reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

ania2004 - chłopcy podobno często tak mają, że szybko rosną. Mój mały tydzień temu (2 mies.) ważył 6500g i miał 63cm - jak sie urodził ważył 3770g i miał 53cm.
Nie wiem jaki to rozmiar, bo tu jest troszkę inaczej, ale od jakichś 3 tyg. nosimy rozmiar 3-6 mies., bo te od 0-3 mies. są już dawno za małe.

Szokiem również dla mnie było jak niespełna miesiąc po urodzeniu się Kuby musiałam dokupić duże butelki do mleka, bo małe (125ml), były za małe, bo ten żarłok wciągał po 180ml. Przy Alince te małe butelki dużo dłużej nam służył do mleczka, tylko smoczki wymieniałam na większe.

reklama
Ja zakladam pampersy 2 ale sadze ze tylko do konca miesiaca na nich pociagniemy. Zaczynam rozgladac sie za 3 w dobrej cenie.

Jak tak czytam ile waza Wasze brzdace i ile maja tygodni to Szymek za maly mi sie wydaje. To moja kolejna fobia-za malo przybiera na wadze.
Wczoraj bylo 5800 a ostatnio byl wazony w przychodni 17 lipca i bylo 5300.

dzień doberek:)))

Jasiula wstał o 6.30,umył się,przebrał,zjadł i teraz sobie zasypia w łóżeczku a mamunia pije kawusię:-)

My nosimy ubranka 62/68 ale wydaje mi się,że to zależy od producenta-mamy jednego pajaca z metką 56 i jeszcze długo go będziemy ubierać;-)

Młodak czym ty się kobieta tak schizujesz????Mój Jaś jest starszy od Szymka a wczoraj na szczepieniu jak się ważyliśmy miał 5 kg.I to jest ok!!!Nie możesz patrzeć na to jak inne dzieciątka rosną,bo każde z nich jest inne i ma swoje tempo,a poza tym urodziły się z różną wagą i wzrostem.Mój młody miał 2180 i 45 cm:szok:teraz ma 10 tygodni i ma 5 kg i 55,5 cm.Najważniejsze,że przybiera i rośnie!!!!!
Pampersy zakładam 3 od jakichś 2 tygodni,bo 2 wydawały mi się już za ciasne tzn. jak mu go zdejmowałam to miał na nóżkach bardzo mocno te gumki odciśnięte,a w 3 jest ok.

No i dostałam pierwszy pociążowy okres...a było tak pięknie!!!Tyle dobrego,że mogę zacząć brać piguły;-)

Idę się ogarnąć i na jakieś zakupy.
Mam dziś w planach nic nie robić;-)Ale pewnie coś wymyślę albo samo się znajdzie...

Miłego dzionka:)))

Ostatnia edycja:
Dzień dobry:-)

jak minęła Wam noc? U nas Gosia usnela ok 10, obudziła się o 4(!!!) potem o 6. Teraz robi kupę przez sen;-)

Też mamy tt podobają mi się kształtem. Używamy tylko do picia. Nie mam żadnego porównania. Smoczek jest i tak ble choć faktycznie podchodzi zbyt pod nosek. NUK też nie ale chyba jest zbyt długi. Polecacie jakiś?

Mlodak dzieci rosną w różnym tempie. Gocha waży 4600 a jej kuzynka tydzień starsza 2 tyg temu ważyła 3900. Teraz nie wiem. I jest zdrowa dodam:-):-) Nie panikuj dziewczyno dziecko dobrze się rozwija śmieje się cały czas ... ciesz się:-):-) i pomysl ze on z tych obaw tak się śmieje;-);-):p "zdrowy jestem mama!" :p

Co tu tak pusto od rana - odsypiacie?:-)

Zapomnialam napisać: prawdopodobnie skończył mi się połóg ze 2 dni temu... 7 tygodni.

Ostatnia edycja:
Dzieki dziewczyny.
Zastanawiam sie nad zmiana pediatry w przychodni bo to ona tak mnie nastraja do takich mysli. O bioderkach tez jeczala ze chyba faldki sie nie zgadzaja wiec juz mialam czarne mysli a usg wyszlo super.
Kazda jej diagnoze ta czy inaczej sprawdzam prywatnie bo inaczej to Szymek by chyba ze szpitala nie wychodzil.

Ostatnia edycja:
Jeżeli chodzi o ciuszki to nosimy 62 i 68 ,ale 62 już niektóre ciasne. Pieluszki 2 zostało mi pół bigpacka happy i zaczniemy 3. Mi happy bardzo pasują zwłaszcza cenowo, bo mam zniżkę pracowniczą i mi wychodzą 40gr za sztukę a jak jest promocja to jeszcze taniej. Używałam też pampersów i babydream a jak przejdziemy na 3 to wypróbuje jeszce dada i słyszałam też że te z lidla są dobre.

u Tialany wszystko ok Madzia rośnie i się rozwija nie ma czasu wejść na bb dziękuje za pamięć :-)
ja bym się tam wagą nie martwiła moja mała też jeszcze do 5 kg nie dotarła

dziewczyny co wy jecie albo robicie zeby dziecko zrobilo kupke u nas juz 5 dzien bez kupki mala widze ze czasem cisnie ale nic nie idzie jak zginam jej nozki to tylko purki leca co robic?

Ostatnia edycja:
Ja zakladam pampersy 2 ale sadze ze tylko do konca miesiaca na nich pociagniemy. Zaczynam rozgladac sie za 3 w dobrej cenie.

Jak tak czytam ile waza Wasze brzdace i ile maja tygodni to Szymek za maly mi sie wydaje. To moja kolejna fobia-za malo przybiera na wadze.
Wczoraj bylo 5800 a ostatnio byl wazony w przychodni 17 lipca i bylo 5300.

kochana moja wazy około 4300 - i chyba bym kociokwiku dostała jakbym sie przejmowala ze za malo czy za duzo przybiera. Jest szczuplutka - ale taki najwidoczniej jej urok. Miesci się w siatkach centylowych - więc jest ok.

Ja uzywam pieluch pampers białe - premium care. Ostatnio w rossmanie na nie promocja była. I kupiłam 2 - ale tu dziwna rzecz - po pachy ma. Więc wróciłam znów po 1. Mam jeszcze pół paczki 1 i przejde na 2 bo mam duuuuzy zapas. Tj 108 szt 2 pampersów zielonych, 90 huggisów 2, i 90 szt pampers premium care też 2 :) Ciekawa jestem czy wykorzystam....

A w sprawie promocji to przypominam strone PromoBaby.pl i w superpharm zielone pampersy i huugisy są znów na promocji.

Ja testowałam:
bella - fajne, moze wróce,
baby dream - 2 rodzaje - na pewno wiecej nie kupie
huggisy - troszkę za bardzo plastikowe jak dla mnie
pampers zielone - fajne cieniutkie ale na noc mojej niuni nie zaloze - 2 razy puścily mi siusiu
pampers premium - dośc drogie - ale generalnie wychodzą cenowo podobnie z innymi bo w nocy zmieniać nie musze. Siusiu trzymają. Są miękkie i ich zamach mnie nie dobija

Mam w planach przetestować te z lidla - mój tato mowił ze sa super

kochana moja wazy około 4300 - i chyba bym kociokwiku dostała jakbym sie przejmowala ze za malo czy za duzo przybiera. Jest szczuplutka - ale taki najwidoczniej jej urok. Miesci się w siatkach centylowych - więc jest ok.

Ja uzywam pieluch pampers białe - premium care. Ostatnio w rossmanie na nie promocja była. I kupiłam 2 - ale tu dziwna rzecz - po pachy ma. Więc wróciłam znów po 1. Mam jeszcze pół paczki 1 i przejde na 2 bo mam duuuuzy zapas. Tj 108 szt 2 pampersów zielonych, 90 huggisów 2, i 90 szt pampers premium care też 2 :) Ciekawa jestem czy wykorzystam....

A w sprawie promocji to przypominam strone PromoBaby.pl i w superpharm zielone pampersy i huugisy są znów na promocji.

Ja testowałam:
bella - fajne, moze wróce,
baby dream - 2 rodzaje - na pewno wiecej nie kupie
huggisy - troszkę za bardzo plastikowe jak dla mnie
pampers zielone - fajne cieniutkie ale na noc mojej niuni nie zaloze - 2 razy puścily mi siusiu
pampers premium - dośc drogie - ale generalnie wychodzą cenowo podobnie z innymi bo w nocy zmieniać nie musze. Siusiu trzymają. Są miękkie i ich zamach mnie nie dobija

Mam w planach przetestować te z lidla - mój tato mowił ze sa super

ja kupuje w rossmanie 108 szt zielonych za 59.99 zł

reklama
Dziewczyny jeżeli używacie pieluszek happy to polecam ten sklep internetowy,może niektóry będzie się opłacało, tym bardziej że transport przy zakupach powyżej 115 zł jest gratis i można kupić dużo innych rzeczy nie tylko dla dziecka ale i dla siebie .

Pieluszki i kosmetyki dla dzieci i niemowląt - Sklep Internetowy Bliżej Ciebie

Ja kupiłam ostatnio małemu małpę z tego sklepu tą z którą wstawiłam fotki:) jest cudowna większa od Antka a on super do niej gaworzy i się śmieje
Zabawka welurowa z grzechotką małpka duża 60 cm BabyOno - Sklep Internetowy Bliżej Ciebie

Do góry