reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam, dzisiaj wyjątkowo pierwsza bo jak młody zasnął o 17.30 to wymyslił sobie pobudkę o 5 rano:-D

Asik witaj!!!!

Iwon ja karmię tylko cycem, nawet odciągniętego już nie daje i okresu nie mam

reklama
aga ja sama zmierzyłam, owszem mierzyli mu obwód główki i klatki piersiowej ale całego go nie mierzyli.
A jak go mierzyłaś i czym?
Super, jesteś bardzo dzielna, walczyłaś o laktację i zobacz jak się udało :-)
Dzięki :) i teraz wiem, ze warto było się te 5tyg męczyć :) bo teraz to już naprawdę przyjemność i nie wyobrażałam sobie, ze karmienie może NIE BOLEĆ a jednak może:)

Witam

Tak podczytuję Was trochę i postanowiłam napisać
Mój Damianek też się urodził w czerwcu ( 25) tego roku z wagą 3240g i 51 cm. Obecnie waży 5800, niestety też nie jest mierzony podczas wizyt. Jest bardzo wesołym maluszkiem. Mam też 6- letnią córkę Oliwkę
Witamy :)

Witam, dzisiaj wyjątkowo pierwsza bo jak młody zasnął o 17.30 to wymyślił sobie pobudkę o 5 rano:-D
Witaj w klubie mój młody usnął o 18:15, potem miał tylko 30min przerwę na kąpiel i karmienie, a pobudkę mieliśmy o 4:30 i ja ledwo widzę, a on bryka :)

Ostatnia edycja:
moj Bąbelek wstal dzisiaj niby 5,40 ale mama dala smoka i dospal jeszcze do 7 :D a poszedl spac o 20:30... te noce sa blogoslawienstwem :) bez bolu wieczorne zasypianie i rano tylko jeczenie o butle po tylu godzinach mu sie nalezy :D

Witam

My wczoraj też mieliśmy sczepienie i na szczęście obyło się bez marudzenia i gorączki

Mały waży 6600 i 65 długi, tylko czemu niektóre ciuszki na 68 za małe? hehe

Pytałam lekarza o wprowadzanie posiłków stałych.Powiedział,że zaleca się po 4 miesiącu,ponieważ różnie dzieci ważą i różnie mają wykształcony i unormowany układ pokarmowy i trawienny,ale że Antek ładnie wązy to mogę już wprowadzać i obserwować,jeżeli będzie wszystko ładnie przyjmował to za 2 tyg co drugi dzień po pół żółtka do zupki. No to się wtedy przyznałam że jemy już jabłuszko to powiedział" bardzo dobrze"

Hej z rana:-)

Noc fajna bo Gosia usnela o 10 pobudka o 5:-):-) a następna po 8.30. teraz się dopiero karmimy tylko sobie leżała i dzwiekala ;-)
Ja poszłam spać o północy więc ok:-)
oby więcej takich

Wczoraj cały dzień cwiczylam odległości między posiłkami. Gocha jadła co 2 godziny jak w zegarku :-) rzadziej się nie dało. plus ok 200 wody. Żarloczyna :-)
No ale było gorąco.

Asik witaj:-) czuj się jak u siebie:-)

Iwon Gocha jeszcze czasem wstaje 2x.

Za pół g przyjeżdża mój kolega i jedziemy do ikejowa - wczoraj nie wyszło - a ja w łóżku Gocha ciągnie cyca. Bez śniadania i z brudną głową ... no way. Ale jak się wstać o 8 nie chciało to teraz mam...

Miłego dnia:-):-):-)

oj dziewczyny marudzicie ;) ja codziennie mam pobudke przed 6 rano....mozna sie przyzwyczaic.

Czy tylko moj kawaler je w nocy dwa razy? Budzi sie okolo 1 i pozniej okolo 4
Na codzien tez wstaje przed 7mą więc nie ma długo spania, ale dziś ta pogoda i ból głowy nie ułatwiało mi wstania :)

Witam

My wczoraj też mieliśmy sczepienie i na szczęście obyło się bez marudzenia i gorączki

Mały waży 6600 i 65 długi, tylko czemu niektóre ciuszki na 68 za małe? hehe

Pytałam lekarza o wprowadzanie posiłków stałych.Powiedział,że zaleca się po 4 miesiącu,ponieważ różnie dzieci ważą i różnie mają wykształcony i unormowany układ pokarmowy i trawienny,ale że Antek ładnie wązy to mogę już wprowadzać i obserwować,jeżeli będzie wszystko ładnie przyjmował to za 2 tyg co drugi dzień po pół żółtka do zupki. No to się wtedy przyznałam że jemy już jabłuszko to powiedział" bardzo dobrze"

O jabłuszko już fajnie :) mój wczoraj się rzuci na moją śliwkę i dałam mu posmakować :)
A dziewczyny uważajcie jak będziecie wprowadzać jedzonko z marchewką ona często zatwardza więc na początek nie proponuję dzieciom tym co mają problemy z kupkaniem.
Ja będę będę wprowadzać jedzonko trochę po niemiecku :D

Ale mnie mm dzisiaj wkurzył - o 5:20 mała się obudziła, nakarmiłam ją cyckiem, dorobiłam butli (ok 6:00) - głowa mnie rozbolała. Położyłam się, mała zasnęła, Szymek przyszedł ok 7:30 zapytać, czy może włączyć Mini Mini - powiedziałam, ze ok, mała słodko spała dalej. Nagle mojemu m dzwoni komórka znaczy budzik - na pół godziny przed czasem, i obudziła małą!!! Wkurzyłam się (milion razy mu mówiłam, żeby sobie wibracje ustawił na ten "przed-budzik", żeby małej nie budził jak śpi - nie dociera :/ Wzięłam ją z łóżeczka, położyłam koło m i poszłam spać do Szymka ! Musiał wstać, zrobić mleko i ją nakarmić. A ja jeszcze w drodze do Szymka łóżka musiałam wziąć przeciwbólowy. Może do niego dotrze i będzie ustawiał wibracje, bo nie pierwszy raz ją obudził...

reklama
Hej!
wreszcie siadłam i nawet coś naskrobię. czytam Was często ale z pisaniem gorzej. ciężko wszystkim odpisać więc odniosę się do paru wątków- co do wstawania w nocy- moja przeważnie 2 razy (sporadycznie był 1 raz a bywa i trzy)- no ale ona na cycu jest (mm daje tylko jak mnie nie ma długo- tzn. wtedy ktoś inny ją karmi). ja dzisiaj też o 6 miałam pobudkę- przeważnie tak wstaje, czasem wcześniej sie zdarzało- tak to jest- dzieci to przeważnie ranne ptaszki.

ale mam zmartwienie z karmieniem- coraz częściej mała wścieka sie przy cycku i nie chce jeść mimo że na bank jest głodna. wczoraj ją ważyłam w przychodni no i też zong- przybrała 610 g w miesiąc! a wcześniej robiła 250 na tydzień...nie wiem czy nie zacząć ją dokarmiać. wydaje mi sie tez ze w cyckach mniej mleka. nie wiem czy to kryzys chwilowy czy jak. nie chce przestać karmić no ale decyzję pewnie podejmie Marysia.

Witam nowe mamuśki.

Do góry