reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Zapytam koleżanki czy nie potrzebuje buteleczek - bo jej młody TT pokochał. Nawet sie wymieniałysmy bo na szkole rodzenia dostałysmy lovi, avent i tt. I jej tylko tt cyckoli a moja nie mogłła tej butelki załapać. Za to lovi idealnie ciagnie.

A w sprawie rozmiarów - dzis połozyłam moją niunie obok synka koleżanki - 2 tyg starszego. I moja waży okolo 4300 a on 7500!!!!! kolosalna róznica. I Aby nie było - ja niunie czasem dokarmiam mm. A młody nigdy butelki nie cyckał. Tylko na cycu...

Zapytaj, jutro kończy mi się aukcja, ale wątpie czy ktoś kupi. Jeśli nikt nie kupi całego zestawu to chętnie sprzedam na sztuki - jakby co to mam 2x150ml i 2x260ml.

kasia
- te huggiesy zapinam tak samo jak pampersa, a nawet mocniej bo stykają się te paseczki z przodu, a w pampersie to na widać buźkę zwierzaczka a i tak po 3 godzinach jak idę zmieniać pieluchę to wiem że i body ze śpiochami też będą do wymiany najczęsciej.

maćku - raczej nie są za duże. Kupiłam 2, niby są 3-6kg, tak samo jak pampersy zresztą. No też przykładałam jeden do drugiego i to pampers się większy wydaje. Nie wiem naprawdę o co chodzi.

Zostanę po prostu przy pampersach bo wcale drożej według mnie nie wychodzą. Kupuję te mega paczki i za sztukę wychodzi 47gr, a huggies w tym wydaniu dużym co kupiłam 48gr. No i biorąc pod uwagę znacznie częstsze zmienianie to wychodzi wręcz drożej. Zużyję to co mam w ciągu dnia. A na noc zakładam pampersa bo nie uśmiecha mi się przepieranie małego wtedy. Zresztą jak mapampersa to w nocy nawet nie musze go przewijać. Robię to dopiero rano.

Ostatnia edycja:
reklama
moj wyrosl z 56 i z niektorych 62 - ogolnie bodziaki sa ok, ale jak cos ma zamkniete nozki to juz nie da rady wyprostowac - musi miec dlugie nogi :) pizamki mam teraz z kappahl rozmiar 62/68 i w nogach sa ok, ale rekawy za dlugie i mu podwijam

butelki mamy tt, lovi aktywny smoczek, i medela calma - wszystkie lyka, ale woda najlepiej z lovi idzie bo wolno i sie nie krztusi

150 raczej nie bedzie chciała bo ma 3. Ale 260 jak najbardziej - napisz mi na prv jakie masz i za ile chcesz je sprzedać to jej jutro podpytam.

Dobranoc :) i aby wasze dzieci spały do rana :)

Ciekawa jestem, czy to schizowanie a propos bezpieczenstwa naszych dzieci mija po jakims czasie...mam nadzieje, ze tak, bo zwariowac mozna...

Polaa, straaaasznie smutne! :szok::-:)-:)-(

ja często właśnie tak robię że najpierw karmie a później kąpię ale tak po godzinie od jedzenia
najczęściej mała mi je około 18.30 a kąpiel ok 19.30-20

nam bobotic w ogóle nie pomógł już kiedyś był ten temat że ma ten sam skład co sab z tym że któregoś składnika mniej i w ulotce boboticu jest napisane aby podawać po 8 kropli 4 razy dziennie a na ulotce sab z większą ilością składnika jest napisane 15 kropli do każdego jedzenia

jeżeli chodzi o pieluchy to w huggiesach ciągle małej bokami wylatywało a teraz mam pampersy bo też dostałam i nie dość że są bardziej miękkie to bardziej chłonne ale za to ten ich zapach mnie wykańcza :-(

ja często właśnie tak robię że najpierw karmie a później kąpię ale tak po godzinie od jedzenia
najczęściej mała mi je około 18.30 a kąpiel ok 19.30-20

nam bobotic w ogóle nie pomógł już kiedyś był ten temat że ma ten sam skład co sab z tym że któregoś składnika mniej i w ulotce boboticu jest napisane aby podawać po 8 kropli 4 razy dziennie a na ulotce sab z większą ilością składnika jest napisane 15 kropli do każdego jedzenia

jeżeli chodzi o pieluchy to w huggiesach ciągle małej bokami wylatywało a teraz mam pampersy bo też dostałam i nie dość że są bardziej miękkie to bardziej chłonne ale za to ten ich zapach mnie wykańcza :-(

O to widzę, że nie tylko ja tak mam. Więc jednak to problem huggiesów :-), a nie mamy sieroty co nie umie ubrać dziecka :-D:-D.

Fakt zapach pampersa jest średnio fajny, ale jednak chłonność dużo lepsza.

Ja uzywam pampersow bialych bo wlasnie w zielonych tego zapachu nie.moglam zniesc, jak plyn do mycia podlogi :-D
a dzis mi kolezanka powiedziala ze bella happy podobno sa super ale wychodza nawet drozej niz pampersy

josie bella happy są naprawę super-mięciutkie,chłonne,ale u nas cenowo wychodzą drożej niż pampersy.Ja teraz kupiłam pampers premium bo w promocji były i jak przeliczyłam to 26 zł za paczkę(a przeliczałam bo siostrzenica się dzidziusia spodziewa a jej poprzedni miał uczulenie na wszystkie inne i chciała-więc jej też kupiłam;-))Ja używałam też tescowych zielonych pieluch-nie są co prawda takie miękkie jak pampers,ale fajnie chłoną.Do biedronki nie mam dostępu,ale planujemy jechać na weekend do PL to może kupię dady na próbę.

wiecie,że moje dziecko chyba w końcu pokochało swój wózek!!!Jak wyszlismy z domu o 13 to wróciliśmy o 17.30!I zero ryku:-)Po dzisiejszym szczepieniu Jachu miał lekki stan podgorączkowy i troszkę się "żalił" jak mu strasznie źle,ale jak go wpakowałam do wózka to przytulił się dupeczką do jednego boku i gadał do drugiego:-DPotem tylko przez chwilkę wtulił się w mamusię,wciągnął butlę i od 20.15 śpi.Chyba go nakarmię na śpiocha,bo już mi się oczka zamykają.

Polaa strasznie to przykre:((

Spokojnej nocy!

Ostatnia edycja:
reklama
Ja stwierdzilam ze na dwie godziny nie bede stroic mlodego w garnitury i kupilam bodziaka-koszule i spodnie biale lniane. A ze bylo 32 stopnie to spodnie mial tylko w kosciele. Na imprezie mu sie ulalo i tyle byl elegancki:-D

Dziewczyny w jakim rozmiarze chodza wasze dzieciaczki? moj ma 2 miesiace i juz w 68 wchodzimy:szok:

:-D:-D:-)

boze... to moj jakis gigant rosnie?:szok:

No to UWAGA!!!!
My o 56 juz dawno zaponielismy!!! Chodzimy w 62,68 a nawet 74!!!!
Serio!
I on wcale nie jest jakis ogromny, moze to bardziej kwestia roznic rozmiarow u roznych firm. Wazy ok 5kg troche juz pewie ponad. 26lipca wazył 4840 nasza wag pokazywała 5kg a teraz pokazuje 5,5. Jak sie urodziłmiał 51cm wiec nie jest zbyt wielki.

polaa - to straszne:no:

alijenka - miałam pare razy juz pytac ;)) to zas to cos oznacza czy to sie tylko tak pisze/mowi ????;-)

A co do pieluszek, to nam najlepiej pasuja pampersy chociaz huggisow nie uzywamy wasciwie nie wiem dlaczego ?
z dady nam uciekały kupy, happy sa sztywniejsze niz pampersy... a jakie rozmiary kupujecie????

Do góry