reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Co do tych neiszczęsnych kombinezonów na zimę to ja planuję ale podkreślam słowo PLANUJĘ kupić na 86 ... kupię pewnie dopiero jak się mega ochłodzi, nie wcześniej bo tak naprawdę nie mam zielonego pojęcia jakiej wielkości wtedy będzie mój syn ;-) Kombinezon kupię o 5 cm większy niż będzie miało dziecko.. :p Bo biorę pod uwagę że czasem pod kombinezon trzeba założyć jakieś grubsze ubranka, w zależności jak mroźna zima będzie.. tego też nie da się przewidzieć :p
Zobaczymy jak to będzie myślę że jeszcze ze 2 miesiące spokojnie poczekam z kupnem kombinezonu.. Więc skoro Milan teraz nosi ciuchy na 74 to za dwa miesiące może dojść do 80 .. no trudno przewidzieć jak to będzie. Viola a Twój bobasek jaki rozmiar nosi ??

reklama
Hej,

niespodzianka ja chce ten sam wózek kupić:tak: patrzyłam na amazonie i na ebayu i najtańszy nowy znalazłam za 130 funtów, gdzie kupiłaś? Strasznie mi się podobają, mąż zły bo mam dwie spacerówki po Kubie ale nie mogę tego odpuścić:-D

Co do kombinezonu to ja nawet o nim jeszcze nie myślalłam:zawstydzona/y:
ale u nas zimy są jakie są, ale coś trzeba bedzie na pewno kupić:tak:

Zaliczyłam dzisiaj już z chłopakami spacer, coś czuję, że popołudniu będzie padał deszcz:baffled:

KAMILALUBLIN co do tych neiszczęsnych kombinezonów na zimę to ja planuję ale podkreślam słowo PLANUJĘ kupić na 86 ... kupię pewnie dopiero jak się mega ochłodzi, nie wcześniej bo tak naprawdę nie mam zielonego pojęcia jakiej wielkości wtedy będzie mój syn
wink2.gif
Kombinezon kupię o 5 cm większy niż będzie miało dziecko.. :p Bo biorę pod uwagę że czasem pod kombinezon trzeba założyć jakieś grubsze ubranka, w zależności jak mroźna zima będzie.. tego też nie da się przewidzieć :p
Zobaczymy jak to będzie myślę że jeszcze ze 2 miesiące spokojnie poczekam z kupnem kombinezonu.. Więc skoro Milan teraz nosi ciuchy na 74 to za dwa miesiące może dojść do 80 .. no trudno przewidzieć jak to będzie. Viola a Twój bobasek jaki rozmiar nosi ??
o ludzie- moja dwulatka nosi 86-92. czasem nawet większe 74. pieluchy (chociaż z tym walczymy)-rozmiar 4. kurdupel z niej.
DELEWER a dzisiejsze pytania dnia: mamo czemu liscie spadaja z dzrzew? Mamo a jak ona pozniej wlatuja na drzewo? Czemu czlowiek nie umie latac? A ja tak cierpliwie jej odpowiadam i odpowiadam a ona po chwili milczenia mowi: mamo bajki opowiadasz....
delewer- ile ta twoja córeczka ma teraz. bo jak czytam Twoje posty o jej pytaniach to zastanawiam sie co moja gaduła będzie wyprawiać w jej wieku.
moja oprócz pytania co to? już zaczęła "czemu?"

niespodzanka sliczny ten wozek!!!

co do tego napiecia, to moj tez tak ma ze przed zasnieciem sie caly wije i wygina, macha rekami , nogami, smoczka wypluwa jak jest po jedzeniu. i musze go na rekach ponosic zeby sie wyciszyl inaczej nie da rady bo w pewnym momencie jest tak zmeczony tym machaniem ze zaczyna plakac. a jak juz zasnie to przez pierwsze pol godziny ma takie zrywy ze sie wygina i prezy i twarz wciska w materac, trwa to kilka sekund i spi dalej. i tak co chwile. ale ja sie tym juz nie przejmuje, mysle ze to nie wzmozone napiecie....

moj ma ciezki tydzien, nie wiem czy skok rozwojowy czy co, ale ciagle sie drze. nie placze, tylko drze sie. do lozeczka sie nie da odlozyc, najchetniej caly dzien na rekach, juz nie wiem co z nim poczac :confused:

Polaa kupilam na amazonie Cosatto Swift Lite Supa Stroller (Happy Go Lucky): Amazon.co.uk: Baby Najtansze sa te hello kitty, ale gdzie kotek dla chlopca :p

Bablik ja pamietam, ze doprowadzalam do bialej goraczki moja siostre pytajac "dlaczego?" o wszystko i caly czas :D

Klusia, Delwer pocieszne te Wasze dzieciaczki. Ciekawe co moj bedzie wymyslal

Josie dzieki, moj robi dokladnie to samo! Tez go musze poprzytulac i dopiero odlozyc. Wiec czasami odkladanie do lozeczka jak jeszcze nie spi nie zadziala :p NIe bede sie martwic w takim razie i doszukiwac. Kurcze czasem mysle, ze dostep do tych wszystkich informacji w necie to przeklenstwo :p

Ostatnia edycja:
Kamila Antek nosi teraz 68,ale kombinezon 68 który mamy jest na niego za duży jeszcze.W ogóle ciuszki zimowe wierzchnie są większe niż normalne a po pół roku dzieci już tak szybko nie rosną jeżeli chodzi o wzrost.

zdrowy zdrowy, ale genetyków nie odpuszczamy mimo wszystko. Skoro są - będziemy korzystać :) Dla pewności...

No i super! :-)

Dziewczyny a nie za wcześnie na te wózki parasolki? ? To są przecież wózki dla kilkuletnich dzieci, chyba że to jakiś model przystosowany do niemowlaków :confused:

Witajcie,

no własnie Niespodzianka ja też patrzyłam głownie na Amazonie i chyba tam kupie:tak:

Iwon ten akurat co mi się pooba to jest wozek od urodzenia, ma specjalny materacyk i ochronkę na głowkę, nie wiem jak to nazwać ale ja osobiście w takim wózku bym noworodka nie woziła. Ale widzialam takie Maleństwa w podobnych wózkach:tak:
Jeszcze używam swojego ale kupić to już bym chciała ale mąż mnie pogoni, dwa wózki sa schowane w domu więc nie wiem jak będzie, muszę chociaż jeden chyba najpierw sprzedać.

Ale się żle czuję, nic mi sie nie chce:no: dobrze, ze Kuba śpi. Wojtek coś marudzi ale to normalne o tej porze:-D pewnie kupka się szykuje. Dzisiaj przespał całą noc więc niech sobie w dzień marudzi:tak:

ja mam atak kataru siennego od wczoraj, masakra. slaniam sie na nogach, przy malym trace cierpliwosc bo z nosa mi sie woda leje a ten ciagle placze, odlozyc sie nie daje w ogole... w koncu zasnal o 15 i spi poki co. ale jak sie obudzi to znow marudzenie az do kapieli pewnie...

no nic, wkladam karmi do lodowki nalezy mi sie za dzisiejszy dzien

dziewczyny ten wozek ekstra, sama bym taki wziela :-) cudowne kolorki maja! a solidne sa? widzialyscie na zywo?

reklama
slaniam sie na nogach, przy malym trace cierpliwosc bo z nosa mi sie woda leje a ten ciagle placze, odlozyc sie nie daje w ogole... w koncu zasnal o 15 i spi poki co. ale jak sie obudzi to znow marudzenie az do kapieli pewnie...
Jak Ciebie czytam to jakbym o sobie czytała. Nadia często płacze,lubi noszenie na rączkach, lubi być w centrum, jak się do niej gada, ale nie gdzies z oddali tylko oko w oko;). Jak ja chcę coś zrobić, a ona się nudzi, to Kuba ma za zadanie choć na chwilę ją zająć rozmową;). Tylko, że jemu tez się szybko nudzi.
Dziś na łatwiznę poszłam. Z rana kupiłam zsiadłe mleczko, jaja i ziemniaczki i obiad z głowy. Dlatego na placu byliśmy 4 godziny. Ta pogoda taka dziwna,ubrałam ją w samą tunikę na ramiączka, nawet bez żadnych leginsów a tu wichura. Za chwilę upał...Dlatego przykryłam kocykiem i nie było jej zimno, spała prawie cały czas na powietrzu z przerwą na karmienie.
Lubię takie nic nie robienie, nawet udało mi się przejrzeć caly katalog bon prix:-D. Niestety prasowanie zrobiło sie znowu na kilka godzin. Czekam na lepszy dzień, bo np. wczoraj to zasypiałam na stojąco, a oboje dali czadu, padłam o 21. Nawet nie pobawiłam sie nowym telefonem. Ale zdążyłam kupić futerał;-)
Pokrowiec Etui Futerał FlipCase do Sony Xperia S (2571349577) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Do góry