jedną okazję, no i trochę boję się kupić w necie, ale może pomierzę porządnie małą i coś zamówię...
Tutaj też są ładne:
Ubranka dla dziewczynek - Ubranka do chrztu, sukienki, buciki, szatki, świece do chrztu - Balumi
Sukienka welurowa do Chrztu z dodatkami - AGATKA biała Zaczarowane Sny
Szydełkowy komplecik do Chrztu - Peonia Zaczarowane Sny
Śliczny komplecik do Chrztu - Hania Zaczarowane Sny

Ja mam w razie czego płaszczyk po córeczce znajomej.

nanu no to juz teraz tylko bedzie roslo i roslo :)

u nas dzisiaj wzgledny spokoj

ale mam pytanie o siusiaka ... jak je czyscicie ta w srodku? moja pediatra wczoraj na wizycie pokazala mi ze ogolnie juz ladnie mu sie otwiera siusiak i kazala czyscic tylko ze dzisiaj przy probie nie dalam rady naciagnac tak jak ona... nie wiem czemu ale mi to wyglada jakby mial jakis stan zapalny bo taki czerwonawy jak sie troche naciagnie a nie chce za mocno zeby mu krzywdy nie zrobic... czy trzeba jednak troszke mocniej nacagac ??

mysiaczek- ale ja chyba pijana jakas naj to pisalam :eek: nie wiem skad mi sie wzielo emolium- uzywamy oilatum- nie wiem jak inne ale ten to naprawde polecam, do tego nie soft a taki zwykly bain :tak:

klusiam- dzieki za odpowiedz, rodzinka do mnie przyjezdza i mi przywiezie, wiec musze sobie zapasik zamowic a nie chce by mi maly sciany oplul tymi sloiczkami jak okaza sie niedobre ;-) jakos najbardziej bobovita do mnie trafia, wybiore te.

nanulika- gratki!!!! trzymam kciuki!

Właśnie na tej stronce są śliczne komplety, ale szkoda mi tyle kasy wydać na jedną okazję, no i trochę boję się kupić w necie, ale może pomierzę porządnie małą i coś zamówię...
Tutaj też są ładne:
Ubranka dla dziewczynek - Ubranka do chrztu, sukienki, buciki, szatki, świece do chrztu - Balumi
Sukienka welurowa do Chrztu z dodatkami - AGATKA biała Zaczarowane Sny
Szydełkowy komplecik do Chrztu - Peonia Zaczarowane Sny
Śliczny komplecik do Chrztu - Hania Zaczarowane Sny

Ja mam w razie czego płaszczyk po córeczce znajomej.
Qrcze ja chyba nigdy nie kupię, za duzo piękności. Ale fajnie miec córę:-D:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-).
Ale syna też fajnie, moja mania kupowania butów przeszła na syna, ma więcej niz tatuś:-p, ale az strach pomyśleć co będzie jak Nadii nóżka podrośnie;-). Dla dziewczynek sa takie śliczne rzeczy, że oszaleć można.
Juz wybrałam kilka kombinezonów i nie mogę się zdecydować

1.jpg1a.jpg1b.jpg1c.jpg1d.jpg

reklama
Hej.

Gkvip Super kombinezonik :tak: ja wladnie czegoś szukam na stronce nexta. Uwielbiam ich rzeczy :-)

Udanego pobytu w Polsce. Ja lece 1 października :tak:

Ruda gratuluje pierwszego zabka. Ale szybko :szok:

Rysica to dobrze, ze maz zmienił ten budzik;-)

ja jutro rano pędzę do lekarza. Mam dość gorączki prawie każdej nocy. A w dzień 35 stopni :szok: i znowu problemy z rana po cc. A miałam juz na to antybiotyk. Zobaczymy co będzie. Ja tak nie nawidze lekarzy wrrrrr

Do góry