reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
KlusiaM. mój to samo, zauważyłam od kilku dni że się ślini, myślałam że może mu się chce pić, ale po jedzeniu też to ma :eek: Gdzieś mi się obiło o uszy, że to może być z przejedzenia, ale pewności nie mam...

Dzien dobry;)
Mój maluszek też się ślini jakby zęby miały mu iść;)
Wczoraj byliśmy na szczepieniu, mały płakal niesamowicie, ale ja musiałam być dzielna. Całe szczęście znajome pielęgniarki goszczepiły, więc były przemiłe. Mały ma prawie 7 tygodni waży 5200g( ponoc powyzej normy) i wszytsko jest w jak najlepszym orzadku;) Bardzo sie balam, że żle zniesie szczepienie, ale spał cała noc-obuził sie jak zwykle o 3.30 potem po 6 i spał potem do 9.30. Jedynie dzis w dzien taka przylepa z niego. Szczepiłam tymi bezpłatnymi.

Jeśli chodzi o moje samopoczucie to raczej nie uległo zmianie więc nie będę psuła iWam nastrojów.

Miłego popołudnia;)

Któraś z Was zastanawiała się wczoraj co zrobić, by maluch zasypiał bez cyca?
Może podać trochę ciepłej wody lub herbatki zamiast?
Moja teraz ewidentnie potrzebowała coś pocmokać, bo tylko chwile pociągnęła herbatki przed snem i śpi....
Robi się coraz bardziej przewidywalna. Pogadała trochę z grzechoczącym lwem,trochę z żarówką i spokój...
Ale wentylator to już standard, nawet jak nie płacze strasznie a czuję, że spać chce to włączam i odlatuje zazwyczaj...

Iwon
Ty to taka oczytana jesteś... Ja przy Kubie bardzo dużo czytałam gazetek, książki o dzieciach. Teraz nic zupełnie,jeszcze w ciązy stertę wyciągnęłam, że przejrzę i powydzieram najistotniejsze artykuły sobie, ale ta kupka leży nietknięta. A wszystko tak szybko się zapomina...:zawstydzona/y:

Wpadłam na pomysl, ze na spacer wyjdę... chodziliśmy może 15 minut gdy zaczęło kropić. Udało się dobiec ale na podwórko tylko więc siedzimy pod altana, Gosia zdążyła pojesc i śpi pod dwoma kocami, ręce ciepłe. Gorzej z mamą: klapki i podkoszulka ... ja też chcę pod kocyk!!!

Polaa to smutne :( Oby nas takie tragedie omijaly.

Klusia ja nie budze Tomka na karmienie - to duzy chlopak ;) jak jest glodny to ma sile sam zawolac
A sasiedzi spoko... zazwyczaj. Pod nami mieszka rodzinka "mieszana" ona - Rosjanka, on - Turek. Maja roczne dziecko, ktore wrzeszczy srednio co godzine w dzien i w nocy. To mi nie przeszkadza, raczej metody uspokajania przez tatusia. Tatus lubi np. nasladowac odglosy malp o 23, albo walic czyms w patelnie lub zawodzic w swoim jezyku (to chyba spiew, ale ciezko stwierdzic ;) ) Na szczescie w sypialni nie slysze, tylko w duzym pokoju.

Sunshine ja stwierdzilam, ze juz nie bede chwalic, bo to mi chyba pecha przynosi :p Wspolczuje nerwow.

Mloda K jesli i tak sprawdzacie diagnozy prywatnie to nie ma sensu, zebys tracila czas u tego pediatry. Poza tym jak straszy niepotrzebnie... Ja wiem, ze moze cos w tym jest, ze faldki na nozkach powinny sie zgadzac, ale z drugiej strony czlowiek nie jest idealnie symetryczny i takie diagnozowanie "na oko" do mnie nie przemawia.

Co do butelek sprawdzily sie dr. Brown i avent. Testowalam: tommee tippee (za duzo wyplywalo - mlody sie krztusil i polykal powietrze), nuk (smoczek nie podpasowal, mlody ciumkal nie ssal), mam (za duzo wyplywalo, ulewalo sie bokami) Dodam, ze wszystkie smoki byly z nr 1

Rozmiar pamperow to 3. Testuje wszystko co wpadnie w rece, a i tak pampersy wygrywaja. Ehhh

Ubranka rozmiar 62 czasem 68.

Któraś z Was zastanawiała się wczoraj co zrobić, by maluch zasypiał bez cyca?

To ja, to ja :tak:

Na przykład dzisiaj przed drzemką popołudniową mały zaczął płakać jakby na jedzenie, przystawiłam go, a ten trzy machy i zasnął. Ewidentnie chciał cycka na uspokojenie przed spaniem :sorry: Więc czasem się udaje (np. wieczorem już coraz częściej zasypia sam, czasem ze smokiem), a czasem chce pierś i już.

Z zamiarem kupienia herbatki noszę się już od jakiegoś czasu, dotychczas miałam opory bo mały na cycu, bo nie dopajać itp. Ale myślę, że jest już na tyle "duży" że odrobina herbatki od czasu do czasu nie powinna zaburzyć mojej laktacji i chyba w końcu się skuszę :tak:

Qrde, a ja mam problem z zakupem bluzki, bo nie wiem, jaki rozmiar wybrać :eek: Przed ciążą miałam 36-38, a teraz to pojęcia nie mam.. No i jak np. są tuniki dla kobiet po ciąży, to czy ten podany przez nich rozmiar uwzględnia już te dodatkowe kilogramy czy nie (np. jak jest rozmiar 40 to znaczy że dla kobiet które przed ciążą miały 40 czy mają teraz?)

Ostatnia edycja:
Iwon ciezko powiedziec :p Tzn. ja kupowalam spodnie z nexta i ta firma zdecydowanie uwzglednia dodatkowe kg. Przed ciaza nosilam 40, a te spodnie do konca ciazy byly troszke luzne na tylku, mimo ze rozmiar 40. Jesli kupujesz przez net to najlepiej zapytac. Albo popros o zmierzenie i przyslanie dokladnych wymiarow.

Klusia, tak - zakupoholiczka z Ciebie ;-) imponujaca ilosc newsletterów :tak: ale pewnie dzieki temu jestes w stanie niezle zaoszczedzic na zakupach :tak:
Nigdy nie wybudzam na karmienie.
Madziu, u nas tez brak kupki :-( Dziewczyny, jak sobie z tym radzicie? czopki? cos innego?

Dzieki za info tialanie!

A ja jestem bardzo ciekawa co u Magnii i Tomaszka!

reklama
Rany Wy już co po niektóre pampersów nr 3 używacie??? My nadal 1! Ale to już ostatnie opakowanie, następne kupię 2... A mąż ostatnio kupił Pampersy Premium, bo tych zielonych nie było w rozmiarze 1... Ale fajne są te premium :D

Ja Moniki nie wybudzam, ale ona w nocy różnie śpi, raz się budzi co 3h raz się budzi tylko ok 3 w nocy i śi do rana... Zależy...

No i jesteśmy coraz częściej na modyfikowanym, bo pokarmu mam coraz mniej. Ale u mnie karmienie piersią nie powoduje spadku wagi...

No i chyba niewiele osób komentuje zdjęcia z wątku o zdjęciach, więc ja wrzucę ostatnią fotkę tutaj ;)
Zobacz załącznik 489711 DSCF0071.JPGDSCF0042.jpg
Mamuśka się dorwała do aparatu i zrobiła sesję zdjęciową hehe

Do góry