reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Pamka ja też laktatorem ściągam niecałą setkę z obu piersi (a czasem raptem 80). A młody ładnie przybiera więc nie głoduje ;-) Też myślę, że laktator to nie to samo, zresztą czasem widzę że np. ściągam 15 minut i już niby nic nie leci, a przystawię małego to nadal ssie i połyka.

reklama
Iwon, to zdjęcie dość wiernie to odzwierciedla, i jeszcze mam nadzieję na brąz ;) ale malutką ;P
z kalkulatora mi wyszło, że szansa na oczy niebieskie to 20%, zielone 13% a brązowe 66%, ale Szymek ma hmmm, niebieskich nie ma, raczej szaro-zielone. Ale na pewno nie niebieskie, mąż ma bardziej niebieskie niż Szymek. A od nas wszyscy mają oczy brązowe (poza bratem, który ma niebieskie) a u męża niebieskie.

Przez ostatni tydzien przybrał 110gram :/ kurcze mam mętlik co robić, urodził się z wagą 4100, a teraz ma 7i pół tygodnia i ma 4960.

No to faktycznie nie za dużo przybiera. Nie jestem lekarzem i nie chcę Cię wprowadzać w błąd, mi mówiono że 25 dziennie to już jest dobrze, u Was wyliczyłam że wychodzi około 17 gram. Co na to Twój pediatra?

Rysica
to u mnie identyczne proporcje wyszły ;)

No to faktycznie nie za dużo przybiera. Nie jestem lekarzem i nie chcę Cię wprowadzać w błąd, mi mówiono że 25 dziennie to już jest dobrze, u Was wyliczyłam że wychodzi około 17 gram. Co na to Twój pediatra?

Właśnie wczoraj po ważeniu pytam lekarki czy dobrze, a ona no lepiej jakby przybrał 120-130gr i tyle powiedziała.

No właśnie, teraz wyczytałam że niemowlę do 3 m-ca życia powinno przybrać tyg. 120-210 gram. Czyli te 120 minimum. A dokarmiasz mieszanką?

No właśnie, teraz wyczytałam że niemowlę do 3 m-ca życia powinno przybrać tyg. 120-210 gram. Czyli te 120 minimum. A dokarmiasz mieszanką?

Nie tylko na cycu,kurcze tyle walczyłam, aby to rozkręcić i być tylko na cycu, a teraz nie wiem co zrobić, boję się, ze jak mu dam butelke tak jak wcześniej to będzie problem z ssaniem.

Aga przede wszystkim uważam, że powinnaś zmienić głupią lekarkę. Co to znaczy "byłoby lepiej, gdyby..." Powinna Ci dać konkretne zalecenia - musisz dokarmiać czy nie?
Każde dziecko rozwija się inaczej, z jednej strony pewne normy są ważne, ale też nie ma co wszystkiego mierzyć jedną miarą. Jeśli młody nie płacze i nie wydaje się głodny to może wystarczy np. zwiększyć ilość nocnych karmień, żeby ładnie przybrał..

Dzieci karmione piersią mniej przybierają niż te na mieszance. Tak mi babki w szpitalu tłukły do głowy bo za cały tygodniowy pobyt moje dziecko przybrało 30 gram. Jak mi odpuściły nerwy i się wyluzowałam w domu to Julek doszedł do tycia po pół kg tygodniowo. Może nie ma co na siłę wprowadzać butli jeśli młody nie płacze, że głodny...
Edek: Z drugiej strony jedno karmienie dziennie butlą nie powinno zakłócić przysysania się do piersi małego glonojada;-)
Iwon ma rację zażądaj od lekarki jasnych wytycznych a nie jakiś zawoalowanych głupich tekstów...

Ostatnia edycja:
reklama
Rysica Monia boska:-)
Fryz rewelacja:-):-)

Qrcze oglądam czasem zdjęcia naszych forumowych dzieci i jakie one ładne:-):-):-) wszystkie:-)
oczywiście dla każdej z nas nasze najładniejsze to jasne:p ale udały się nam szkraby :-):-):-)

Do góry