reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Rysica, Monisia cuuuudna!!! :tak: jakie ma włoski! Sukieneczka tez sliczna!

No własnie...troche szkoda, ze w galerii nie mozna zamieszczac komentarzy... moze zmienimy zasady???
Co sadzicie?

reklama
Rysica, Monisia cuuuudna!!! :tak: jakie ma włoski! Sukieneczka tez sliczna!

No własnie...troche szkoda, ze w galerii nie mozna zamieszczac komentarzy... moze zmienimy zasady???
Co sadzicie?

ja jestem za :-)

Rysica słodka ta twoja córcia a jaką ma super fryzurkę punkowa :-D

co do pieluch to myślę że każdemu przypasuje coś innego (co widać po naszych opiniach) więc każda chyba sama musi przetestować :tak:
my jeszcze teraz mamy rozmiar 2 ale już zakupiliśmy 3 więc jak te się skończą to spróbujemy (na pewno się nie zmarnują ;-))
a ubranka to różnie bo jednak te rozmiarówki są tak różne że niektóre 56 są ok a inne już 62

a tak przy okazji tematu rozmiarów - kiedy się wyjmuje wkładkę z fotelika samochodowego?

Iwon Co do herbatki ja też się bałam o swoją laktację, teściowa mi doradziła podawać i mam tyle pokarmu ile miałam, czyli "na bieżąco", raczej nie mam szans ściągnąć. Dziennie to ze 200ml wypija tej herbatki, ale widać, że jej pomaga na brzuszek. Zresztą już sama nie wiem co jej pomaga:eek:
Rysica Córunia piękna, jak to Monisie ;-), a mama zdolna;)
Hatszept Fakt, czasami sporo zaoszczędzę, bo np. jak były pasty dziecięce o połowę tańsze dosłownie to wzięłam 10. A co?:) Wiadomo, że zużyje. Albo np. mojego T. żel pod prysznic, jak był prawie połowę tańszy wzięłam z 6. Jeśli używa się czegoś stale to kupuję zapas.
Ja w ogóle jestem taka "hurtowa". Jak mam fazę na gotowanie to robię 2-3 dania. Jak coś mi się spodoba to kupuję w kilku kolorach. Jak nie chce mi się prasować, to zostawiam taką ilość, że potem stoję pół dnia(jak wczoraj). Bywa, że przez to wyrzucamy jedzenie, bo lubię zrobić zapasy, by nie chodzić x razy. Ale od powrotu z urlopu, gdy zastaliśmy pustą lodówkę staram się hamować i kupuję bardzo mało, wręcz głoduję. Trochę to też dlatego, bo mam dość mojego brzuchala i nie chcę by kusiło... Chodzę od wczoraj w majtach wyszczuplających i malo co jem, wczoraj bez obiadu, bo mi dla samej siebie się nie chciało, dziś też jakoś tak wyszło, że obiadu brak, tylko coś podskubuję a to musli, a to jabłko, a to kanapkę. A majtki niby jak spojrzę w lustro to brzucha nie gniotą, ale jak je zdjęłam wczoraj wieczorem, to jakby rzeczywiście był bardziej płaski;-)

Witam!
Byliśmy dzisiaj na ważeniu (mam o tyle fajnie, że kiedy chcę mogę podejść do przychodni i mi ją ważą :tak:) i mała w tydzień przytyła 300 gram :-) i waży obecnie 4300. W takim razie odstawiam butlę i sprawdzimy, czy da rade karmić tylko cycem.
pampers premium - dośc drogie - ale generalnie wychodzą cenowo podobnie z innymi bo w nocy zmieniać nie musze. Siusiu trzymają. Są miękkie i ich zamach mnie nie dobija
A na jakiej podstawie stwierdzasz, czy trzeba zmienić czy nie? Ja zawsze zmieniam jak mała się budzi na karmienie. Może niepotrzebnie?

BUDZICIE NA KARMIENIE ?
Ja też nie budzę. Pytałam nawet o to połążną i powiedziała, że nie trzeba.
KlusiaM. mój to samo, zauważyłam od kilku dni że się ślini, myślałam że może mu się chce pić, ale po jedzeniu też to ma :eek: Gdzieś mi się obiło o uszy, że to może być z przejedzenia, ale pewności nie mam...
Moja Zochna też się ślini, więc najwidoczniej to norma "w tym wieku".
Madziu, u nas tez brak kupki :-( Dziewczyny, jak sobie z tym radzicie? czopki? cos innego?
U nas ten sam problem. Jak już nie zrobi kilka dni to zapodaję jej z czopka. Ładnie działa, ale ponoć nie wolno za często stosować...

U nas na brak kupy pani poradzila w aptece lactulosum. Bo nie robil od dwoch dni i wyraznie sie meczyl same pierdki szly. Nie wiedzialam jak to podac az w koncu nabralam w ta buteleczke od soli fizjologicznej i mu wkropilam.do ust jakies 2,5ml. Kupa byla po 20 minutach, chyba z pol kilo o_O ale mam nadzieje ze to byl przejsciowy zator i teraz juz bedzie ok.chociaz jak pisalam dosc mocno te kupy zgestnialy ostatnio. Moze sprobujemu wiecej wody podawac

KlusiaM. a jaką herbatkę dajesz? I jak często? Między wszystkimi posiłkami czy tak na wyczucie?

Rysica fajnie że się pojawiłaś, chyba wczoraj Cię przywoływałam myślami ;-) A Monia przepieknota! Bosh, jakie cudne włosy ma :sorry:

Hatszept u nas kupki są codziennie, czasem nie zrobi jeden dzień, ale wtedy nazajutrz kupoli kilka razy :sorry:

Iwon ciezko powiedziec :p Tzn. ja kupowalam spodnie z nexta i ta firma zdecydowanie uwzglednia dodatkowe kg.

No właśnie wydaje mi się, że raczej uwzględniają i mogę spokojnie kupić rozmiar 38, ale sprawdzę dokładnie wymiary :happy:

troche szkoda, ze w galerii nie mozna zamieszczac komentarzy... moze zmienimy zasady???
Co sadzicie?

Jestem jak najbardziej za! Szczerze mówiąc trochę się dziwiłam, że regulamin tego zabrania. U nas na lipcówkach to była norma i komentarze niczego nie zakłóciły. A ciężko jest komentować zdjęcia na głównym, bo się zapomina co się chciało napisać. Trzeba by było robić notatki ;-)

Mój młody od 20-tej grzecznie zasypia w łóżeczku :-)

Na braki kupy kiedyś pediatra polecił Kubie podawanie soczku wycisniętego z jabłka: 1 dzień=1 kropla, 2dzień=dwie itd...

Na kolkę ja na urlopie wypróbowałam u Nadii to:
Budowa i zastosowanie rurki
KOLKA NIEMOWLĘCA - RURKA ANTYKOLKOWA / NA KOLKE (2546640680) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Nie wiem czy słyszałyście,koleżanka akurat miała. Nie zadziałało, ale źle użyliśmy tej rurki. Albo po prostu ona kolki nie ma. Sama już nie wiem co jej jest...

Iwon Daję róznie albo uspokajającą albo z kopru, czy rumiankową, nie widzę różnicy w działaniu, oby ciepła.
Pisałam któregoś dnia o takim schemacie, że ona dokładnie godzinę od początku karmienia sie przebudza i i wtedy daję i idzie dalej spać:-)

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny za tak miłe komentarze mojej Monisi :) Jestem w niej zakochana po uszy!!! Nie wiem, może już nie pamiętam, może to zasługa porodu sn, albo tego, że to drugie dziecko, ale jakoś bardziej chyba ją przytulam, całuję itd niż Szymka... Może przy nim się musiałam nauczyć??? No bo teraz to i jego bym zacałowała na śmierć jakby mi się dał heheh. Ale jak był taki mały to chyba nie aż tak...

Ja na kolki, a właściwie na coś, co je mogło zwiastować, dawałam Monisi najpierw SabSimplex a teraz Bobotic, bo to prawie to samo. I działa :) Monisia jest przez większość dnia spokojna :) a jak się rozpłakuje to na góra 5 minut, ale to głównie wieczorem przed kąpaniem i po jedzeniu po kąpaniu, jak już jest zmęczona.

A w ogóle uśmiecha się już i to bardzo często! :) I to nie tylko do mnie, braciszka i tatusia, ale wczoraj byli znajomi i też ich powitała uśmiechem, a na mnie to reaguje uśmiechem nie tylko jak mnie widzi, ale nawet jak mnie słyszy :)

Iwon - ano ściągnęłaś mnie :) Tu się tyle dzieje, że nie mam szansy nadrobić. Przy dwójce dzieciaków jest co robić, jak się jest prawie całe dnie samej w domu... Więc i czasu brak...

też jestem za tym, żeby na bieżąco komentować w wątku ze zdjęciami :)

reklama
Witam!

A na jakiej podstawie stwierdzasz, czy trzeba zmienić czy nie? Ja zawsze zmieniam jak mała się budzi na karmienie. Może niepotrzebnie?

hmmm - organoleptycznie??

dokładnie to macam - jak jest nabity to oczywiście zmieniam. Ale przeważnie jest tak ze nie jest bardziej napakowany niż w dzień - więc nie rozbudzam młodej. Niestety laska jest wrażliwa - i zmiana pampka ja wybudza. A jak sie wybudzi to plakusia. Ale tak od 12 do 7-8 pampers wytrzymuje... chyba ze kupa sie trafi :)

Do góry