reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

kochana - od czego masz internet? Dmuchańce zawsze na allegro czy tez innym ebayu mozna kupic :)

Dobranoc - ide spróbowac przespać sie ze 2 godziny :)

Ps moja młoda jak dziś kupsko uwaliła to wyszło nogawkami, i kołniezykiem z tyłu :) Mąz się smiał tylko i stał z reklamówka z boku.
Godzine pózniej zrobiła to samo - moja zemsta była słodka - kazałam mu ja przebrać. Boskie oczy robił jak kot ze shreka. Nie dałam się :) niech czasem przyłoze rękę do czegos mnej slodkiego :)

reklama
jasiu postanowil przespac jedzenie o polnocy, i obudzilam sie zalana do pasa a on sobie gada do kamerki:szok: nakarmilam i wlasnie zasypia sam i to bez smoka bo wyplul:-):-):-) jakby tak moglo byc zawsze!

gkvip, powala mnie twoja inwencje :-D MI się nie chce. Po prostu nie patrze na meza i z nim nie rozmawiam, a jak juz musze o cos zapytac np czy odbierze malego, to wysylam sms-a, ale i to staram sie ograniczyc do minimum. U nas w czwartek beda 2 tyg. ale nie zanosi sie na zlozenie broni, u żadnej ze stron :eek:

Mlodak ja juz mojemu wygarnelam wszystko....teraz trawi :baffled:

Ja wczoraj posłuchałam rad snoopy i dodalam malemu jedna lyzke kaszki zamiast mleka na noc. Pieknie przespał 10 godzin (20-6) :-D

witam się
wczoraj mała cierpiała na bezsenność. Niby zasnęła jak zawsze o 20, ale obudziła się i patrzyła w sufit, potem gadała itd do 22.30 chyba!
Byłam u ginki, T się zajmował przez 3h...moze cos jej dał?:szok: :-)
Jak powiedziała moja ginka jestem zdrową płodną kobietą, chyba zbliża się owu. Pokazało jajeczko...
Wczoraj byłam STRASZNIE nieprzytomna, zasypiałam na stojąco, nie wiem co jest....
Moje starsze w przedszkolu na razie ok. Opinia Pani "Nie płakał, jest bystry, rezolutny, w miarę grzeczny, ale zabierał dzieciom zabawki, ale nauczymy go zasad, problemów z nim nie bylo".... Czyli nic nowego dla mnie.
Zobaczymy jak bedzie dziś, jutro... Może tak być że 2-3 dni ok, a potem się zmieni podejście. Oby nie.
Jak go odebrałam to był taki wyciszony, jakby wystraszony, aż mi szkoda go było:-).nawet do widzenia nie chciał powiedzieć Paniom.
Ale to wiadomo ...duzo wrażeń...
o mała się budzi

miłego!

Ostatnia edycja:
No hej,

Klusia Kubuś na pewno się rozkręci, a to wystraszenie to pewnie reakcja na nadmiar wrażeń :)

Verita 2 tyg ciszy? :szok: Dzielna jesteś, qrde ja bym tyle nie wytrzymała, po prostu dobiłaby mnie ta atmosfera. I właśnie dlatego wiele tracę, bo nie umiem się zawziąć i postawić na swoim :sorry: Zresztą tak jak pisałam, to M. zazwyczaj pierwszy wyciąga rękę i zawsze, mimo że sobie obiecuję że tym razem mnie tak łatwo nie udobrucha - oczywiście jest inaczej ;-)

Dzisiaj w nocy znowu miałam zastój pokarmu w lewej piersi - mam już dosyć tego bólu i faktu, że regularnie są jakieś problemy! W dodatku młody budził się dzisiaj o 23, 01.30, 4, 5.30, 7 :eek: Oby dzionek był dla nas łaskawszy.

Josie podziwiam za cierpliwosc, ja wczoraj szybko odpuscilam a mlodego uspokajalam do nastepnego karmienia ehhh,... no nic zobaczymy dzisiaj co bedzie
Gkvip rewelacja :D chcialabym zobaczyc mine kazdego faceta jak mu zona takie cos zrobi hahahaha :D a co do karmien to jakby byly nieco wieksze porcje to mogloby byc ,.. dziecie ma jesc kolko 700ml na dzien

Iwon Josie a bardzo Wam maluchy plakaly na poczatku ? od kiedy wprowadzacie ta metode? a tylko na noc czy tez w dzien ?

Verita dwa tygodnie o masakra ... a jaka kaszke dalas ?? sama kaszke? czy do mleczka ?

Klusia to zdecydowanie wrazenia ale napewno sie rozkreci :)

a ja spalam od 21:30 do 6:30 ... daaawno sie tak nie wyspalam ale juz po wczorajszym stwierdzilam ze musze bo padne jak mucha w koncu i tyle bedzie mojego ...zebym jeszcze znalazla sily na jego placz jak bede go dzisiaj usypiac

Ostatnia edycja:
Kasienka ja wprowadzałam tą metodę na noc i na dzień. Wieczorem już jest ok, natomiast przyznam się, że w ciągu dnia zdarza mi się go usypiać na brzuszku - wtedy go lekko kołyszę i mówię ciii... po prostu tak najszybciej zasypia :sorry:
Na początku mały długo płakał i potrafił się nawet nakręcić i rozhisteryzować na tyle, że nie byliśmy konsekwentni, robiło mi się go żal i ostatecznie dawałam mu cycka. Ale jak już się do tego zabraliśmy na serio, to jeden raz bardziej popłakał, a potem nie zanosił się tylko płakał i trwało to około 10 minut (w tym czasie metodą tracy hogg braliśmy go na ręce i odkładaliśmy - jakieś trzy razy). Teraz płacze już tylko raz i raz go bierzemy na ręce i odkładamy do łóżeczka i to wystarcza.

Dziewczyny mam pytanie dot. wizyty kontrolnej naszych maluchów u okulisty - czy musi to być jakiś specjalista od dzieci czy "normalny" okulista? Okazuje się, że u nas nie ma już miejsc w ramach NFZ (dopiero na koniec roku, a mały kończy 3 miechy już za chwilę) i muszę szukać prywatnie.

Ostatnia edycja:
kasienka, moj mały dostaje 150ml na noc, czyli normalnie 5 lyzeczek, ale wczoraj dałam mu 4 lyzeczki mlaka i 1 kaszki :-)
Kupiłam taka od 4miesiecy babydream o smaku banana, bo pije mleko z tej firmy:-)

Kasienka ja wprowadzałam tą metodę na noc i na dzień. Wieczorem już jest ok, natomiast przyznam się, że w ciągu dnia zdarza mi się go usypiać na brzuszku - wtedy go lekko kołyszę i mówię ciii... po prostu tak najszybciej zasypia :sorry:
Na początku mały długo płakał i potrafił się nawet nakręcić i rozhisteryzować na tyle, że nie byliśmy konsekwentni, robiło mi się go żal i ostatecznie dawałam mu cycka. Ale jak już się do tego zabraliśmy na serio, to jeden raz bardziej popłakał, a potem nie zanosił się tylko płakał i trwało to około 10 minut (w tym czasie metodą tracy hogg braliśmy go na ręce i odkładaliśmy - jakieś trzy razy). Teraz płacze już tylko raz i raz go bierzemy na ręce i odkładamy do łóżeczka i to wystarcza.

Dziewczyny mam pytanie dot. wizyty kontrolnej naszych maluchów u okulisty - czy musi to być jakiś specjalista od dzieci czy "normalny" okulista? Okazuje się, że u nas nie ma już miejsc w ramach NFZ (dopiero na koniec roku, a mały kończy 3 miechy już za chwilę) i muszę szukać prywatnie.

Iwon ja miałam wizytę u okulisty jak Antek miał 3 tygodnie i następną będę miała jak będzie miał rok i musiał to być okulista dla niemowląt. Mi w szpitalu dali wykaz lekarzy gdzie mogę go zarejstrować ale możesz zadzwonić do waszego NFZ i zapytać gdzie macie okulistę dla niemowląt. U nas w Toruniu jest chyba tylko 3 lekarzy przyjmujących takie maluchy. Było to badanie dna oka po fototerapii niezbyt miłe badanie:(

Verita właśnie też zastanawiam się żeby już kaszkę wprowadzić a powiedz jakiego smoczka używasz? Bo te do kaszki są od 6 m-ca i nie wiem czy taki kupić czy jakiś inny.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej

U mnie starszak też powędrował do 1 klasy :-). Oj były emocje...

iwon musi to być okulista od maluszków. A dlaczego chcesz iść na kontrolę?

verita i gkvip oj trzymam za was kciuki :tak:

rysica ale eleganckie z was damy :-). Ślicznie wyglądałyście.

Do góry