reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Wy tu o podrozy nad morze mowicie a tu przede mna podroz do Polski:szok: pierwszy raz z takim malym dzieckiem normalnie na sama mysl co musze wziasc zaczynam panikowac:-(

A co do ubranek na jesien ( ktora my tu mamy juz jakis czas :no:) to ja dla malej mam taki kombinezonik NEXT i jestem z niego bardzo zadowolona. Pod spod zakladam bodziaka z dlugim rekawem i rajstopki i to wszystko. Super sie pierze i mozna suszyc w suszarce.

Załączniki

• DSCF7819.jpg
    DSCF7819.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 52
reklama
GKVIP, no Kochana! wypas kombinezonik :) słodziacki!
Jedziesz do Polski na kilka tygodni i jestem ciekawa jakie sobie przyjemnosci zafundujesz, w sensie za czym tak na codzien teskinisz/czego Ci brakuje bedac w szkocji? chlebek? ser biały? nie mam nikogo z rodziny ani znajomych za granicą i zawsze mnie ciekawiło, za czym sie teskni bedac daleko...
Pewnie tez w Polsce mniej deszczowo...no ale na to nikt nie ma wpływu i nie da sie tego nadrobic.

hatszept - boziu dlugo by wymieniac ale na bank zjem gofra z bita smietana i owocami, pierogi ruskie, tradycyjna pizza polska, kaszanka z cebulka, flaki, duzo polskiej kielbasy !!! roznego rodzaju pasztety zapiekane!!! napewno tatara bede jesc, pyzy z miesem, no i oczywiscie nie podaruje sobie mimo odchudzania codziennych odwiedzin cukierni i pochlaniania tych wszystkich cudnych ciast i ciasteczek :-).

A czego mi tu brakuje to napewno polskiego nabialu - twarog, maslanki, kefirow, serkow danio:tak:, polskich kielbas:tak:, ogoreczkow kiszonych i kapustki kiszonej, i takich rzeczy jak np. musztarda stolowa, chrzan, cwikla itp.
No ale wiesz jak juz jedziemy do polski to te wszystkie rzeczy smakuja tak cudownie ze hohoho:-D:-D:-D

Waris - twoj kombinezonik tez jest cudny :)

GKVIP, no to rzeczywiście jest tego trochę ;-). Kurcze...to naprawde wielu rzeczy nie ma w Szkocji...a może byś polski sklep tam otworzyła? Jesli oczywiscie masz jakiś polakow w poblizu...

U nas dzis jakas tragedia z brzuszkiem :-( mąż by sie jednak przydał, bo ja już nie wyrabiam z noszeniem :no:

Gkvp tez sie przymierzam do lotu z mala ale sie boje :( a lecisz rajanem? Jak to jest mozna zarezerwowac miejsce z bobo czy jak z bobo to juz nie. Daj znac jak bylo.
Ps dzieki bogu ze ja mam tu kefiras i maslanke ;))))))))

A taka czapke dzis udziergalam malej....moja pierwsza czapka hihi

Załączniki

• 20120913_153550.jpg
    20120913_153550.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 53
a to mój domek dla fasolki - pęcherzyk:

Zobacz załącznik 499269

ponoć idealnie na dnie macicy zagnieżdżony, macica zdrowa, jajniki też.... kolejna wizyta za 2 tyg, póki co recepty na wit E, kwas, magnez b6 i standardowy pakiet badań...

i termin wg gin wypada na 25.05.2013 - rocznica urodzin/śmierci mojego aniołka...

Ostatnia edycja:
co do jedzonka, to my tez aktualnie jestesmy na kleiku ryzowym, niedlugo planuje pierwszy owoc, niedlugo tzn jak bedzie mial 4miesiace :tak: nie wiem, jakos cos mi podpowiada, ze tak bedzie dobrze

moja mama mowi, ze jakas jej kolezanka, ktora uklada diety w szpitalu mowi, ze im wiecej dziecko zna smakow, im wczesniej zaczyna, tym ladniej potem je, no ale to moze byc tylko tak by mnie sklonic do podania mu czegos szybciej ;-)

Dziewczyny, mam pytanko, ktore obiadki, deserki polecacie? hipp, bobovita, czy gerber?
Wczoraj patrzylam na oferte bobvity i chyba jest bardzo szeroka?
No właśnie...kiedyś juz o tym pisałam. Czytałam taki artykuł w którym właśnie tak twierdzili. Gucio prawda. Kuba mój znał najróżniejsze smaki(jadł kazdy rodzaj mięs i warzyw, kupowałam mu królika, cielęcinkę itd) i wcześnie zaczęłam podawać, a teraz jest mega niejadkiem. Nie je wędlin wcale, mięso musi być miękkie i tylko kurczak, z warzyw tylko ogórek, owoców niewiele. Najchętniej codziennie jadłby nalesniki z dżemem czy pierogi leniwe...

A jesli chodzi o deserki to slyszałam kiedyś tylko, że najgorsze są gerber, ale nie pamiętam dlaczego.

Mój dzień dziś super. Dzieci były baaaardzo grzeczne:szok:.Myślałam, że przez ich chorowanie będę miała dziś przechlapane. Tymczasem Kuba dużo spał i zajmował się sobą w łóżku. A Nadia nie zapłakała ani razu, i nawet dała mi posprzątać centymetrowy kurz w kuchni, gadała ze mną cały dzień. O 19.30 juz oboje spali:-). Kocham takie wieczory:-)

Nanu &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Bardzo się cieszymy

reklama
Do góry