reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

rysica ja mu nie zabraniam tylko to wygląda tak że on się nacieszy odkłada lub daje mi i siada do kompa sobie pograć o!
dziś mój ranek z małą wyglądał tak obudziła się dałam jeść później przez godzinkę pogadałyśmy zmiana pieluchy trochę rozmowy i co mała zasnęła sama bez rączek i dodatkowego trzymania cycka mamy:-D kocham takie dni

reklama
Hej,

u nas szczepionka 5w1 jest w przychodni, ale już np. płatna na wzw nie i też musiałam kupować w aptece sama.

I to by było na tyle, mam doła dzisiaj, zmykam. Wrócę jak mi się poprawi ;-)

Kurcze, własnie się dowiedziałam od mojej koleżanki, że u jej noworodka stwierdzono ZUM. Mało brakowałao a by chłopca stracili a teraz nie wiadomo czy nie będzie miec uszkodzonych nerek:-(Masakra, to bardzo groźna bakteria i podobno na 100 % zaraził się tym w szpitalu po porodzie.
Ja juz ochłonęłam po ostatnich wydarzeniach. Ciesze się, że mam z soba Zosię bo mam na czym skupic myśli. Jeszcze ona cały dzień uśmiechnięta więc aż ciężko się samemu nie usmiechać. Ostatnio na prawdę doszłam do wniosku, że rodzina jest najwazniejsza. Uwielbiam gdy mąz wraca z pracy i spędzamy wspólnie czas z małą. Kiedys uwielbiałam siedziec godzinami ze znajomymi, a ostatnio jak z nimi jestem to tesknie do moich skarbów po chwili. Oczywiscie, że dalej lubię wychodzić i to robię często, ale juz nie czuję takiej potrzeby gonitwy jak kiedyś. Za kariera, rozrywkami itd. Mam inne podejscie, bardziej na luzie. taka przerwa dobrze mi zrobiła, bo byłam po prostu zmęczona. Jakoś czuję taki wewnętrzny spokój teraz.Mam ich i to jest najwazniejsze. Kurde, ale się zrobiłam dorosła:-D

Hej Kobiety:-)
Zaliczylismy wczoraj wizytę u chirurga i zaplastrowany brzuszek :-( Gosia ma wiotka kryze białą stąd też przepuklina pewnie. Trzeba będzie ćwiczyć i tyle. Wizyta w porządku. Tym razem wzięłam stelaz do fotelika więc na luzie jednym palcem spacerowalam po korytarzach:-)

Co to Kryza Biała?

Hej alesz się wczoraj wkurzyłam .. Miałam umówione szczepienie na wczoraj właśnie ale nigdzie nie da się kupić szczepionki !! :szok: Chodziłam za nią od tygoddnia po Lubelskich aptekach i ostatecznie umówiłam się na wczoraj że mi sprowadzą i co?!?!?! Niestety nadal nie ma w hurtowniach :/ zaje..biscie poprostu . A tak bardzo zależało mi na zaszczepieniu przed neidzielnym szpitalem :/ masakra jakaś jestem zla jak niewiem tym bardziej ze nasza pediatra idzie na urlop a bardzo zalezalo mi zeby pojść do niej na to szczepienie :/ ...

A co do wagi i wzrostu to Pamka masz małego grubaska :D mój Milan dokłądnie miesiąc temu miał 69 cm ( tak jak Twój teraz ) ale wtedy ważył 6,200 :D Myślę że teraz waży z 7 kg na oko ale nie wiem ile ma CM . Dowiem sie w niedziele w szpitalu .

A jeśli chodzi o pierwsze słowa...Wiktor jak miał 4 miesiące mówił MaMa ;-) A tak już ze zrozumieniem to pierwsze słowa to Tata /Dada :p

Kamila u nas też ze szczepionką 5w1 jest problem. Ja kupowałam Julkowi 6w1 to babka przede mną pytała o 5w1 a aptekarka jej odpowiedziała, że nigdzie nie ma i ma być taki problem aż do połowy października, to samo mówiła nasza lekarka.

Jakbym odjęła Julkowi 2kg przy tym wzroście to on byłby strasznie chudy:baffled: teraz jest taki w sam raz myślę, albo się przyzwyczaiłam:-D:-D

Moje dziecko zamiast ucinać popołudniowego komara leży w łóżeczku i wpycha sobie zabawkę do buzi co strasznie go śmieszy, mnie też:tak:

dziewczyny- jutro mam wesele szwagierki, mąż świadkuje. ja się już dzisiaj przygotowuje. dzieci spakować, siebie ogarnąć (wreszcie e wydepilowałam nogi!). jak ja to towarzystwo jutro ogarnę to nie wiem...wdodatku slub na 13.30- moje ze zwyczaj wtedy śpią. a musze zabrać obie bo wszyscy z rodziny proszeni i nie mam z kim zostawić...

Pomyślicie, że jestem jakimś przedstawicielem,że tak ciągle chwalę ten termofor z pestek wiśni...:-D
Dziś jestem sama z dziećmi.
Teściowa tylko na pół h podjechała dac mi krople Simplex, bo nam się skończyły i stwierdziła, że załatwi. Nie mam pojecia czy pomagają...no ale przywiozła...
Nocka była fajna od 21.00 do 5.00, potem 8.00, ale jak teściowa chciał ją po 11 na spacer, to jeść nie chciała,płakała, pospała na spacerze.
Po powrocie wcale jeść nie chce, a dałam te kropelki jak wrócili o 12ej z myślą, że nakarmię, a ona wcale nie chce ciągnąć.
Było znowu masowanie, noszenie, szumienie, no nic nie pomagało.
Odłożyłam do bujaczka, położyłam ciepły termofor,pomasowałam nim dosłownie kilka sekund i śpi...jestem w szoku, że znowu pomogło.
A Kuba po tym spacerze poprosił o zupę mleczną ze śniadania:szok:(on niejadek sam o jedzenie prosi), trochę zjadł i zasypiał, więc go położyłam i spi już prawie 2 h....
Martwi mnie, ze moja kropeczka nie jadła praktycznie od 8ej:(, bo o tej 11 to prawie nic nie pociągnęła...

Ja mam wielką fure prasowania, biore się za to, bo jutro jedziemy do rodziców, tam załatwiać chrzciny.
I trzeba jechać rano, bo przecież kancelaria czynna tylko 10-12!

mój młody śpi już 2h i to w łóżeczku :szok: normalnie to max 1h drzemie :tak:

klusia u mnie też fura prasowania czeka i poczeka do wieczora bo na razie ogarniam dom po remoncie :-) a i mały przegapił jedzenie o 13 , gdzie normalnie jak nie dostanie jedzenia na czas to płacze w wniebogłosy :tak: może odreagowuje wczorajsze szczepienie :-)

bąblik gratuluje gładkich nóżek :-D:-D:-D

mamina,esperanza - pomimo mojego wszechobecnego nie ogarnięcia tematu małego dziecka w domu to też do pracy mi niespieszno :-) a pracoholik ze mnie jest , teraz tylko m się cieszy bo mniej nerwowa jestem :-) ciąża i dziecko mnie bardzo wyciszyły :-) eh gdyby nie finanse to zostałabym dłużej z moim szkrabem :-(

co o szczepinki 5w1 to u nas w przychodni kupuje i jak na razie jest , wczoraj właśnie szczepiliśmy :-) natomiast 6w1 trzeba zakupić już w aptece :tak:

reklama
Pamka z tego co pokazała to tam gdzie nam się ciemna linia w ciąży zrobiła. Tylko nie jestem pewna czy dobrze zapamiętałem nazwę:cool:

Dziś zniosła Gosię do mamy na taras pomyślałam że z nią posiedzę ale mama się zgłosiła na ochotnika. A Gocha spała od 11 do 13.30. Ja w tym czasie czytałam sobie książkę w wannie:-):-):-)

Do góry