reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Verita to widze ze nie tylko u mnie ciche dni...tez wygarnelam swojemu wszystko co mi na sercu lezalo w sobote i sie nie odzywa( bo mu w sumie sama kazalam:eek::confused2:) tyle ze maly ma zapalenie oskrzeli a on nawet nie zadzwoni zapytac czy wszystko ok!!!( zeby nie bylo to on jest w trasie, wiec dziecka nie widzi)na necie go nie ma, ja mam tel zablokowany wiec nie wiem czy on wogole zyje czy tak sie slucha i sie nie odzywa...pojecia nie mam .ale skoro on tak robi to chyba to wsyzstko nie ma najmniejszego sensu.szlag czlowieka trafia i tyle :wściekła/y: szkoda slow

dziewczyny z ta kaszka tez sie zastanawiam powoli ale boje sie utuczyc malego tak jak kiedys Rafala ze mi n apol roku 10,5 kg wazyl tyle ze on od poczatku jadl baaardzo duzo, na pol roku to juz mialam butle 330 z aventa bo w 270 sie nie miescilo razem z kaszka.na szczescie mu sie waga potem zatrzymala.

Rysica super fryzurka, masz przepiękne oczy :tak:

Gratuluję mamom pierwszaków!!! i tym których dzieci idą pierwszy dzień do przedszkola!!!
i współczuję stresu z tym związanego...

gkvip verita
podziwiam że tak długo dajecie radę się nie odzywać, ja straszna gaduła jestem i ciężko mi idzie takie obrażanie

Moj tez jak narazie twardy;-) nawet ostatnio zostawil mi kartke na ktorej napisal w jakie dni bedzie sie mloda opiekowal i w jakie ja mam sie nia opiekowac:szok: normalnie myslalam ze go zjem:wściekła/y: a jak zapytalam co z nockami to on do mnie ze jak to co - to twoja dzialka:wściekła/y: nie zdazylam nawet sie wydrzec kiedy mi powiedzial ze wlasnie dlatego dal mi kartke bo wiedzial ze bede sie darla :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a on nie ma ochoty tego sluchac:angry::angry::angry: Wyobraz sobie co sie ze mna dzialo:angry: ale zemsta byla slodka - skopiowalam naga pania na kompa po czym powiekszylam do ludzkich rozmiarow i wydrukowalam na kilku kartkach po czym polozylam mu na jego stonie lozka z tzw. chmurka na ktorej bylo napisane
,,od dzisiaj jestem twoja''​
Jego wyraz twarzy jak to zobaczyl byl niesamowita nagroda:-):tak: i komentarz rowniez ,, zartujesz prawda ''

boskie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jakby co to ukradnę twój pomysł ;-):-D

Dzisiaj w nocy znowu miałam zastój pokarmu w lewej piersi - mam już dosyć tego bólu i faktu, że regularnie są jakieś problemy! W dodatku młody budził się dzisiaj o 23, 01.30, 4, 5.30, 7 :eek: Oby dzionek był dla nas łaskawszy.
współczuję i łączę się w bólu... u nas też non stop jakieś problemy... jestem coraz bliższa poddania się

czy są tu jakieś mamy karmiące MM, których dzieci są w grupie ryzyka zachorowania na alergię, AZS lub astmę???

Też mam butelki tt i myślałam o tym smoczku

Smoczek o zmiennym przepływie, technologia easivent™ | Tommee Tippee
ale 2 i tak musze kupić
mamy ten smoczek ale mały się zapluwa jak z niego pije, może to dlatego, że dostaje butelkę niezwykle rzadko, w sumie to prawie wcale

Witam. Nie miałam jak wczoraj wejść. Dzisiaj byłam u lekarza dopytać sie czy mogę mu do mleka kleiku dosypać bo w niedziele skończył 3 miesiące a 150 mu jest mało a nie chce zwiększać ilości mleka i kazała dosypywać kleiku ryżowego na początku po pół łyżeczki żeby sprawdzić jakie kupy będa a potem po łyżeczce nawet po 2 jak mu będzie mało szczególnie na noc.i za dwa tygodnie mam zacząć wprowadzać mu zupkę:-D bo niunio nie należy do najmniejszych bąbelków. Nocka jak zwykle ostatnio przespana. potem wpadne poczytać i moze coś popisać miłego dnia.

Zaza my jestesmy....jesli o to mleko i grupe ryzyka. a wlasciwie pediatra juz powiedziala ze u niego poczatki AZS widzi, wiec jak bede miec drugiego z AZS w domu to mnie chyba trafi...ale kosmetyki juz im razem kupuje wiec kapie sie w emolium i smaruje go tak jak rafala lipikar baume ap bo jak go nie posmaruje to wyglada jak Rafal...nawet w tych samych miejscach ma plamy, zza uszami, glowa, twarz, rece i z tylu na nogach pod kolanami. ja nabialu nie jem ale im wiecej on je MM tym wiecej ma tych plam.

Wy tu o kaszkach a moja nawet smaku wody nie zna :/
Ja mojemu czasem przypominacza strzele z cyklu zrob to tamto i jest ok. W sumie sam sie garnie....nawet o kwiatach pamieta :)
Od wczoraj przeszlismy na wiekszy rozmiar dydka wow no i uzywamy pampki nr 3

No hej,

Klusia Kubuś na pewno się rozkręci, a to wystraszenie to pewnie reakcja na nadmiar wrażeń :)

Verita 2 tyg ciszy? :szok: Dzielna jesteś, qrde ja bym tyle nie wytrzymała, po prostu dobiłaby mnie ta atmosfera. I właśnie dlatego wiele tracę, bo nie umiem się zawziąć i postawić na swoim :sorry: Zresztą tak jak pisałam, to M. zazwyczaj pierwszy wyciąga rękę i zawsze, mimo że sobie obiecuję że tym razem mnie tak łatwo nie udobrucha - oczywiście jest inaczej ;-)

Dzisiaj w nocy znowu miałam zastój pokarmu w lewej piersi - mam już dosyć tego bólu i faktu, że regularnie są jakieś problemy! W dodatku młody budził się dzisiaj o 23, 01.30, 4, 5.30, 7 :eek: Oby dzionek był dla nas łaskawszy.

Prawie jak moja - nie licząc karmienia o 23. Potem tak samo. Z tym ze ja jeszcze przetrzymalam podając cyca o 8

ja ide jutro na szczepienie to dopytam tez o ten kleik

Kasienka u nas na poczatku byla histeria - przez 2 dni, tak ze po 3 razy wchodzilam do pokoju i bralam na rece i uspokajalam, i czasem az ciezko bylo uspokoic. ale ogolnie nigdy nie trwalo to dluzej niz 20 minut. a teraz juz slabiej placze, raczej tak pokrzykuje, a jak zaczyna plakac to wchodze daje smoka poglaskam i spi w 15 sekund. i trwa to ostatnio 5 minut. nie wyciagam jesli nie ma histerii:-) stosuje w dzien i w nocy.chociaz w nocy o 4-5 jest najciezej bo on sei rozbudza i do zabawy jest chetny. wtedy zostawiam go w lozeczku zeby sie wybawil i ide sie zdrzemnac, a jak zaczyna placz to przychodze

reklama
Zaza my jestesmy....jesli o to mleko i grupe ryzyka. a wlasciwie pediatra juz powiedziala ze u niego poczatki AZS widzi, wiec jak bede miec drugiego z AZS w domu to mnie chyba trafi...ale kosmetyki juz im razem kupuje wiec kapie sie w emolium i smaruje go tak jak rafala lipikar baume ap bo jak go nie posmaruje to wyglada jak Rafal...nawet w tych samych miejscach ma plamy, zza uszami, glowa, twarz, rece i z tylu na nogach pod kolanami. ja nabialu nie jem ale im wiecej on je MM tym wiecej ma tych plam.

a MM jakie dostaje?

Do góry