Poza tym chcialam zapytac o zasypianie waszych dzieciaczkow. Naczytalam sie o wzmozonym napieciu miesniowym i sie doszukuje
Maly jak go odkladam do lozeczka to czasem (nie zawsze) zaczyna sie strasznie wiercic, macha lapkami, wytraca smoka wygina sie w luk (odchyla glowe do tylu). Juz, juz wydaje sie, ze zasypia i wiercenie zaczyna sie od nowa. Nie mam niestety dostepu do polskich pediatrow, a nie bardzo ufam opinii tutejszych lekarzy. No i juz sama nie wiem czy to normalne, czy nie bardzo
Mój Julek ma obniżone napięcie mięśniowe a też tak robi
Najczęściej wyjmuję go wtedy z łóżeczka i sprawdzam czy nie musi odbeknąć jak nie to go dokarmiam (prawie nigdy mi się wtedy nie budzi a jeśli już to cycek go uspokoi)
Byliśmy dziś w końcu na drugim szczepieniu- następne po 6 miesiącu, całe szczęście.
Poszłam rano go zarejestrować do przychodni to w kolejce byłam chyba 30
- nasza pani doktor dopiero wróciła z urlopu 3 tyg i się uzbierało... Oczywiście nie zarejestrowali nas bo pierwsze 15 osób zapełniło listę. Wkurzona wróciłam do domu z mocnym postanowieniem, że zmieniam przychodnię, bo to jest przegięcie- najpierw musiałam czekać 3 tyg. na szczepienie a teraz to (słyszałam jak ludzie gadali że byli w kolejce już przed 6 a rejestrują od 7- ja byłam o 6:45
), poza tym nie wiem co tam się dzieje jak dziecko jest chore a nie będę 3 dni czekać na wizytę u lekarza- fakt, że jednego z najlepszych u nas ale co to zmienia przy chorym dziecku... Obdzwoniłam wszystkie przychodnie i kazałam mojemu D jechać do naszej i zabrać kartę szczepień. Jak się panie dowiedziały, że chcemy zmieniać przychodnie to od razu się miejsce znalazło
Mój mąż nie bardzo chce zmienić młodemu lekarza bo za dużo dobrych opinii ma ta baba ale już mu zapowiedziałam, że on jeździ rejestrować a jeśli akcja mi się powtórzy to zmieniam przychodnię tego samego dnia.
Aplikowałam dziś mojemu dziecku czopek- 3 wróciły
dopiero 4 został gdzie miał zostać
, ale przynajmniej już nie płacze i poszedł spać.
Mój syn ma po dzisiejszym mierzeniu 69cm
i 8kg
Już w niektóre body i pajace na 74 nie wchodzi- normalnie nie nadążam z zakupami na niego. Powiedziałabym, że taniej go żywić niż ubierać ale to oczywiste po karmię UU