reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Uusypiam młodego od 30 minut, jeszcze nigdy to tyle nie trwało bo zawsze usypia w 5 minut max. No chyba ze sie cos zadzieje np jest zmeczony bo go przeciagnelismy. Ale dzisiaj to sam przeprecil sie na bok i probuje zasnac. Ubaw mam po pachy bo przebiera nogami i rekami, zamyka oczy zaraz je otwiera..... a snu nie ma :) Nie sadze zeby tak usnal, ostatni raz spal na boku jak mial 3 tygodnie. Wtedy przewalil sie na plecy i juz nigdy nie dal sie ulozyc na boku. Co mu dzisiaj odwalilo to nie mam pojecia.

edek: zasnął na boku!!!!!!!

Ostatnia edycja:
My po szczepieniu Mały ma 6500 g. i 65 cm, i nawet dobrze zniósł to wszystko, teraz leży i gada sobie do przytulanki.

mlodaK mój jak miał miesiąc to ostatni raz spał na boku, teraz tylko plecki a tak chciałabym żeby spał na boku ehh :-p

No i zapomniałam co miałam napisać ahh ta skleroza moja...

Witam się i ja
No dziś o wiele lepszy dzień niż ostatnio, moja Niuśka dziś była przykładnym dzieckiem ale to chyba zasługa tego że pół dnia spędziłyśmy na dworze :-).
Ja oczywiście znowu sama :-( i do tego mój K wróci dopiero może w piątek :-(, dobrze że mam tą Niuśkę bo chociaż z nią już pogadać trochę mogę ;-)
Co do wody to ja daję żywca przegotowanego, ale gotuję wcześniej większą ilość tak aby mi na 3-4 karmienia starczyło

Kurde na stare lata se dziecko zrobić MASAKRA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zmienilismy ilosci jedzenia :) i ciesze sie bo caly dzien nic a nic nie ulal :) co mnie bardzo dziwi i cieszy ... zoaczymy co na to powie lekarka ... a mlody padl dzisiaj jak mucha bo byl zmeczony... w dzien dwa razy przespal po 2,5 godzinki ale trzeci raz nie chcialam go chustowac bo jechalismy samochodem wiec w fotelik ... zasnal w trymiga ale 30 minut i oczy na osciez i juz nie mogl zasnac a chcial ehhhh chcialabym zeby spal tak jak kiedys w tym foteliku ... no i potem od 18 nie spal nic do 20:20 jeszcze dal rade ale potem to maaaaasakra i w kapieli plakal :( a nie zdarza mu sie ... przy butli juz zaczal przysypiac a po wchlonieciu 150 padl ...no i dzisiaj bylo 5 karmien 170 150 150 150 150,
bo lacznie daje to 770, czy to nie za malo?

mooni23 gkvip piekna waga :D

mlodak tez bym miala joka :D ale widocznie nawet dzieciom przyzwyczajeia sie zmieniaja :D

Ostatnia edycja:
kurde właśnie, dziewczyny ile takie dziecko powinno zjeść dziennie mililitrów mleka modyfikowanego ?? bo moja je 5*150 i nie wiem czy to dobrze
tak patrzyłam na przybieranie wagi to przez pierwsze 3 tyg przybrala 900 gram ważyła 3780 później jak miała 6 tygodni to ważyła już 1100 - 4815 więcej a teraz po 6 tygodniach przybrała 1100 - 5950

a mój brzuch wygląda jakbym była w 4 miesiącu ciąży:-( a czasu i sił na ćwiczenia brak:dry:
Mój na 6miesiąc :/
A my wlasnie z wazenia wrocilysmy i Mia juz 6150 wazy wiec przybrala 600g przez 2,5tyg a to znaczy ze wsio ok. Juz sie nie martwie ze ma dni gdzie je tylko 4 razy bo waga rosnie prawidlowo. A poza tym lekarka powiedziala ze dzieciaczki tak maja i ze czesto same redukuja ilosc posilkow w ciagu dnia. Takze juz stresa nie mam:tak:
No to ładnie przybrała :)
My dziś byliśmy w przychodni się zważyć i mały przybrał w 2tyg 250gr :) czyli w końcu pierwszy raz w normie :) ja dalej nogę za sobą ciągnę :( nie wiem co to kiedyś miałam podobnie jak miałam rwe kulszową teraz mniejszy ból, ale do lekarza nie idę, bo i tak leków nie mogę.

mój synuś pobił dziś samego siebie - zasnął o 17.30 (wtedy ma drzemki przed kąpielą) ale obudził się dopiero o 20.50, więc poszedł spac brudny, egoistycznie stwierdziłam, że nie chce mi się uspokajać jego histerii kolejny wieczór z rzędu:-pa tak to zjadł i spi znowu:-D

ja jak rodzilam corke to najpierw tydzien spedzilam na patologii i tam poznalam fajne laski ktore pozniej rodzily w ten sam dzien co ja lub dzien pozniej och jak ja zalowalam i zaluje ze nie wymienilysmy sie telefonami zawsze mowilysmy pozniej pozniej a pozniej sie urodzily dzieci i o telefonach sie zapomnialo....a chcialabym sie spotkac pogadac no a przede wszystkim zobaczyc dzieciaki...dokladnie dzisiaj weronika konczy 2,5 roku
przy rafale obiecalam sobie ze wymienie sie numerami i jak zwykle zapomnialam a fajnie jest spotykac sie pozniej z dzieciakami.
Ja mam w klatce dwa pietra wyzej kolezanke co rodzila synka q czerwcu 10 dni po mnie ....fajnie nam sie gada

jak ja urodziłam Sergiusza to w izolatce leżała dziewczyna , która rodziła dzień po mnie przez CC, nie widziałyśmy się na korytarzu ani raz, a potem mój m poszedł do nowej pracy i poznał jej faceta i teraz się kumplujemy całą szóstką:-D

dziewczyny trochę to pocieszające, że nie jestem sama z moim brzuchowym problemem, choć wcale wam nie życzę bębenków ;-)

nie wiem gdzie to znalazłam, może nawet któraś z was tutaj to wstawiała - mam zamiar zacząć taki trening
Mel B 10 minutowy trening brzucha - YouTube
a jak młody podrośnie to A6W, bo mięśni środkowych brzucha nie mam prawie wcale, jak się odginam do tyłu to mi się taka dziura po środku robi:-D

reklama
Ja ćwiczyć nie mogę, bo przez ponad dwa miesiące rana po cc mi się otwierała, więc lekarka zabroniła mi pół roku ćwiczeń.
Ja mam kontakt z 3 dziewczynami, ze szpitala i teraz planujemy wspólne spotkanko :)
Dziewczyny czy Wy samie mierzycie dzieciaki czy w przychodni Wam mierzą? bo u mnie powiedzieli, ze na roczek dopiero zmierza :/

Do góry