reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

No ja chyba tez od gotowcow zaczne. Nie mam zaufanego rolnika. Tesciowa niby na dzialce ma warzywa, ale dzialka sasiaduje bezposrednioz cmentarzem i sama nawet tych warzyw nie jadam. Jakos nie potrafie.

Nie ma szans aby Szymus zjadal tylko 130ml na jedno karmienie. Zaryczal by mi sie chyba. Dzisiaj wciagnal na caly dzien 970ml!!!! Dwa razy pod rzad po 200. No ale co zrobic jak on o 16:00 pusta butelke nadal dyndal? Dorobilam wiec 30 i dopiero odpuscil.
Nie sadzilam wiec ze o 20 zje wszystko i to z kleikiem a ten opierniczyl, odbil, usmiechnal sie i zaczal przysypiac. Wiec go wpakowalam do lozeczka i juz spi.
Dzisiaj postaram sie nocna porcje zastapic smokiem.... juz sie boje normalnie afery jaka zrobi gdy butli nie dostanie.

pamka dokladnie to samo o tesknocie uslyszalam od swojego i tak samo poswiecil malemu 5 minut i dawaj za pilota lapie. Wiec sie wscieklam bo w koncu dziecko zapomni jak tata wyglada bo zamiast niego ekran tv widzi.
Jutro w porze kapania bede u ginekolog wiec musial sam go wykapac, ja tylko stalam obok. Poradzil sobie swietnie ale jutro i tak mamusie wezwie.

A z tym obsraniem to rewelacja po prostu.

Ostatnia edycja:
reklama
powiedzcie mi czy wasze dzieci maja unormowane pory spania. Bo nasz poza tym ze idzie spac o 19 i tym ze spi na spacerze czyli 9-12 to spi jak popadnie. Czasem spi po dwie godziny czase po pol, czasem mu sie chce spac po godzinie od wstania a czasem minie 3 i mu sie nie chce

Moja sypia różnie. Przeważnie uśnie na trochę koło 10, potem koło 12, a później to tak różnie. Nieczęsto już zdarzają się drzemki dłuższe niż godzina. Ma ich więcej ale są krótsze. Noc ostatnio ma nieuregulowaną, bo zaczęła częściej się budzić.

ja chyba zacznę od gotowców :-)

Ja też zacznę od gotowców, bo znając życie zaczęłabym gotować i po jakimś czasie latałabym z jęzorem na wierzchu. Też nie mam warzyw od kogoś zaufanego, no i tak naprawdę mięso też jest często nafaszerowane jakimiś świństwami, więc chyba zaufam gotowym zupkom i posiłkom.

P.S. Jak nauczyć małe dziecko samodzielnego snu?

Kuba zjadł o 18 i zasnął aż szkoda mi go budzić. Widzę że twój synek wcina jeszcze lepiej niż mój.
Pamka oj współczuje u mnie to samo wielce po pracy zmęczony, taki stęskniony ale po 5 minutach tęsknota przechodzi.
Młody już przesypiał nocki a teraz znowu mu sie przestawiło i jak zje o 20-21 to sie budzi 2-3 i niczym nie mogę zastapić mleka wszyscy mówią zeby spróbować przepoich co mi po ty wypije butle wody i chce jeść i zjada 150 z kleikiem.
mlodak ile tego kleiku sypiesz?

Papitka moja to samo zjadła o 16 i zasnęła przed 18, do tej pory śpi, już specjalnie światło zapaliłam u niej i nic ją nie rusza, chyba dziś będzie bez kąpania

dziewczyny wlasnie jaki kleik i ile dajecie do butelki?

a moj maz dzis mlodego wzial po pracy i slysze jak na dole siedza i on do niego w kolko: ta-ta ta-ta ta-ta. tak bardzo chce zeby to bylo jego pierwsze slowo :eek::-D ogolnie nie moge narzekac ostatnio, stara sie nim duzo zajmowac i robi to z wlasnej inicjatywy. no ale poczatki byly trudne. chyba kazdy facet musi po prostu sie oswoic...

Hej, trochę mnie nie było i 20 stron wybaczcie nie nadrobię. U mamy słaby dostęp do neta. My generalnie się stabilizujmy z jedzeniem - widzę pory gdzie je mniej a gdzie więcej i tak mu szykuję. Spanie w wózku - no cóż....ważne że nie rączki.
Z tego co tu na tej ostatniej stronie wyczytałam, mogę dodać, że mój mąż by chciał bardzo z synkiem i jest stęskniony, tylko tyle pracuje, że synek non stop ze mną i z tatą za bardzo nie chce - aż mu przykro...

aga u nas takiego hippa nie widzialam. Ogolnie mala wlasnie hippa bardzo lubila a gerberkami plula...czy wy bedziecie same gotowac czy poczatkowo na gotowcach???
Bo takiego hippa nie ma nigdzie :)

nie wierze, to fotomontaz? :szok::szok::szok:
Jasne, ze tak :) w życiu bym dziecku tego nie dała, tak samo jak unikałam zawsze słoiczków z makaronem.

Ja w większości będę sama gotować, można ugotować większy garnek zupki i zamrozić w mniejszych porcjach, albo gorące wlewać do małych słoiczków i też mogą trochę postać.

Josie nie ilość ale jakość:p:p:p

Ja właśnie robię soczki z winogron swoich - mniamusne:-):-):-)
Gocha śpi od 8.30:-) ja przy garach - wczoraj jedna porcja dziś druga:-) Uwielbiam je są pyszne zimą.
Może Gosia też spróbuje.

Proponuję wątek PRZEPISY DLA MALUCHÓW. Osobiście wolałabym z wygody sloiczki ale też mam blender i jakies warzywko mogę gotować czemu nie. Ale na całe dania przepisów żadnych nie znam.
Rysica mówisz, że masz doświadczenie podziel się;-);-) Aga no Ty jak najbardziej też oczywiście:-)

Ostatnia edycja:
dzieki dziewczyny za to z warzywkami to ja tez od tego sprobuje i od gotowcow bo jednak nie mam tez za bardzo od kogo no i te proporcje na poczatek, a jaka firma podchodzila dzieciaczkom bardziej doswiadczonych mamus??

u nas na mleku jest napisane ze 3/4 miesiac dziecie powinno jest 5x 200 a w drugim to 5X170 (licze juz z miarkami )
na bebiko widzialam wlasnie norme dla 3 miesiaca 6X130 ... nie kalkuluje sie to w ogole

Pamka_ jak juz byl tak brudny chyba chcial juz tak doprawic do konca :D

Papitkaa ma sobie wage :D

Mlodak trzymam kciuki zeby nie plakusial i zeby spal sobie smacznie do samego rana :) ile wazy Twoj synus?

Josie gdzies przeczytalam ze tatusie zako****a sie w 3 miesiacu w dzieciaczku jak juz jest takie bardziej rozumne :p

a moj Babel dzisiaj chyba po szczepieniu zasnal w samochodzie i sie nie wybudzil ... pojechalismy kolo 20 na przejazdzke i jak zasnal i wrocilismy o 20:50 to dostal butle i spi... tez bez kapania :):)

jak myslicie czy to dobry pomysl wybrac sie z takim maluchem na mazury??

reklama
Kasienka ja też miałam zamiar jechać z małą nad morze ale zrezygnowałam jak pomyślałam ile rzeczy trzeba zabrać, i wanienkę i łóżeczko masakra.
U mnie na mleku jest napisane że powinno dziecię zjadac 6 * 150 a moja je 5 razy

Do góry