Niunia przybrala na wadze 140g w tydzien uffff co za ulga, czyli przez to odciaganie mleka na okres operacji niunia nie dojadala :-( ale nie upominala sie o wiecej
Dziewczyny wiem ze temat
dopajania juz byl ale teraz dopiero mnie dotyka.
Drugi dzien jest u nas cieplo wiec korzystamy i wiekszosc dnia jestesmy na dworze badz w samochodzie. I drugi dzien niunia po kapieli i troche przed placze tak jak by miala kolke ale trzymama sie diety wiec to nie to- chyba bo po nakarmieniu niby zasypia ale jak sie ja odklada to sie wybudza i znowu ryk i dopiero po hrebatce koperkowej zasypia. I teraz nie wiem czy to z pragnienia, czy z kolki, a moze za malo mleka? Ale wczesniej sie najadala i przybiera na wadze wiec to chyba nie jest wina mleka?
Z tymi bąblami to nie wiadomo...
Nasza często płacze,ale nie mozemy dojsc dlaczego. Ale czy to kolka?
Kolka to gromadzenie się gazów, a ona w sumie gazuje często;-).
Ja nie wierzę w dietę już, skończyłam z tym, bo czy byłam na diecie czy nie, np wczoraj to już przegięłam, bo zjadlam serek waniliowy,musli i kilka jabłek i się darła dużo.
Dziś miała ze 2 razy takie chwile darcia, popołudniu, jak typowa kolka, a teraz śpi od 19...
ale od kilku dni ma takie coś, że próbuje
ciągnąć cycka,
pocmoka 5-6 razy i jakby ją odrzucało, a nogi się
prężą...i płacze strasznie...ja jestem cierpliwa, gadam do niej, uspokajam, a ona ciągle to samo...I nie wiem czy ona coś ciągnie jak tak "je". Ale biorę ją, odbija się, więc coś tam jest w brzuchu...
I wszystko metodą prób i błędów. Dajemy sabsimplex, ale może za mało...często nosimy na brzuszku, kładziemy na brzuszku przed karmieniem często, dobrze odbijamy,klepiemy po tyłku, no i poimy ta herbatką...
I raz jest cudownie, a innego dnia, najczesciej popołudniami nie mamy sił już i głuchniemy...
Josie Ja polecam bardzo philips kupiłam używany. Cały czas herbatka jest ciepła. Kolezanka miała TT i mówi, że dużo dłużej jej obiadki grzał, a teraz na urlopie w moim grzała i mówi, że super szybko...
Przy Kubie Miała Tufi czy jakoś tak...beznadzieja, długo czekałam i nie trzymał temperatury, a ten sie włącza co jakiś czas i podgrzewa