reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Iwon Siula tulę z całych sił!

Sergiusz wyczuwa chyba deszczową aurę i dużo dzisiaj śpi jak na niego, ale strasznie marudny przy tym jest
a ja uskuteczniam od dziś usypianie w dzień bez bujania, oczywiście rączki nadal są, ale na krótko i odkładam go jeszcze nie śpiącego, mam nadzieję że starczy mi sił na kolejne dni;-)

reklama
Mam pytanie z innej beczki. Jutro jade na usuwanie nadżerki, bedzie zamrażana. Czy ten zabieg boli? Jak sie czuje zaraz po bo jade sama autem i sie zastanawiam czy dam rade. Miala ktoras z Was ten zabieg?

Mam pytanie z innej beczki. Jutro jade na usuwanie nadżerki, bedzie zamrażana. Czy ten zabieg boli? Jak sie czuje zaraz po bo jade sama autem i sie zastanawiam czy dam rade. Miala ktoras z Was ten zabieg?

ja nie miałam ale koleżanka miała i opowiadała mi że to nie boli.. można odczuwać jedynie lekki dyskomfort ale nie ból

powiedzcie mi czy wasze dzieci maja unormowane pory spania. Bo nasz poza tym ze idzie spac o 19 i tym ze spi na spacerze czyli 9-12 to spi jak popadnie. Czasem spi po dwie godziny czase po pol, czasem mu sie chce spac po godzinie od wstania a czasem minie 3 i mu sie nie chce

moje dziecko śpi kiedy chce i ile chce nie ma stałych pór na sen

Mlodak ja ide za tydzien na szczepienie to wypytam. Tez chce warzywa dawac a nie soczki:) poki co czytalam ze wlasnie dynia brokul marchewka na poczatek. Jak dlugo sie da zadnych cukrow jesc moj jas nie bedzie

z marchewka uwazac trzeba bo zatwardza a brokul wzdyma:) dynia najpewniejsza :) a czemu nie jabluszko ?

delwer u nas noc jest unormowana i poranne drzemki pierwsza ok 9 i spi do 11:30 a potem ok 13:30 i spi do 16 tak powiedzmy bo sa zmiany pozniej jeszcze chwile spi ale niedlugo

Ostatnia edycja:
Ja w większości dzieci którym wprowadzałam jedzenie to zaczynałam od warzyw :) mój faworyt to dynia i generalnie z 2-3tyg warzywka (dynia, cukinia, ziemniaki, marchew itp., aby potem owoce aby na początku nie przyzwyczajać do słodkich owoców :)
Moja mamuśka narobiła małemu pełno słoików z brzoskwiń i jabłek działkowych, a dodatkowo cała szuflada w zamrażarce zapełniona.

znaczy zaczniesz od bratwursta? :laugh2:
od kebaba :p
25pphu9.jpg

moje dziecko zasnęło przed 18 i śpi, przez tą pogodę już się ciemno zrobiło i chyba jej się wydaje że już noc :-D. Ciekaw jaka będzie nocka !!!

Moja też nie ma jeszcze konkretnych godzin spania ale najczęściej zasypia godzinę po karmieniu i śpi różnie

Witam! :biggrin2:
My też byliśmy dzisiaj na szczepieniu. Mała znowu płakała w niebogłosy, ale tym razem udawało się odwracać jej uwagę i szybciej się uspakajała :tak: Teraz na szczęście rewelacji brak.

Zosia też już praktycznie przesypia całe noce (zależy kiedy dla kogo kończy się noc ;-)), tudzież budzi się raz - między 4 a 6, czasem nawet później. Niezależnie, czy ostatnie karmienie wieczorem to UU czy MM. Po tym zasypia dalej i na dobre budzi się dopiero 8-9 :-) I karmień nocnych nie potrzebuje, bo po dzisiejszym ważeniu okazało się, że w 3 tyg przytyła 1200 g! Ogółem mała je pół na pół mm i UU, ok 6 karmień na dobę, mm zjada ok 140 ml na raz.
Ide ogarnoc chate bo normalnie wszedzie sa mlodej ciuchy, pieluchy i caly jej majan:-D a te moje chlopy to tez niczego po sobie nie sprzatna. Wczoraj to mi mlody zakomunikowal z pretensjami ze mu ostatnia para gaci czystych zostala:szok: wiec poszlam wstawic pralke a tam pusto:eek: wiec dre sie co mam prac skoro w pralce nic nie ma a on to, siedza przed telewizorem:no: ze sa na gorze:wściekła/y::szok: wiec sie pytam gdzie na gorze skoro kosz z praniem jest na dole - on mi na to ze no jak to gdzie! u mnie w pokoju!!!:szok::szok::szok: Wiecie co sie ze mna dzialo jak to powiedzial :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Myslalam ze go zatluke:wściekła/y: I w taki wlasnie sposob synus pozbyl sie Ipada i Iphona na tydz:tak: kara musi byc. I do tego musial wszystkie gacie prac recznie. Powiedzcie mi czy kazdy nastolatek ma takie durne pomysly czy tylko moj:no:
Pytanie powinno brzmieć: czy każdy facet ma takie durne pomysły ;-)
no właśnie, ja mam ten sam problem, nie raz wstaje przed małym i nie mogę się doczekać kiedy się obudzi bo cycki mi pękają
Ja aby temu zapobiec codziennie wieczorem przed snem odciągam :tak:
powiedzcie mi czy wasze dzieci maja unormowane pory spania. Bo nasz poza tym ze idzie spac o 19 i tym ze spi na spacerze czyli 9-12 to spi jak popadnie. Czasem spi po dwie godziny czase po pol, czasem mu sie chce spac po godzinie od wstania a czasem minie 3 i mu sie nie chce
U nas podobnie :sorry:

Moja mamuśka narobiła małemu pełno słoików z brzoskwiń i jabłek działkowych, a dodatkowo cała szuflada w zamrażarce zapełniona.
Nasza babcia też zaopatrzyła porządnie spiżarnię :tak: Jeszcze się zastanawiam nad jakimiś zupkami do słoiczków. Czy ktoś robił coś podobnego?

reklama
Do góry