reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Aga ja tez uwazam ze dopoki nie placze i nie wariuje przy piersi to znaczy ze dobrze je. a te kilka brakujacych gramow do "normy" to moze akurat kupe zrobil i siku przed wyjsciem :) zreszta poczekaj kolejny tydzien i zwaz go znowu. moj tez niewiele przybiera, dopiero dwa tygodnie temu doszedl to 5 kg a ma juz ponad dwa miesiace. nic sie nie martw na zapas :tak:

dziewczyny jakie podgrzewacze polecacie? chce kupic taki zeby w nocy miec ciepla wode gotowa do zrobienia mleka. ale sie nie znam

reklama
Zdecydowanie bede zmieniac pediatre. W sobote znow jedziemy skontrolowac morfolgie i od razu z wynikami brykamy prywatnie bo to sobota. Ale 14 mamy szczepienia wiec pokaze w przychodni te wyniki i powiem tej pani co mysle i poprosze o zmiane. Pewnie zostane wykleta juz po calosci bo przeciez zamiast rodzic jak kazda idiotka w Zyrardowie ja mialam czelnosc i wybralam Piaseczno. I oni teraz musza leczyc nie swoje dziecko. Juz widze miny jak powiem ze chce innego pediatre dla Szymka..... mam tylko nadzieje ze to sie na nim nie odbije.

Klusia u mnie tez dzisiaj powtorka z rozrywki i nie bylo takiej pelnej kapieli bo moje dziecko o 19:30 pochlonelo 150ml i zaczelo przysypiac wiec wiedzialam juz ze szans na mycie nie mam bo nie zdaze nawet wanienki ustawic i wody nalac. Wiec o 20:20 bylo szybkie mycie zwilzona pielucha i spi do tej pory.

A tak swoja droga ile czasu spia Wasze pociechy w dzien? Bo Szymek to chyba strasznie malo. Z reguly wstajemy miedzy 8 a 9 i do 13-14 utnie 2 drzemki po maks 10 minut to wtedy chociaz moge isc do wc. Potem po jedzeniu zasypia na maks 3 godziny i nie spi juz potem do samej kapieli.

Josie o ile butelki TT mi sie nie sprawdzily to podgrzewacz polecam. Szybko podgrzewa i nie ciagnie pradu, rachunki wciaz na normalnym poziomie.
No chyba ze wolisz wybajerzony co tez ma funkcje sterylizacji.

Ostatnia edycja:
Młodak, zakładając że "dzień" zaczyna się o siódmej rano to mój śpi około 1-2 godzin między 9 a 11, potem na spacerze około 40 minut, później ma jedno dłuższe spanie które trwa około 2h i potem jeszcze ze dwie krótkie drzemki 20 minutowe

Niunia przybrala na wadze 140g w tydzien uffff co za ulga, czyli przez to odciaganie mleka na okres operacji niunia nie dojadala :-( ale nie upominala sie o wiecej :no:

Dziewczyny wiem ze temat dopajania juz byl ale teraz dopiero mnie dotyka.

Drugi dzien jest u nas cieplo wiec korzystamy i wiekszosc dnia jestesmy na dworze badz w samochodzie. I drugi dzien niunia po kapieli i troche przed placze tak jak by miala kolke ale trzymama sie diety wiec to nie to- chyba bo po nakarmieniu niby zasypia ale jak sie ja odklada to sie wybudza i znowu ryk i dopiero po hrebatce koperkowej zasypia. I teraz nie wiem czy to z pragnienia, czy z kolki, a moze za malo mleka? Ale wczesniej sie najadala i przybiera na wadze wiec to chyba nie jest wina mleka?

Niunia przybrala na wadze 140g w tydzien uffff co za ulga, czyli przez to odciaganie mleka na okres operacji niunia nie dojadala :-( ale nie upominala sie o wiecej :no:

Dziewczyny wiem ze temat dopajania juz byl ale teraz dopiero mnie dotyka.

Drugi dzien jest u nas cieplo wiec korzystamy i wiekszosc dnia jestesmy na dworze badz w samochodzie. I drugi dzien niunia po kapieli i troche przed placze tak jak by miala kolke ale trzymama sie diety wiec to nie to- chyba bo po nakarmieniu niby zasypia ale jak sie ja odklada to sie wybudza i znowu ryk i dopiero po hrebatce koperkowej zasypia. I teraz nie wiem czy to z pragnienia, czy z kolki, a moze za malo mleka? Ale wczesniej sie najadala i przybiera na wadze wiec to chyba nie jest wina mleka?
Z tymi bąblami to nie wiadomo...
Nasza często płacze,ale nie mozemy dojsc dlaczego. Ale czy to kolka?
Kolka to gromadzenie się gazów, a ona w sumie gazuje często;-).
Ja nie wierzę w dietę już, skończyłam z tym, bo czy byłam na diecie czy nie, np wczoraj to już przegięłam, bo zjadlam serek waniliowy,musli i kilka jabłek i się darła dużo.
Dziś miała ze 2 razy takie chwile darcia, popołudniu, jak typowa kolka, a teraz śpi od 19...
ale od kilku dni ma takie coś, że próbuje ciągnąć cycka, pocmoka 5-6 razy i jakby ją odrzucało, a nogi się prężą...i płacze strasznie...ja jestem cierpliwa, gadam do niej, uspokajam, a ona ciągle to samo...I nie wiem czy ona coś ciągnie jak tak "je". Ale biorę ją, odbija się, więc coś tam jest w brzuchu...
I wszystko metodą prób i błędów. Dajemy sabsimplex, ale może za mało...często nosimy na brzuszku, kładziemy na brzuszku przed karmieniem często, dobrze odbijamy,klepiemy po tyłku, no i poimy ta herbatką...
I raz jest cudownie, a innego dnia, najczesciej popołudniami nie mamy sił już i głuchniemy...

Josie Ja polecam bardzo philips kupiłam używany. Cały czas herbatka jest ciepła. Kolezanka miała TT i mówi, że dużo dłużej jej obiadki grzał, a teraz na urlopie w moim grzała i mówi, że super szybko...
Przy Kubie Miała Tufi czy jakoś tak...beznadzieja, długo czekałam i nie trzymał temperatury, a ten sie włącza co jakiś czas i podgrzewa

Ostatnia edycja:
Ja wstawiam z reguly zimna, wlewam z czajnika przegotowana juz wczesniej. W te upaly nastawiam poziom 1 i po 10 minutach woda gotowa. Na noc oczywiscie wstawiam zaraz po karmieniu aby miec gotowa na nastepne i nie czekac.

josie - ja mam Aventa i tez jest ok. Super grzeje i to bardzo szybko no i trzyma temp taka jaka sie chce. Fakt musialam posiecic mu czas i zbadac na jakim ustawieniu jak tem wody jest.

A co do spania w dzien to Mia spi prawie po kazdym karmieniu ( co 3-4godz) po minimum 2godz do 4godz a na spacerku to tyle ile spacer trwa.

reklama
W końcu ja tez wstawiłam zdjęcia Gosi na zdjęciowy:)

Klusia gratulacje przytomności umysłu:):):) usmiałam się:) u nas, gdy Gosia budzi się częściej niż co 3 godziny to ja też nie wiem jak się nazywam. Ostatnio nawet nie byłam pewna czy ja karmiłam w nocy wcześniej czy nie.

dziś usnęła ok 21 ciekawe za ile sie obudzi.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry