reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

hello dziewczyny,
Klusia, ale fajny ten Twój Kubusiek. A wygadany....

Mój maluszek zasnął dzisiaj o 14 i śpi do teraz!!! tzn. obudził się o 15 ale włożyłam go do bujaczka z myślą, że będę go musiała zabawiać. Wyszłam do kuchni, wracam a On śpi... A Marcela ciocia zabrała do babci więc wzięłam się za prasowanie. Jedna "kupka" wyprasowana, jeszcze jedna została.

reklama
Mój Julek właśnie tak głęboko wepchnął sobie pięść do buzi że zwymiotował co zjadł:szok::-D z wielkim rozbryzgiem.
Idę go kąpać a potem was nadrobię :tak:

Klusia przynajmniej masz mala pomoc od zagadywania nadii :) chociaz dzisiaj moj pol godziny gadal do kamerki niani (ma takie swiatelka czerwone od noktowizora) i padl w koncu :-D fajna ta niania bo moge siedziec w salonie i podgladac czy juz spi.
chyba wezme tabletke na alergie bo nie wyrabiam. tylko nie wiem przez ile godzin wylewac mleko pozniej zeby maly nie dostal tej tabletki:baffled:

Josie ja tego wozeczka nie widzialam jeszcze, ale ma bardzo dobre opinie. Maja go jutro dostarczyc wiec dam znac :)

Monika ladnie Cie dzidzia rozpiescila. Moj juz ma coraz mniej drzemek, a coraz wiecej buszuje.

Pamka Tomek caly czas pakuje rece do buzi i czesto ma odruch wymiotny, ale jeszcze nie wymiotowal i to do tego z rozbryzgiem ;-):-D

Klusia fajny ten nowy telefon. Kto mi taki kupi? :D

Wlasnie odlozylam mlodego do lozeczka w jego pokoju :-( I jakos mi smutno, bo do tej pory spal z nami w pokoju w wozku... Chyba jeszcze nie dojrzalam do przeniesienia. Ja sie smuce i stresuje a Misio ma gleboko w powazaniu wszystko i spi. Hmmm, czyzbym wyrastala na nadopiekuncza mamusie :baffled::szok::baffled: Oby nie!

Poza tym chcialam zapytac o zasypianie waszych dzieciaczkow. Naczytalam sie o wzmozonym napieciu miesniowym i sie doszukuje :sorry2: Maly jak go odkladam do lozeczka to czasem (nie zawsze) zaczyna sie strasznie wiercic, macha lapkami, wytraca smoka wygina sie w luk (odchyla glowe do tylu). Juz, juz wydaje sie, ze zasypia i wiercenie zaczyna sie od nowa. Nie mam niestety dostepu do polskich pediatrow, a nie bardzo ufam opinii tutejszych lekarzy. No i juz sama nie wiem czy to normalne, czy nie bardzo :(

Mój Julek ma obniżone napięcie mięśniowe a też tak robi:tak: Najczęściej wyjmuję go wtedy z łóżeczka i sprawdzam czy nie musi odbeknąć jak nie to go dokarmiam (prawie nigdy mi się wtedy nie budzi a jeśli już to cycek go uspokoi)

Byliśmy dziś w końcu na drugim szczepieniu- następne po 6 miesiącu, całe szczęście.
Poszłam rano go zarejestrować do przychodni to w kolejce byłam chyba 30:szok:- nasza pani doktor dopiero wróciła z urlopu 3 tyg i się uzbierało... Oczywiście nie zarejestrowali nas bo pierwsze 15 osób zapełniło listę. Wkurzona wróciłam do domu z mocnym postanowieniem, że zmieniam przychodnię, bo to jest przegięcie- najpierw musiałam czekać 3 tyg. na szczepienie a teraz to (słyszałam jak ludzie gadali że byli w kolejce już przed 6 a rejestrują od 7- ja byłam o 6:45:szok::szok::szok:), poza tym nie wiem co tam się dzieje jak dziecko jest chore a nie będę 3 dni czekać na wizytę u lekarza- fakt, że jednego z najlepszych u nas ale co to zmienia przy chorym dziecku... Obdzwoniłam wszystkie przychodnie i kazałam mojemu D jechać do naszej i zabrać kartę szczepień. Jak się panie dowiedziały, że chcemy zmieniać przychodnie to od razu się miejsce znalazło:dry: Mój mąż nie bardzo chce zmienić młodemu lekarza bo za dużo dobrych opinii ma ta baba ale już mu zapowiedziałam, że on jeździ rejestrować a jeśli akcja mi się powtórzy to zmieniam przychodnię tego samego dnia.

Aplikowałam dziś mojemu dziecku czopek- 3 wróciły:-D dopiero 4 został gdzie miał zostać:tak::-D, ale przynajmniej już nie płacze i poszedł spać.

Mój syn ma po dzisiejszym mierzeniu 69cm:szok: i 8kg :szok:Już w niektóre body i pajace na 74 nie wchodzi- normalnie nie nadążam z zakupami na niego. Powiedziałabym, że taniej go żywić niż ubierać ale to oczywiste po karmię UU :tak::tak:

Dobre nie? On jest duży nawet jak na dzieci urodzone o czasie wtedy co on:tak:

Pamka - WOW!!! 8 kilo?!?!?! nieźle!
Monisia ważyła przy szczepieniu 4800 jak miała 6 tygodni, i póki co nosi 62 ale już niektóre rzeczy są na styk... Dziś jej założyłam body na 68 i wcale nie było za duże - było luźne, ale nie za długie.

Klusia fajny ten nowy telefon. Kto mi taki kupi? :D
!
Niestety nadal nie miałam czasu się nim pobawić od wczorajszego wieczoru. A jutro T ma służbę i chce go zabrać do pracy się pobawić, bo miał kupować Iphona, co mówiłam by sie puknął, ale teraz twierdzi, że mój taki fajny, ze może tez taki sobie weźmie. A niech sobie go jutro bierze, jak go nie ma cała dobę, to i tak nie będę miała czasu, bo dzieci...
Prasowanie nadal nie ruszone:(. A T chyba na coś liczy od wczoraj, a ja jestem zmęczona:zawstydzona/y:.

Właśnie zrobiłam sobie wodę gazowaną z sokiem malinowym.
Pamiętacie ten smak sprzed lat?:-)

DSC06249.jpgDSC06250.jpgDSC06254.jpgDSC06255.jpgDSC06256.jpgDSC06258.jpg
Pokój dla matki z dzieckiem...Mozna?:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry