reklama
MsMickey
Fanka BB :)
Dzięki Josie
też mi się tak wydaje, że w końcu chcemy się chwalić dziećmi
też mi się tak wydaje, że w końcu chcemy się chwalić dziećmi
A wiesz jak często ożna to stosować?U nas na brak kupy pani poradzila w aptece lactulosum. Bo nie robil od dwoch dni i wyraznie sie meczyl same pierdki szly. Nie wiedzialam jak to podac az w koncu nabralam w ta buteleczke od soli fizjologicznej i mu wkropilam.do ust jakies 2,5ml. Kupa byla po 20 minutach, chyba z pol kilo ale mam nadzieje ze to byl przejsciowy zator i teraz juz bedzie ok.chociaz jak pisalam dosc mocno te kupy zgestnialy ostatnio. Moze sprobujemu wiecej wody podawac
Ja też słyszałam o tym soczku z jabłek, ale jakoś boję się podawać....Na braki kupy kiedyś pediatra polecił Kubie podawanie soczku wycisniętego z jabłka: 1 dzień=1 kropla, 2dzień=dwie itd...
Na kolkę ja na urlopie wypróbowałam u Nadii to:
Budowa i zastosowanie rurki
KOLKA NIEMOWLĘCA - RURKA ANTYKOLKOWA / NA KOLKE (2546640680) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Nie wiem czy słyszałyście,koleżanka akurat miała. Nie zadziałało, ale źle użyliśmy tej rurki. Albo po prostu ona kolki nie ma. Sama już nie wiem co jej jest...
Rurki u nas tez raczej nie dadzą rady, bo Zośka nawet jak ma kolkę to pierdy idą.
Aham. Myślałam, że są jakieś inne sposoby ;-) Mnie to się zawsze wydaje, że jest pełna Raz pozwoliłam sobie na dłuższą przerwę w przewijaniu i miała małe odparzenie na cipce, więc teraz tego pilnuję...hmmm - organoleptycznie??
dokładnie to macam - jak jest nabity to oczywiście zmieniam. Ale przeważnie jest tak ze nie jest bardziej napakowany niż w dzień - więc nie rozbudzam młodej. Niestety laska jest wrażliwa - i zmiana pampka ja wybudza. A jak sie wybudzi to plakusia. Ale tak od 12 do 7-8 pampers wytrzymuje... chyba ze kupa sie trafi
A próbowałaś przemywać spirytusem? Ja kilka razy przemyłam i jest poprawaaga - u nas tez ciagle cos sie saczy z pepuszka jakby ropa z krwia :-( juz mam tego dosyc a oni nic z tym tu nie robia
JKa bym dokarmiała. Może spróbuj jak my - po każdym cycu butla. Na początku po butli Zosia też miewała problemy z chwycniem cyca, ale z czasem się nauczyła.Przez ostatni tydzien przybrał 110gram :/ kurcze mam mętlik co robić, urodził się z wagą 4100, a teraz ma 7i pół tygodnia i ma 4960.
Macku nie wiem. Ja na razie raz uzylam. Ale mam wrazenie ze maly nadal bardzo niespokojny i nie wiem czy to nie po tym.
W ogole walcze od 2 godzin z nim i mam juz dola. Chyba mam za malo cierpliwosci zeby byc matka. Takie akcje mnie do szalu doproadzaja. Glodny nie jest ma sucho a spac nie pojdzie tylko lezy sapie steka i wyma****e konczynami :-(
W ogole walcze od 2 godzin z nim i mam juz dola. Chyba mam za malo cierpliwosci zeby byc matka. Takie akcje mnie do szalu doproadzaja. Glodny nie jest ma sucho a spac nie pojdzie tylko lezy sapie steka i wyma****e konczynami :-(
Macku nie wiem. Ja na razie raz uzylam. Ale mam wrazenie ze maly nadal bardzo niespokojny i nie wiem czy to nie po tym.
To tak jak ja. Trzecia noc z rzedu jak sie budzi ok 1 a potem przed 5. I o ile po 1 zje i zasnie tak teraz zjadl i lezy w lozeczku i gada do sufitu oraz macha lapkami tak ze chyba zaraz odleci. Jest w spiworku wiec ruchy nog lekko ograniczone ma to chociaz nie przemieszcza sie tak jak wczesniej.
Tez juz powoli trace cierpliwosc. Przyzwyczail mnie do tego ze budzil sie tylko raz.
PaulinaMaria
kocham moje dwa serduszka
Niem mam neta....ale nawet czasu na niego .Co to siorobilo z moim synem niewiem placze razem z nim przespi w nocy z 2 pobudkami po2x 4 h snu i jak rano najedzony po 1h zaczyna jeczec ziewac zmeczony to go do lozeczka biotre spac i zaczyna sie koncert po 30 minutach zasypia i budzi po kolejnych 30 niewiem co jest grane i to jest tylko jedyna drzemka w dzien 30 minut!!!!!
Przestaje plakac tylko w pionie i chodzenie a tak wrzeszczy strasznie iwogole zaczal jesc co 1,5h w dzien co jest grane niewiem czy on jest glodny przybiera dobrze ...chyba nienadaje sie na matke:-(
Przestaje plakac tylko w pionie i chodzenie a tak wrzeszczy strasznie iwogole zaczal jesc co 1,5h w dzien co jest grane niewiem czy on jest glodny przybiera dobrze ...chyba nienadaje sie na matke:-(
kifsi
To tak jak ja. Trzecia noc z rzedu jak sie budzi ok 1 a potem przed 5. I o ile po 1 zje i zasnie tak teraz zjadl i lezy w lozeczku i gada do sufitu oraz macha lapkami tak ze chyba zaraz odleci. Jest w spiworku wiec ruchy nog lekko ograniczone ma to chociaz nie przemieszcza sie tak jak wczesniej.
Tez juz powoli trace cierpliwosc. Przyzwyczail mnie do tego ze budzil sie tylko raz.
Niem mam neta....ale nawet czasu na niego .Co to siorobilo z moim synem niewiem placze razem z nim przespi w nocy z 2 pobudkami po2x 4 h snu i jak rano najedzony po 1h zaczyna jeczec ziewac zmeczony to go do lozeczka biotre spac i zaczyna sie koncert po 30 minutach zasypia i budzi po kolejnych 30 niewiem co jest grane i to jest tylko jedyna drzemka w dzien 30 minut!!!!!
u mnie to samo powoli coraz częściej brak cierpliwości i podobne przemyślenia :-(
klusiaM
Nie łamcie się dziewczyny,mi tez ciężko, ale to minie...
Na pocieszenie krótki filmik mojej córuni,która urodziła się owinięta pępowiną jak torebką na ramieniu. I tak jej pewnie zostanie, że na zakupy będzie lubiła chodzić...
2 miesieczna Nadia zakupoholiczka - YouTube
Własnie darła się od godziny, teraz posadziłam na kolanach i ogląda
http://www.youtube.com/watch?v=YCGBsOQlqQI&feature=related
spokój wreszcie...
Na pocieszenie krótki filmik mojej córuni,która urodziła się owinięta pępowiną jak torebką na ramieniu. I tak jej pewnie zostanie, że na zakupy będzie lubiła chodzić...
2 miesieczna Nadia zakupoholiczka - YouTube
Własnie darła się od godziny, teraz posadziłam na kolanach i ogląda
http://www.youtube.com/watch?v=YCGBsOQlqQI&feature=related
spokój wreszcie...
Ostatnia edycja:
MsMickey
Hello :-)
wczoraj Gosia usnela o 21, pobudki o 1, 4 i 7. Po 1 spała po 15 min ale po 4 nie mogła odbić i zajęło nam to godzinę:-( Teraz właśnie usypia po cycu uśmiechając się pod nosem:-)
Dziewczyny nie bądźcie takie surowe w stosunku do siebie. Macie/mamy prawo do braku cierpliwości czasami, do niebycia ideałem. Nikt tego od nas nie wymaga, dzieciaki też nie. Myślę, ze ciężko jest mieć matkę ideał. Jesteśmy ludźmi i w pewnym momencie dzieci będą się lepiej czuły w naszym towarzystwie wiedząc o tym.
Miłego dnia :-):-):-)
wczoraj Gosia usnela o 21, pobudki o 1, 4 i 7. Po 1 spała po 15 min ale po 4 nie mogła odbić i zajęło nam to godzinę:-( Teraz właśnie usypia po cycu uśmiechając się pod nosem:-)
Dziewczyny nie bądźcie takie surowe w stosunku do siebie. Macie/mamy prawo do braku cierpliwości czasami, do niebycia ideałem. Nikt tego od nas nie wymaga, dzieciaki też nie. Myślę, ze ciężko jest mieć matkę ideał. Jesteśmy ludźmi i w pewnym momencie dzieci będą się lepiej czuły w naszym towarzystwie wiedząc o tym.
Miłego dnia :-):-):-)
Ostatnia edycja:
reklama
hatszept
Klusia, Nadia po prostu przekochana!!! :-):-):-) i jak rozmawia!!! masz z niej pociechę na słowo "biżuteria" baaaaardzo sie tez ozywiła ;-) gratuluję takiej słodkiej kruszyny
A Ty masz bardzo ładny głos!
A u nas trzeci dzień brak kupy i druga niespokojna noc przez to...widac, ze mały chce bardzo zrobić - pręży się, stęka, ale tylko bączki wychodzą...brzuszek czasami miekki, czasami twardy...próbowalismy herbatki koperkowej, masaży i ciepłego ręcznika na brzuszek. M.tez kupił czopki, ale pani w aptece zastrzegała 7 razy, ze po konsultacji z lekarzem...co myślicie??? Nie ma juz na dziś terminów do lekarza...mozę tak na pałe pojadę??? jeszcze ten lactulosum wydaje sie sensowny...
Kurcze, wczesniej zero problemow z kupą...nie wiem, skąd sie to wzieło...nie zmieniłam diety, nie zmieniła mleka, którym dokarmiam - bebilon1...ale fakt, ze ostatnio zaczał sie rzucac przy jedzeniu piersi i tak samo z butelki...Mozliwe, ze nagle mleko przestało mu pasowac?
Nie wiem juz...nie wiem, jak pomóc :---(
A Ty masz bardzo ładny głos!
A u nas trzeci dzień brak kupy i druga niespokojna noc przez to...widac, ze mały chce bardzo zrobić - pręży się, stęka, ale tylko bączki wychodzą...brzuszek czasami miekki, czasami twardy...próbowalismy herbatki koperkowej, masaży i ciepłego ręcznika na brzuszek. M.tez kupił czopki, ale pani w aptece zastrzegała 7 razy, ze po konsultacji z lekarzem...co myślicie??? Nie ma juz na dziś terminów do lekarza...mozę tak na pałe pojadę??? jeszcze ten lactulosum wydaje sie sensowny...
Kurcze, wczesniej zero problemow z kupą...nie wiem, skąd sie to wzieło...nie zmieniłam diety, nie zmieniła mleka, którym dokarmiam - bebilon1...ale fakt, ze ostatnio zaczał sie rzucac przy jedzeniu piersi i tak samo z butelki...Mozliwe, ze nagle mleko przestało mu pasowac?
Nie wiem juz...nie wiem, jak pomóc :---(