reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dzięki dziewczyny za tak miłe komentarze mojej Monisi :) Jestem w niej zakochana po uszy!!! Nie wiem, może już nie pamiętam, może to zasługa porodu sn, albo tego, że to drugie dziecko, ale jakoś bardziej chyba ją przytulam, całuję itd niż Szymka... Może przy nim się musiałam nauczyć??? No bo teraz to i jego bym zacałowała na śmierć jakby mi się dał heheh. Ale jak był taki mały to chyba nie aż tak...

A w ogóle uśmiecha się już i to bardzo często! :) I to nie tylko do mnie, braciszka i tatusia, ale wczoraj byli znajomi i też ich powitała uśmiechem, a na mnie to reaguje uśmiechem nie tylko jak mnie widzi, ale nawet jak mnie słyszy :)
Mogłabym zacytować Ciebie i podpisać jako ja:)
Czuje dokładnie tak samo. Niby mówi się, że synek to mamusi, córeczka tatusia...

A dziś powtórka z wczoraj. Poszła z tatusiem na spacer po 18, o 19 na dobre zasnęła i jeszcze śpi...znowu bez kąpieli...:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Rysica, ale mała ma boską fryzurkę :)

Przepraszam, ze nikomu nie odpisuję, ale jakaś zdołowana jestem :( byłam z małym u chirurga i w poniedziałek chyba będą mu szew na ten pępek zakładać :/ no i jak czytam ile te wasze dzieciaczki w tydzień przybierają to się zastanawiam czy nie głodzę dziecka.

Rysica - Monisia cudna jest:tak: a fryz ma boski:tak:
aga - u nas tez ciagle cos sie saczy z pepuszka jakby ropa z krwia :-( juz mam tego dosyc a oni nic z tym tu nie robia:no:

U was braki kupek a u nas kupek w nadmiarze:tak: kilka razy dziennie Mia usrana po pach doslownie po pachy i zaden rodzaj pieluch tych ilosci by nie zatrzymal:-D zawsze ciuchy do wymiany:-D

Dzięki Dziewczyny - no ona fryz to ma genialny :D A jak szybko jej te włoski rosną!!! Szymek nie miał aż tak długich. Ani aż tak gęstych. I chyba miał ciut jaśniejsze.... Ale chyba nie mam co liczyć na to, że będzie brunetką... Będzie pewnie ciemną blondynką jak Szymek... Chyba nie będzie miała oczu brązowych po mnie :(

Aga a ile mały przybiera dziennie? Jesli min. 25 gram to jest ok :)

Rysica na "właściwy" kolor oczu jeszcze czas (3-6 mc) :tak: Mój też ma póki co ciemnoniebieskie, Kornel miał w jego wieku identyczne, a teraz ma piękne brązowe :)

Tu jest fajny kalkulator koloru oczu, który wylicza prawdopodobieństwo na podstawie koloru oczu rodziców i dziadków :)

http://genetics.thetech.org/online-exhibits/what-color-eyes-will-your-children-have

Ostatnia edycja:
Iwon, to ja Ci wrzucę tu fotkę, a Ty mi powiedz, czy jest jeszcze szansa na brązowe :D ok? :p
to sprzed kilku dni:
DSCF0056.JPG
a to jak miała niecały miesiąc:
DSCF0055.JPG
bo ja to pamiętam, że Szymkowi chyba wcześniej zjaśniały oczka... Ale głowy sobie uciąć nie dam...
na zdjęciu Szymkowi takie wychodziły jak miał miesiąc i kilka dni:
31%u00252520sierpie%25C5%2584%25202008_22.jpg

aga - u nas tez ciagle cos sie saczy z pepuszka jakby ropa z krwia :-( juz mam tego dosyc a oni nic z tym tu nie robia:no:
U was braki kupek a u nas kupek w nadmiarze:tak: kilka razy dziennie Mia usrana po pach doslownie po pachy i zaden rodzaj pieluch tych ilosci by nie zatrzymal:-D zawsze ciuchy do wymiany:-D
Nam dziś czymś posmarował i po tym cały pępek i skórka naokoło czarne są, a w poniedziałek podejmie decyzje co dalej, powiedział, ze to już za długo.
A co do obsrywania to młody od 4dni się reguluje, bo do tej pory zasrywał po około 10pampersów na dobę i też przesrane często było wszystko.

Rysica, o ile zdjęcia wiernie oddają kolor, to jak na moje oko Szymek miał takie typowo niebieskie, a mała ma bardziej granatowe, ciemnoniebieskie. Takie jak Julek i Kornelek :tak: Myślę że jest jeszcze szansa na brąz ;-) A zrób sobie ten "test" z kalkulatora który umieściłam..

Mój Julek dziś cały dzień na rękach.. Chyba niepotrzebnie zjadłam pączka- już nie będę, nie dosyć, że cały dzień mi sie po nim odbija to jestem dodatkowo wykończona noszeniem mojego maleństwa.

My już używamy pampersów 4! Jak mniejsze rozmiary w tych premium nie capiły tak te sobie odbijają...:no: aha i od rozmiaru 4 nie ma tej siateczki w środku na rzadkie kupska. Czekam na jakieś większe ochłodzenie to może popróbuję z innymi pieluchami ale na razie póki co dupsko odrobinę czerwone mimo częstych zmian pieluchy, tony sudocremu :no::no:

Dziewczyny wy się nie wkręcejcie co możecie zrobić swojemu dziecku, szkoda wywoływać.
Młodak zmień lekarza bo chyba kobita ma jakieś przesądne podejście! Mój synek miał na jednej nodze inną ilość fałdek niż na drugiej a teraz ma po równo i co mam o tym myśleć zgodnie z rozumowaniem tej pani? Po prostu szkoda nerwów, sama widzisz, ze nie ufasz tej pani...

Zaczęłam trochę odciągać pokarmu i wcale mi to nie idzie:eek: kiedyś mogłam ściągnąć nawet 160 na raz a teraz jak mi się uda 40 z obu piersi to wszystko:-( Nie martwię się, że mi brakuje pokarmu bo młody nie ważyłby 7,5kg ale wychodzi na to że ssanie to coś zupełnie innego niż laktator...

reklama
Do góry