reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

O soczku z jabłek też słyszałam, powiem więcej - nam bardzo pomógł na brak kupy przy pierwszym dziecku :tak: Jak tylko zaczęłam podawać soczek, problem zniknął z dnia na dzień, a próbowaliśmy już wszystkiego.
A ile mały miał jak mu dawaliście?

U nas właśnie była kupa. Pierwsza od niedzieli. Ale niczym nie wspomagana, oprócz 3 porcji herbatki przez cały dzień. Do tej pory wypijała max 1,5, więc może to jest klucz do sukcesu...:dry:

Aga wspólczuję z tym pępkiem :-(

reklama
Pamka, my tez mamy mate z fischera i jest ok :tak: te swiatełka rzeczywiscie robią furorę ;-) choc widze, ze mata nie starczy na długo, bo mały chetniej juz by ogladał swiat z pozycji lezacej lub na raczkach rodziców :baffled:

Mój ginekolog twierdzi, ze trzeba rok odczekac po cc z zachodzeniem w kolejną ciąże :tak: i w sumie taki mniej wiecej mamy plan :-D ciekawa jestem, czy z niektórymi z Was spotkamy sie ponownie na kolejnym watku oczekujacych malenstwa;-)

..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2012 sklep internetowy: MUTSY fotelik samochodowy PRIMA TRAVELLER
o taki mam kupowałam go poźniej bo ja miałam x car ale też mała była cała powyginana w nim wpadała do niego dosłownie i plusem jest to że ten fotelik jest do wózków mutsy ale pasuje też do x landera ja przez to prawie w ogóle nie używam gondoli

Super ten fotelik. Pomyślę nad zmianą :-).

Dziewczyny pomocy nie wiem którą matę kupić:
MATA Edukacyjna PLAC ZABAW Kick Play Wyspa +GRATIS (2551798620) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
FISHER PRICE Mata EDUKACYJNA RAINFOREST K4562 (2543269084) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
chciałabym zamówić już ale nie moge się zdecydować. Pomóżcie.

U mnie smażone przechodzi ale ja nie jem z panierką:-p

Młodak może Szymek ma skok rozwojowy, że tak mu się poprzestawiało...

Edek: ap ropo fotelików- mój Julek też ma taki fotelik, że wydawało mi się że mu nie wygodnie ale przekonałam się że jest ok na naszych rehabilitacjach. Babka pokazała mi pozycje w jakich powinnam go nosić, trzymać na kolanach itp. są prawie identyczne jak pozycja w foteliku, więc nie zamierzam zmieniać go na razie dopiero za 1,5 kg- wtedy wkroczy fotelik od 9 kg!!!:szok:

Też to obstawiam bo masakrajest jakaś. Zasnął ok 20 i śpi do tej pory, znów nie było kąpieli.....

Hej Dziewczyny,
u nas dziś dzień wizyt, najpierw koleżanka potem tesciowa. No cóż przeżyłam tą ostatnią ;-)

Na obiad też miałam pstraga z grilla plus ryż plus gotowane warzywa (fasolka, kalafior, marchewka, kabaczek). yummy:-) tym bardziej, że P przyniósł z pracy więc zero mojej roboty:-):-):-)

gkvip :-):-):-) Też tak czuję gdy patrzę na Gosię. Że jest dla mnie tak ważna jak nikt jeszcze nigdy nie był. Że zrobię wszystko, zeby jej było dobrze. Nawet jeśli to oznacza wstawanie 4x w nocy bo nie odbiła... No i to ufne zachowanie. To właśnie kocham w dzieciach i tego zazdroscilam innym mamom.

Madzia super ten fotelik:-) my mamy maxi cosi tam wkład jest w porządku Gosia się aż tak nie zapada. Ale ponieważ się nie rozkłada to staram się zbyt często nie używać w domu choć czasem pobujam w nim w ramach bujaczka.

Mlodak to ciekawe co mówisz:-) muszę pogadać że swoją ginką.

Co do mat to nie wiem piszę teraz z koma i nie chcą się otworzyć oferty. Jutro zajrzę na laptopa to porownam.

Gadaj, ciekawa jestem opinii na ten temat....

Witam was serdecznie

..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2012 sklep internetowy: MUTSY fotelik samochodowy PRIMA TRAVELLER
o taki mam kupowałam go poźniej bo ja miałam x car ale też mała była cała powyginana w nim wpadała do niego dosłownie i plusem jest to że ten fotelik jest do wózków mutsy ale pasuje też do x landera ja przez to prawie w ogóle nie używam gondoli

hehe ja ostatnio planujac wyjazd na wakacje tez doszłam do wniosku ze niuni nie jest zbyt wygodnie a tym bardziej nie bedzie przy dłuzszej podróży i kupilismy
Casualplay, Prima Easy X-TREM - fotelik samochodowy 0-13 kg **********
akurat trafił nam sie fajny za niecale 500 zł. I bedzie idealny zamiast gondolki.
Dzis zresztą przetestowałam - jak wyszłysmy z domu o 7 do wrocilam przeed 15...
Gondolka jest idealna - polecam wszystkim. Zresztą tak jak i wózek tej firmy

Ale zrobiłam test glukozowy... trzymajcie kciuki aby mi cukrzyca nie wyszła... PROSZE...

złozylam wnioski o paszporty dla mnie i niunki.

Odwiedzilam koleżanke ciężarówke

i wrocilam ugotowałam obiad, ugościłam koleżanke z pracy wykompałam niunie i teraz ide spac bo poprzedniej nocy paskuda domagała się jedzenia co godzine.. Najwidoczniej nadrabiała poprzedni dzień który prawie caly przespała

Maćku młody miał chyba ze 3 miesiące jak spróbowaliśmy z tym soczkiem, dokładnie nie pamiętam. Ale wiem, że tak jak zrobił kupala po tym soczku, tak robił już regularnie.

Pamka mnie się bardziej podoba ta pierwsza mata bo ma super kolory!

ja też podejrzewam u Misi skok rozwojowy bo od dwóch dni jest strasznie marudna i płaczliwa :-( więc ciężkie dni przechodzimy ale mam nadzieję że to skok a nie że coś ją boli!!!

Jeszcze trochę i napiszą, że zapach płynu do prania wywołuje u dzieci kolki i bóle brzuszka... Myślę, że najprawdziwszą teorią kolek jest to, że układ pokarmowy nie jest jeszcze wykształcony, nie radzi sobie z tym co zjada mama, tworzą się w jelitach pęcherzyki powietrza itp. Mogą tak wymyślać i wymyślać od czego te brzuszkowe problemy a i tak zawsze były i będą jedną z dolegliwości maluszków.

Jak już pisałam wcześniej wyjeżdżam jutro do rodziców, więc pewnie mało będę na BB, no ale ostatnio i tak mnie tu jest mało, więc pewnie tęsknić nie będziecie;-)

Ściskam!

Maćku młody miał chyba ze 3 miesiące jak spróbowaliśmy z tym soczkiem, dokładnie nie pamiętam. Ale wiem, że tak jak zrobił kupala po tym soczku, tak robił już regularnie.
Czyli był starszy. Ja się jednak trochę boję...

Jeszcze trochę i napiszą, że zapach płynu do prania wywołuje u dzieci kolki i bóle brzuszka... Myślę, że najprawdziwszą teorią kolek jest to, że układ pokarmowy nie jest jeszcze wykształcony, nie radzi sobie z tym co zjada mama, tworzą się w jelitach pęcherzyki powietrza itp. Mogą tak wymyślać i wymyślać od czego te brzuszkowe problemy a i tak zawsze były i będą jedną z dolegliwości maluszków.

Mi o tym położna też wspominała. A mogą powodować bóle brzuszka, bo są oleiste i mogą obciążać jelitka :tak:

Mój Kuba był dużo młodszy, może z miesiąc miał. Pamiętam, ze na pytanie pediatry jak dlugo podawać ten sok odpowiedział: "Tak długo aż zacznie sam pic sok z butelki". Nie zapomnę tego lekarza, teraz juz tam nie chodzimy, bo to było prywatnie, a zrezygnowaliśmy z abonamentu. Ale jeśli któraś z Was z Warszawy korzysta z Lux Medu polecam dr Baranowskiego.
Nie spotkałam jeszcze takiego lekarza, widać, że to jego powołanie. Kuba nigdy u niego nie zapłakał, najpierw długo z nim gadał, dopiero brał się za badanie. Zawsze doradził coś mądrego...
A porównując innego w tamtej przychodni co nawet nie raczył wstać z fotela i na odległość zadawał nam pytania nie patrząc w oczy...szok

reklama
eee, wcale nie jest fajnie na galerii. Jak się rozbuja to będzie 1 zdjęcie na stronę komentarzy. A przecież wiadomo, że wszystkie dzieci są śliczne, słodkie, mądre i kochane. Oglądało się łatwiej i przyjemniej bez postów tekstowych...Ale to tylko moje zdanie.

Do góry