reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

widzę, że tu ciągle ożywione dyskusje, fajnie!
josie, mój też się tak wygina, moim zdaniem one cały czas ćwiczą podnoszenie główki, świadomie czy nie...

ciekawe, ile uda mi się nadrobić - jak na razie Tomek był bardzo marudny od nocy, ale w końcu zadziałał stary sprawdzony sposób męża - puścił mu rapujących Murzynów i jest spokój i machanie rączkami :D:D:D:D
wiecie, w ciąży przygotowywałam sobie spokojne kołysankowe playlisty dla Tomaszka, ale nie używamy ich wcale, bo jak widać dziecko ma zupełnie inne preferencje...

u nas niestety ciąg dalszy anemii :/ strasznie się boję poniedziałkowego pobierania krwi, bo w ten poniedziałek HGB spadła już do 9,2, a poprzednio leciało wszystko na łeb na szyję w takim tempie, że po tygodniu od podobnego wyniku trzeba było już robić transfuzję :( załamka to jest, bo wiem, że wiele dzieci ma anemię, ale czemu mój od razu musi mieć ją w takim hardkorowym wydaniu?

miłego weekendu dziewczynki

reklama
magnii współczuję tej anemii mam nadzieję,że Tomaszek szybko sobie z nią poradzi &&&&&&&&&&&&&&&&&&&.
A co do muzyki to Antoś uwielbia AC DC i IRON MAIDEN:) Słucha tego co tatuś:)

Zastanawiam się czy te problemy z kupkami to nie kwestia wieku i rozwoju układu trawiennego bo dużo naszych dzieci akurat teraz ma problemy z kupkami.

A co do soczków to córce podawałam już w 2 miesiącu i to łyżeczką ,żeby się od piersi nie odzwyczaiła, Ja miałam bardzo okrojoną dietę a i tak miałam za tłusty pokarm i miała zaparcia,chociaż nie wiem czy to wina mleka bo ona do 2 roku życia borykała się z zaparciami. Teraz u Antosia rewelacyjnie sprawdza się WINDI

U nas też zaparcia, rekord bez kupy 6 dni :(, codziennie sa mega pierdy i to bardzo śmierdzące.
Wiec chyba to kwestia wieku...

Kupilam jakis syrop i jak nie zrobi jeszcze 2 dni ( dzis czwarty bez kupola), to podam jej 1 ml.

Viola- a to Vindi to dziala tez na kupke, czy tylko na gazy?

magnii- zdrówka dla Syneczka

Witajcie u nas przygotowania do chrzcin pełną parą choć nie obyło się bez różnicy zdań :-/ na szczęście to już jutro i będzie po wszystkim ;-) Mam nadzieję że nie będzie padało i że wszystko będzie ok bo zamówiłam catering.
Nie nadrobię was ( za dużo naskrobałyście) a rzadko zaglądałam bo wiadomo przygotowania do chrzcin i wpadnę dopiero za jakiś tydzień ;-) Mój brat przyleciał z bratankami więc trzeba spedzić więcej czasu z rodzinką.
Josie moja mała też główkę wygina do tyłu jak śpi i jak leży w sumie nie pytałam pediatry ale nie wydaje mi się to nienormalne.
Kupale u nas są codziennie a moja dieta nadal jeszcze nie obejmuje nic smażonego.
Gosikk ja mam delikatne plamienia od czasu do czasu ( żadnych prochów anty jeszcze nie biorę) ale to nie okres a plecy na wysokości stanika też mnie bolą

Dużo zdrówka dla was i waszych dzieciaczków :-)

Ostatnia edycja:
dziewczyny czy wasze dzieci odginaja sie do tylu? moj jak spi na boku to glowe odgina i w ogole caly takie wygiety sobie lezy. i zawsze jak go podnosze zaspanego to tez tak sie do tylu wygina, jakby sie przeciaga ale z takim wygieciem... kolezanka z miesiac starsza corka sie dzis zdziwila ze tak robi bo u swojej tego nie widziala nigdy :baffled:
Zochna też się wygina, ale jak śpi to w "normalnej" pozycji :tak:

dobry:)
Jachu od 2 nocek zasypia o 20-po kąpieli i butli,potem przez sen się pokręci około 23 więc dostaje butlę i śpi do 7,tylko około 5 wypije trochę herbatki-próbowałam dać mu mleko,ale pluje:szok:Więc jestem nieprzyzwoicie wyspana:-D
Ja też. Koleżanki mnie straszyły, że przez kilk lat będę niewyspana chodzić, a jak na razie może kilka dni było cięższych :tak:

A co do muzyki to Antoś uwielbia AC DC i IRON MAIDEN:) Słucha tego co tatuś:)
Zośka to samo! :-D

Magni
zdrówka dla synka!

U nas też zaparcia, rekord bez kupy 6 dni :(, codziennie sa mega pierdy i to bardzo śmierdzące.
Wiec chyba to kwestia wieku...

Kupilam jakis syrop i jak nie zrobi jeszcze 2 dni ( dzis czwarty bez kupola), to podam jej 1 ml.

Viola- a to Vindi to dziala tez na kupke, czy tylko na gazy?

magnii- zdrówka dla Syneczka

U nas Na kupkę też ,u hatszept też na kupkę zadziałało.polecam

magnii łącze sie z Toba myslami. My dzisiaj rano zrobilismy morfologie bo we wtorek skonczyl brac zelazo. No i tak jak przeczuwalam hemoglobina spadla z 13,2 do 12,8. Niby niewiele i nadal w normie dla dziecka ale mam juz stresa. Na szczescie do tego plytki krwi pieknie urosly ze 155 do 233 i moze stad spadek hemoglobiny???? Leukocyty tez juz w normie wiec poprzedni wzrost to byl wynik plesniawek. Jedynie limfocyty nadal wysokie choc troszke spadly. We wtorek idziemy na szczepienia to niech pediatrzy ocenia. Mam nadzieje ze obedzie sie juz bez zelaza bo to podawanie strasznie uciazliwe jest.

Mlody znow dzis tylko o 3 sie obudzil, wszamal butle i znow kima. Na badania pojechal na glodnego bo byl tak nietomny ale co sie dziwic, wczoraj niespal caly dzien to dzis odrabia.

Ja wspominałam o rurkach anty kolkowych, że użyłam raz a nie zadziałało. To był właśnie Windi i pewnie nie tak użyliśmy, pewnie za krótko trzymaliśmy, bo był stres, że płacze... Jak to się stosuje? Masowanie, a potem włożyć? Ale na jak długo?
Został mi 1, bo koleżanka dała, więc może przy kolejnej akcji darcia spróbujemy, tym razem bardziej umiejętnie.

Nie wiem czemu mała od kilku poranków daje czadu jak tylko ją nakarmię o 4-6 rano, no dziś to masakra jakaś, oboje byliśmy nieprzytomni, a ona strasznie płakała, oczywiście noszenie na rękach jej tylko pasowało, ale kto ma siłę tak chodzić z rana? Czemu dzieci zazwyczaj jak nosisz to lepiej, a jak usiądziesz lulając na rękach to od razu ryczą? Jaka to dla nich jest różnica???
Przed spacerem z tatą własnie tak zapełniła pampersa, że wszystko do prania. Może dziś będzie spokojniejsza, bo nie było już chyba 3 dni...
Dziś T w domu cały dzień, więc musze jakoś to wykorzystać. Może powystawiam w końcu jakieś rzeczy typu rożki i inne niepotrzebne już rzeczy. Poszłabym na solarkę, ale nie mam nawet żadnej w okolicy.
A wczoraj udalo mi się kupić kieckę. Wreszcie taką w której nie widać mi aż tak bardzo bebezuna i wielkich cyców.
Jedna mi się bardzo spodobała, miętowa, góra prosta, a dół mega bomba, śliczna, ale dobrze, że nie wzięłam, bo za szczupło nie wyglądałam. Dobrze brać ze sobą siostrę, bo ona zawsze doradzi szczerze, a ja to bym wzięła pewnie tamtą i klęła potem.
A oto ona:
IMG_3020.jpg
W necie zamówiłam:
kolor.jpgróż.jpg ale niestety musiałam odesłać...

reklama
Nie wiem czemu mała od kilku poranków daje czadu jak tylko ją nakarmię o 4-6 rano, no dziś to masakra jakaś, oboje byliśmy nieprzytomni, a ona strasznie płakała, oczywiście noszenie na rękach jej tylko pasowało, ale kto ma siłę tak chodzić z rana? Czemu dzieci zazwyczaj jak nosisz to lepiej, a jak usiądziesz lulając na rękach to od razu ryczą? Jaka to dla nich jest różnica???

dzis nad tym samym sie zastanawialam! maly darl sie o 7 po jedzeniu i jak chodzilam to ok, a jak tylko usiadlam to w ryk. nawet probowalam go tak nosic zeby nie widzial otoczenia tylko moja pizame ale i tak wiedzial kiedy siadam :eek:

klusia sukienka super. szkoda ze musialas odeslac ta z netu bo tez bardzo ladna

Do góry