reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

klusia slicznie!!! to pokoik nadii? ja wlasnie wykaczam pokoj jaska i zamierzam sie do wyprowadzenia go z naszej sypialni. jak bedzie gotowy to tez wrzuce fotki

pola boski, chyba tez chce go miec :-) teraz zaluje ze mam granatowo-szary... ale w przyszlym roku parasolka sie przyda :tak:

reklama
Witam
U nas wsio ok, no moze oprocz problemow z pralka:wściekła/y: ale juz piekna nowa stoi i pierze:tak:.
Mia dzisiaj wazenie miala i juz 5500 wazy wiec ok. A we wtorek badanie bioderek, wzroku i wszelkich odruchow a na zakonczenie pierwsze szczepienie:tak:
A ja pierwsza miesiaczke dostalam:tak: i chodze jak nacpana :rofl2: taka jakas dzisiaj jestem.
Nic ide mloda kapac i spac:tak:
dobrej nocki kobitki

gkvip - ja pojutrze spodziewam sie drugiego okresu po porodzie. Zobaczymy jaki będzie. Pierwszy był rozłożony dłużej w czasie, ale przez to mniej obfity, a teraz jak będzie to sie okaże.

Klusia - my mieliśmy największą zagwózdkę, jak nam Alinka wypaliła ze słówkiem Chadudki (nawet nie wiem przez jakie "h" "ch" napisać).
Dopiero jak kiedyś do mnie zawołała, że siedzi na chadudkach, siedząc na schodkach to się wyjasniło.

Josie Nie, to pokój dla matki z dzieckiem w centrum handlowym. W szoku byliśmy, ze taki ładny
Katrina Nieźle... Kuby jedno z pierwszych słów prócz mama tata baba...było PATELNIA :) POwtarzał je bez końca

Pora nakarmić dzieci...

Hej Kobiety:-)
my już po cyckowaniu Gosia właśnie wykancza już na spokojnie. Wcześniej pobudka o 4 od 10!:-):-)
Ja oczywiście obudziła się niepotrzebnie ok 12.30 ale to dlatego, że byłam w ubraniach usnelam z Gosia razem.
Zaliczylismy wczoraj wizytę u chirurga i zaplastrowany brzuszek :-( Gosia ma wiotka kryze białą stąd też przepuklina pewnie. Trzeba będzie ćwiczyć i tyle. Wizyta w porządku. Tym razem wzięłam stelaz do fotelika więc na luzie jednym palcem spacerowalam po korytarzach:-)
No i zaliczylismy pierwsze rzyganko wczoraj... prawdopodobnie ten plaster tak zadziałał. Gosia akurat leżała na mnie więc byłam oblana od szyi po pepek;-)

witam laseczki
u nas noc ok ku..e mała nauczyła się żeby brać ją na rączki :wściekła/y: muszę nad nią popracować ale jak to zrobić jak mąż dziś wraca i znów będzie ją brać a ja bez skutku będę wrzeszczeć :baffled:

Hej alesz się wczoraj wkurzyłam .. Miałam umówione szczepienie na wczoraj właśnie ale nigdzie nie da się kupić szczepionki !! :szok: Chodziłam za nią od tygoddnia po Lubelskich aptekach i ostatecznie umówiłam się na wczoraj że mi sprowadzą i co?!?!?! Niestety nadal nie ma w hurtowniach :/ zaje..biscie poprostu . A tak bardzo zależało mi na zaszczepieniu przed neidzielnym szpitalem :/ masakra jakaś jestem zla jak niewiem tym bardziej ze nasza pediatra idzie na urlop a bardzo zalezalo mi zeby pojść do niej na to szczepienie :/ ...

A co do wagi i wzrostu to Pamka masz małego grubaska :D mój Milan dokłądnie miesiąc temu miał 69 cm ( tak jak Twój teraz ) ale wtedy ważył 6,200 :D Myślę że teraz waży z 7 kg na oko ale nie wiem ile ma CM . Dowiem sie w niedziele w szpitalu .

A jeśli chodzi o pierwsze słowa...Wiktor jak miał 4 miesiące mówił MaMa ;-) A tak już ze zrozumieniem to pierwsze słowa to Tata /Dada :p

Cześć dziewczynki:)

U nas leje a ja na 11 jadę z małym na usg bioderek:( Marcela podrzucam do siostry (do pracy). Ma tam dużo "cioć" więc jest zadowolony.
Gracjan lezy i gada do karuzelki. Czy Wasze pociechy też tak uwielbiają jak im wiruje nad głową??? U mnie karuzela mogłaby chodzić 24 h. Marcel też ją uwielbiał.

Klusia, podoba mi sie ten pomysł, z zapisywaniem tego co powiedzą te małe gadułki. Marcel dzisiaj w nocy powiedział do mnie " mamo, czy skradłaś tęczę, że jest tak kolorowo?" jak sprawdzałam na telefonie która jest godzina a on spał ze mną. Uśmiałam się.

Siula - nie zabraniaj mu brania małej na ręce - niech się tatuś nacieszy! Mojemu trzeba ją w te ręce wkłądać... Bo on myśłi, że takie małe to tylko trzeba przewinać/nakarmić i odłożyć. Czasem muszę mu powiedzieć "no pogadaj z nią, zobaczysz jak się będzie do Ciebie śmiała" - wtedy załapuje ;P On chyba wciąż myśli, że ona jeszcze taka maleńka niekumata ;P

Kamila - a jesteś pewna, że to Ty ją musiałaś kupić? tę szczepionkę? Bo u nas w przychod niach mają je na stanie i tylko idziesz i szczepisz. Nie musisz nic kupować. Te 5w1 i 6w1 też są w przychodniach.
Mi by do głowy nie przyszło, że trzeba szukać szczepionek po aptekach... Może dlatego nie mają, bo szczepionki mają w przychodniach więc po c apteka ma zamawiać?

Monika - Moja też lubi karuzelkę i się gapi i uśmiecha :) Szymek też ją uwielbiał :) Ale niestety po jakimś czasie już się zaczyna nudzić, ale zagadanie przez braciszka zawsze pomaga ;) no i różne grzechotki też, super na nie już reaguje. Tak samo jak na zabawki na pałąku leżaczka - śmieje się i robi do nich dzióbek :D

MsMickey - ja też nieraz byłam "obrzygana" od góry do dołu, jak Szymek był chory, ale mniej to było przyjemne niż chluśnięcie takim mlekiem ;P Bo Szymek już wtedy jadł wszystko. brrr

Klusia - pokój dla matki z dzieckiem super ! aż w szoku jestem :)

Szymek ostatnio się przejęzyczył i na czoło powiedział OŁCZO ;P Ale się uśmialiśmy z tego. Ale on ogólnie mało przekręcał słów, jak już coś powiedział, to mówił poprawnie lub lekko niewyraźnie czy np malfefka zamiast marchewka. Za to ja jak byłam małą, to na pomidor mówiłam APIDOL a na ogórek mówiłam ULELET ;P Ciekawa jestem jak Monisia będzie przekrecała słowa :D

reklama
Rysica u nas się kupuje samemu te szczepionki 5w1 ... Przy Wiktorze kupowałam i teraz tak samo, pediatra na 3 tygodnie przed szczepieniem daje receptę i muszę wykupić, trzymać w lodówce i przyjść na szczepienie z własną szczepionką.. Jak szczepiłam Milana pierwszą dawką jak miał 6 tygodni to nie było problemu wszędzie one były a teraz jakiś zastój hurtownie mają i jest problem. Zazdroszczę, że u Was nie trzeba kupować:baffled:

Do góry