reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
no to cofam pytanie a propos obiadu :-p, bo takiego smaka mi narobilyscie...pstrag...grill...ech...:wściekła/y:;-)

jest kupa!!!! dzieki windi :tak: juuuuupi :-D

niespodzianka - boski "chomiczek" :-)

MsMickey - mi ginka powiedziała, że już po pół roku mogę się starać o następne bo podobno teraz się zmienił pogląd o CC. Ale ja jednak wolę poczekać chociaż rok z następną ciążą.

..........
ja wyciągnełam bo mojej główka się już nie bardzo mieściła i do tego strasznie się w tym pociła tyle że ja mam fotelik regulowany i oparcie mam na płasko więc nie musze dawać podkładki

A jaki masz fotelik? Bo nasz jest po prostu fatalny - jakiś taki strasznie głęboki i młody w nim tonie dosłownie i własnie koszmarnie wygięty. Ta wkładka też jakaś taka mizerna i na nic się nie zdaje moim zdaniem.

Nasza pani doktor kazała podac cos przeciwgoraczkowego jesli temperatura powyzej 38 stop., a to chyba normalne, ze lekko podwyzszona, bo przeciez organizm walczy z intruzami :tak:

ale cisza na forum...wszystkie obiad gotujecie??? ;-) to pochwalcie sie przynajmniej co...
u nas dzis chyba nalesniki...

Ja ostatnio obiady gotuję tylko w niedziele, bo Szymek praktycznie nie sypia w dzień i bardzo absorbujący jest, muszę do niego gadać i koniec. Teraz zasnął a w dzień spał tylko 30 minut i to w wózku (to akurat sukces) na spacerze. Ale na obiad to już z deka za późno jest...... na kolację zresztą też. Po ciąży został mi nawyk zjadania ostatniego posiłku o 18.

Dziewczyny pomocy nie wiem którą matę kupić:
MATA Edukacyjna PLAC ZABAW Kick Play Wyspa +GRATIS (2551798620) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
FISHER PRICE Mata EDUKACYJNA RAINFOREST K4562 (2543269084) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
chciałabym zamówić już ale nie moge się zdecydować. Pomóżcie.

U mnie smażone przechodzi ale ja nie jem z panierką:-p

Młodak może Szymek ma skok rozwojowy, że tak mu się poprzestawiało...

Edek: ap ropo fotelików- mój Julek też ma taki fotelik, że wydawało mi się że mu nie wygodnie ale przekonałam się że jest ok na naszych rehabilitacjach. Babka pokazała mi pozycje w jakich powinnam go nosić, trzymać na kolanach itp. są prawie identyczne jak pozycja w foteliku, więc nie zamierzam zmieniać go na razie dopiero za 1,5 kg- wtedy wkroczy fotelik od 9 kg!!!:szok:

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny,
u nas dziś dzień wizyt, najpierw koleżanka potem tesciowa. No cóż przeżyłam tą ostatnią ;-)

Na obiad też miałam pstraga z grilla plus ryż plus gotowane warzywa (fasolka, kalafior, marchewka, kabaczek). yummy:-) tym bardziej, że P przyniósł z pracy więc zero mojej roboty:-):-):-)

gkvip :-):-):-) Też tak czuję gdy patrzę na Gosię. Że jest dla mnie tak ważna jak nikt jeszcze nigdy nie był. Że zrobię wszystko, zeby jej było dobrze. Nawet jeśli to oznacza wstawanie 4x w nocy bo nie odbiła... No i to ufne zachowanie. To właśnie kocham w dzieciach i tego zazdroscilam innym mamom.

Madzia super ten fotelik:-) my mamy maxi cosi tam wkład jest w porządku Gosia się aż tak nie zapada. Ale ponieważ się nie rozkłada to staram się zbyt często nie używać w domu choć czasem pobujam w nim w ramach bujaczka.

Mlodak to ciekawe co mówisz:-) muszę pogadać że swoją ginką.

Co do mat to nie wiem piszę teraz z koma i nie chcą się otworzyć oferty. Jutro zajrzę na laptopa to porownam.

Ostatnia edycja:
Hej kobitki,

ech... mi też ostatnio zdażyło się popłakać razem z małym :-( Mnie najbardziej frustrowały problemy z karmieniem (nie byłam pewna czy się najada, czy płacze z głodu) i kilka razy już chciałam przejść na butelkę, ale póki co ta sprawa się jakoś wyklarowała i wreszcie uwierzyłam że mam pokarm i jest ok :happy2: Pozostaje jeszcze kwestia chaosu który chciałabym ogarnąć i wreszcie mieć ustalony jakiś jako taki stały rytm dnia. Wprawdzie idzie nam coraz lepiej, ostatni dni są modelowe, ale jest jeszcze sporo spraw nad którymi muszę "popracować".

Co do wariowania przy cycku podczas karmienia, to już pisałam, że przerabialiśmy dokładnie to samo! I nam pomagają krople delicol i zmiana mojej diety. Widocznie moje bejbi ma wrażliwy żołądek i ja niestety nie mogę sobie pozwolić na żadne kulinarne ekscesy :sorry2: Ale znalazłam fajny jadłospis dla matki karmiącej i gotuję wg niego smacznie i zdrowo :)

Tutaj link jeśli któraś reflektuje
http://www.natemat.com.pl/zdrowie/karmienie-piersia/dieta-dla-matki-karmiacej.html

O soczku z jabłek też słyszałam, powiem więcej - nam bardzo pomógł na brak kupy przy pierwszym dziecku :tak: Jak tylko zaczęłam podawać soczek, problem zniknął z dnia na dzień, a próbowaliśmy już wszystkiego.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny pomocy nie wiem którą matę kupić:
MATA Edukacyjna PLAC ZABAW Kick Play Wyspa +GRATIS (2551798620) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
FISHER PRICE Mata EDUKACYJNA RAINFOREST K4562 (2543269084) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
chciałabym zamówić już ale nie moge się zdecydować. Pomóżcie.

U mnie smażone przechodzi ale ja nie jem z panierką:-p

Młodak może Szymek ma skok rozwojowy, że tak mu się poprzestawiało...

Edek: ap ropo fotelików- mój Julek też ma taki fotelik, że wydawało mi się że mu nie wygodnie ale przekonałam się że jest ok na naszych rehabilitacjach. Babka pokazała mi pozycje w jakich powinnam go nosić, trzymać na kolanach itp. są prawie identyczne jak pozycja w foteliku, więc nie zamierzam zmieniać go na razie dopiero za 1,5 kg- wtedy wkroczy fotelik od 9 kg!!!:szok:

ja mam ta z fishera i jest fajna mała patrzy na te światełka strasznie jak migają ale ta druga też ciekawie wygląda

reklama
My mamy tą i jeszcze dostaliśmy tą :
Fisher Price Mata Do Zabawy Ocean Wonders T4264 - Ceneo.pl i jestem z niej bardzo zadowolona, mały też, ale wtedy kiedy z nim w niej leże :D
Mi tak szkoda małego, wczoraj mu ten chirurg czymś smarował i dziś coś mu ze środka pępka wyszło, ale najgorsze, ze mu skóre to tak wypaliło, ze cała mu ze środka pępka schodzi i naokoło też ma żywą ranę :( nawet go nie kąpię, aby mu nie podrażniać tego bardziej.

Do góry