reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

dobra, przyznam się, że zdarzyło mi się dolać do zbyt ciepłej wody w butelce trochę kranówy dla ochłodzenia :) Bors przeżył :> Mamy w 3mieście niezłą wodę na szczęście :) Z drugiej strony znam mamy, które kapią maluchy w mineralce. A ja już nie pamiętam kiedy ostatni raz wyparzałam butle :zawstydzona/y:
Ja wyparzam butelkę jak mi się przypomni - raz na 2-3 dni ;P A mleko czy herbatkę robię na przegotowanej kranówce ale kranówkę mamy dość dobrą :)

Wiecie co - nadrobiłam Was, ale tak mnie łeb boli i taka zmęczona jestem, że idę spać... Teraz mąż pracuje 3 dni z rzędu a w sobotę z samego rana jadą z Szymkiem do jego siostry, która mieszka pod Inowrocławiem i stamtąd jadą do Biskupina na dni kolejnictwa czy coś w tym stylu. Jeszcze nigdy nie nocowali poza domem beze mnie (to raczej ja nocowałam poza domem bez nich jak w szpitalu byłam 3 razy)... Dziwnie mi z tym...

reklama
Zaza kurcze ja też:( mimo diety, ale własnie leżę z mamą i jesteśmy nażarte jak bąki:)
Ja po prostu musze ciągle coś jeść;( A ruszać się nie mam kiedy i sił brak

Ostatnia edycja:
aga ja sama zmierzyłam, owszem mierzyli mu obwód główki i klatki piersiowej ale całego go nie mierzyli.

Uciekam spać kobietki, bo jutro ciężki dzień przede mną.

Dobranoc :-)

aga u mnie mierza obwod brzuszka i glowy przed szczepieniem, dlugosc jak poprosisz
kurcze jak tak czytam wasze dzieciaki maja ponad 6kg, a moj ciagle 5... a najmlodszy na tym forum nie jest

aga u mnie mierza obwod brzuszka i glowy przed szczepieniem, dlugosc jak poprosisz
kurcze jak tak czytam wasze dzieciaki maja ponad 6kg, a moj ciagle 5... a najmlodszy na tym forum nie jest
U mnie też mierzą klatke piersiową i głowę, a długości nawet jak poproszę to nie :/ Mój jes trochę starszy od Twojego i waży 5495, więc się nie martw :)a mały się wcale nie urodził.

My dziś byliśmy w przychodni się zważyć i mały przybrał w 2tyg 250gr :) czyli w końcu pierwszy raz w normie :)

Super, jesteś bardzo dzielna, walczyłaś o laktację i zobacz jak się udało :-)

A co do mierzenia dziecka, to mój nie był mierzony od czasu porodu :sorry2: Pediatra na wizytach nie mierzy (tylko różne obwody, długości nie), ja też nie, ale widzę po nim i po ciuchach, że raczej do maluchów nie należy.

A ja dzisiaj miałam jakiegoś nerwa i chciało mi się wyć.. jakoś tak, sama nie wiem czemu. Chyba mi już powoli szajba odbija od siedzenia w domu. Z tego wszystkiego miałam wieczorną scysję z M., ale już zdążyliśmy się pogodzić, wzięłam ciepły prysznic, wypielęgnowałam stopy ;-), pomalowałam sobie paznokcie i troszkę mi lepiej :blink:

Czy są mamy karmiące naturalnie, które już dostały okres?

Ostatnia edycja:
Witam

Tak podczytuję Was trochę i postanowiłam napisać
Mój Damianek też się urodził w czerwcu ( 25) tego roku z wagą 3240g i 51 cm. Obecnie waży 5800, niestety też nie jest mierzony podczas wizyt. Jest bardzo wesołym maluszkiem. Mam też 6- letnią córkę Oliwkę

Załączniki

• IMG_1677.jpg
    IMG_1677.jpg
    31,1 KB · Wyświetleń: 38
  • IMG_1484.jpg
    IMG_1484.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 38
Witam,

My po szczepieniu. Na razie stan podgorączkowy. Ostatnio było 40 stopni. Mam nadzieję, ze tym razm będzie lepiej :tak: śpi od 19.30 a ja latam z termometrem tylko :zawstydzona/y:

Jutro teściowa przylatuje:tak: a w czwartek jadę z mężem pozałatwiać różne sprawy a Ona bawi chłopaków :-D

ja butelki wyparzam co dwa dni :tak:

używam kranowy przegotowanej.

Sorry, ze się do każdej nie odnoszę ale przeczytałam pobieżnie :zawstydzona/y:

reklama
Może ktoś skorzysta, ja rok temu byłam na kilku wykładach, na niektóre bardzo warto było iść

Harmonogram spotkań:

1. Uczeń – rodzic – nauczyciel w obliczu zagrożeń cyberprzestrzeni
Termin: niedziela 16 września 2012 r. godz. 10:00-12:00
· dr Anna Andrzejewska, pedagog w zakresie edukacji informatycznej i medialnej, specjalista w zakresie zagrożeń cyberprzestrzeni, wykładowca Wyższej Szkoły Pedagogicznej TWP w Warszawie.
· prof. dr hab. Józef Bednarek, pedagog, dydaktyk, medioznawcza, wykładowca w Wyższej Szkole Pedagogicznej TWP w Warszawie.

2. Zdrowe stymulowanie aspiracji u swoich dzieci
Termin: niedziela 16 września 2012 r. godz. 12:00-14:00
· Dorota Zawadzka, pedagog oraz psycholog rozwojowy, Superniania, ekspertka TVN, wykładowca Wyższej Szkoły Pedagogicznej TWP w Warszawie.

3. Nie mówię, ale rozmawiam. Uczymy się rozmawiać gestami. Nauka MAKATONU jako języka dodatkowego w grupie przedszkolnej.
Termin: niedziela 16 września 2012 r. godz. 16:00-17:15
· Dr Barbara Pietrzak-Szymańska, pedagog wieku dziecięcego, pedagog specjalny (oligofrenopedagogika), neurologopeda. Wykładowca WSP TWP w Warszawie.
· Magda Onshorge, logopeda.

4. Nauczanie muzyki dzieci od 3 roku życia metodą Suzuki
Termin: sobota 22 września 2012 r. godz. 10:00-12:00
· Aleksandra Andruszko - nauczyciel muzyki metodą Suzuki.
5. Opieka logopedyczna od poczęcia – profilaktyka logopedyczna od poduszki
Termin: niedziela 23 września 2012 r. godz. 10:00-11:30
· Dr Barbara Pietrzak-Szymańska, pedagog wieku dziecięcego, pedagog specjalny (oligofrenopedagogika), neurologopeda. Wykładowca WSP TWP w Warszawie.

6. Dorosły i dziecko w świetle relacji emocjonalnych w rodzinie i w szkole
Termin: sobota 29 września 2012 r. godz. 12:00-14:00
· Kinga Kuźma-Gołdanowska, pedagog, wykładowca WSP TWP w Warszawie, właścicielka i dyrektor przedszkoli OurPreschool.

Miejsce spotkań:

Wydział Nauk Społecznych WSP TWP w Warszawie, ul. Urbanistów 3, Warszawa (dzielnica Ochota).

Serdecznie zapraszamy! Osoby zainteresowane uczestnictwem prosimy o przesłanie zgłoszenia na adres marketing@wsptwp.eu .

Pozdrawiam
Justyna Minkiewicz
Rzecznik Prasowy
Wyższa Szkoła Pedagogiczna TWP w Warszawie

Do góry