Niespodzianka
Fanka BB :)
Ja tez tylko filtruje normalna. W Polsce zalecaja butelkowana, zrodlana, a w Uk nikt mi nawet raz takiego pomyslu nie podsunal
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
dziewczyny już 2,5 miesiąca minęło, a mój brzuch wygląda jakbym była w 4 miesiącu ciąży:-( a czasu i sił na ćwiczenia brak
dziewczyny już 2,5 miesiąca minęło, a mój brzuch wygląda jakbym była w 4 miesiącu ciąży:-( a czasu i sił na ćwiczenia brak
no to witaj w gronie
No cieszę się, że ktoś poza mną to widzi ;P że są mocno różni
Najbardziej to widać na żywo
a co do oczu - wydaje mi się, że Nikoś będzie miał brązowe.
U nas mąż ma niebieskie, Szymek - miał niebieskie ale od jakiegoś roku robią mu się coraz bardziej szaro-zielone z takim nawet słomianym beżowym odcieniem przy źrenicy. A Monika - na razie ma grafit i nic nie widać, żeby miała mieć czy brązowe czy niebieskie.... Są dosłownie SZARE, przy źrenicy jaśniejsze a dalej jaśniejsze...
Chciałabym z Wami częściej gadać ale nie mam czasu normalnie. chyba się wypisze też.
własnie dr wyszła. Polecam tę Panią, widać, że nie przychodzi tylko by kasę wziąć.
Nadia na razie dostała syrop, a gdyby sie pogorszyło to antybiotyk.
Na kolki dostała debridat, czego nam pediatra w przychodni nie proponowała. To reguluje perystaltykę jelit.
Mówiła też o jakiś kropelkach które ona dawała wnuczce, ale w Polsce były tylko chwilę, bo badań nie ma i na ulotce było od 6 roku zycia. Powiedziała, że do 3 m-ca powinno minąć. hmmmmm. Ona 3 m-ce będzie miała w poniedziałek.
Pamiętam, że jak Kuba miał kolki też nam tak mówili, a płakał dłużej... Tylko, że u niego to zęby może się zaczynały potem...
Ale co najbardziej nas zmartwiło. Dr zauważyła u niej, ze coś się dzieje z oczami. My się z tego śmieliśmy, że wygląda jakby oglądała mecz tenisa. A żaden pediatra w przychodni na to uwagi nie zwrócił. Nazwała to oczopląsem poziomym. Dała tel do podobno najlepszego okulisty w Warszawie. Matko jak się martwię:-(.
No to sie udalo, dzis rano II kreseczki!
NANU - gratuluję Ci zaręczyn, no i przede wszystkim tych dwóch kresek!!!! oby wszystko było oki !! 3mam mocno kciukasy!!!
IWON dziękuje za info o karmieniu
Dziewczyny zbliża się czas kiedy zachodziłyśmy w ciąże w zeszłym roku ,więc nasze dzieciaczki będą obchodzić "PIERWSZE URODZINY" CHCĘ NAM WSZYSTKIM POGRATULOWAĆ I ŻYCZYĆ POWODZENIA:-):-):-)
Jejku, faktycznie to już rok. Ja zaszłam tak koło 20-tego, a akurat 20-tego będziemy mięli kolejną rocznicę ślubu, więc będziemy opijać podwójną okazję (ja oczywiście wodą);-)
a powiedzcie mi jak to mozliwe bo dzisiaj zmienilam ilosc dawanego mleka bo mlody plakal po karmieniu i chcial ewidentnie jeszcze ... i rano 6;45 dalam 170 nie ulal ani odrobinki o 11:15 jak sie obudzil dalam 150 i tez do tej pory nic a nic nie ulal, jest tez spokojniejszy i jakos tak spal tez spokojniej ... nie wiem co o tym myslec bo dawalam 120 i ulewal czasai a jak dalam 135 powiedzmy to chlustal nawet a teraz nic
no i moj Babel ile mu sie nie da to zje az mnie to przeraza zero ograniczenia
podobno dziecko może ulewać nie tylko z przejedzenia, ale również z niedojedzenia, więc może to było problemem.
My już ulewania mamy coraz mniej i czuję jakby mi duży ciężar z ramion spadł, bo bałam się, że będzie to trwać i trwać. Mam nadzieję, że będzie nadal coraz lepiej.
gkvip - współczuję sytuacji z mężem.
Ja ćwiczę codziennie praktycznie a brzuch tez jak w 4 miesiacu:-(Cięzko będzie się go pozbyć....Pod pępkiem jest oponka. BleeSergiusz co prawda tylko sporadycznie parę łyków glukozy zrobi jak na mieście jesteśmy i nie mam jak cyca podać, ale robię z przegotowanej kranówy
Dziewczyny a jak dopajacie dzieciaczki wodą to zwykła przegotowana czy może być mineralna?
A ja już nie pamiętam kiedy ostatni raz wyparzałam butle