reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

msyckey - kładz duzo na brzuszku a przejdzie;-)

aljenka - czas szybk leci i za moment bedzie lzej.
Najgorsze sa 3miesiace z zycia dziecka. Potem drugi taki moment przełomowy to 6miesiecy - i z górki;-)
To zrozmiałe, ze jestesmy przemeczone i czsem mamy wszystkiego dosc, ale za moment bedziemy dmuchac pierwsze swieczki na tortach dziecakow i bedziemy wtedy miło wspominac ten czas i jeszcze zatesknimy za czasami kiedy nasze maluszki były takie słodkie:-)

A teraz z innej beczki troche. Zastanawiam sie nad zmiana podkładu do twarzy i nie chce kupowac w ciemno bo nie chce dziadostwa.. Co mozcie polecic? Chodzi mi o bogata kolorystyke i cos matujaco/kryjacego:confused:

Ostatnia edycja:
reklama
........była zupełnie zalezna od ciebie prawda??? teraz tez jest:sorry2: placze bo ja cos boli, bo kupol piecze, bo pusto w brzuszku, bo nie ma Ciebie w poblizu a teskni bo chce sie przytulic i usłyszec znowu Twoje serduszko i poczuc sie znowu tak bezpiecznie jak wtedy kiedy byłyscie razem... a nie umie inaczej Ci tego powiedziec, zawolac..
wiesz co mi pomogło jak czasem brakowało cierpliwosci a mały płakał i płakał i nie przesawał? taka inf ze jak malenstwo długo płcze i mama nie przychodzi i nieprzychodzi to boi sie ze umrze. wie ze samo sobie ni da rady i ze nie przezyje... Dlatego czasem ten płacz jesttak przerazliwy:-(
Ja jak mojemu krolowi chce pokazac ze czasem trzeba polezec samemu to co jakis czas pokazuje sie ze jestem, całuje, mowie ze kocham i tak w kólko.
Pomysl że to malenstwo do ktorego juz czasem brak Ci sił i cierpliwosci to w przyszłosci bedzie Twoja najlepsza przyjaciólka przeciez;-):tak: Ze ona juzteraz Tobie ufa ajbrdziej na swiecie, Ciebie najmocniej kocha i na Ciebie liczy i jak macie płakac razem z bezsilnosci awet to róbcie to u siebie w ramionach;-)[/QUOTE]
az sie łezka zakrecila.....dziekuje
Jestesmy po imigracyjnym uff przeszly aplikacje imusimy czekac na odpowiedz....zobaczyli Ethanka i sie jakos tak milej zrobiło kto by udawał z takim słodziakiem rodzinę....
U lekarza pobrali kupkę do analizy i czekamy na wynik...szczepienie mały tak wył ze az ja chciałam boze mój malutek ale twarda niezapłakałam zeby nieczuł mojego stresu.....potem zasnąl w drodze do domu i jadł i znów śpi aniołek

A ja właśnie wyczytałam na fb że dziś Święto Karmienia Piersią :) Karmiącym wszystkiego najlepszego z tej okazji :)

My byliśmy na bioderkach i wszystko OK :) Jestem jednak jeszcze bardziej przekonana do tego, by namawiać syna ma medycynę :) Pan doktor za napisanie 3 zdań i przyłożenie usg do dwóch stawów zaśpiewał 100 zł. Dłużej trwało rozbieranie brzdąca :)

Buziak ja mialam Maybelline, Dream Matte Mousse kryl super, niestety ja mam sucha cere i nie za bardzo moglam uzywac (chyba, ze wysmarowalam wczesniej twarz kremem nivea, a raczej nie o to chodzi ;) )

Teraz mam probke avonowskiego ideal flawless i tez jestem zachwycona efektem, ale znow odpada ze wzgledu na sucha skore.

Moze przejdz sie do rossmana i sprawdz co Ci pasuje, a w przypadku avonu popros o probki.

Dziewczyny współczuję Wam kłopotów z mężami-facetami, ale samej też nie jest łatwo (wiem coś o tym). Ja jak patrze na małego to jestem szczęśliwa, ze mogę być jego mamą, ale nie załamałam się i nie wpadłam w depresje tylko dzięki mojej ukochanej MAMUŚCE- która mi na to nie pozwala- czasami az mi głupio bo traktuje mnie jak księżniczkę :) i każde skupiać na sobie i małym.
Życzę Wam siły i cierpliwości, aby przetrwać ten trudny okres, choć pewnie z dziećmi już nigdy już nam nie będzie łatwo :)

Co do smoka to moja nie potrafi go ssać. Robi to zbyt zachłannie i cały czas jej wypada a wtedy sie wkurza. Ja to niestety glownie usypiam cycem.:zawstydzona/y: Po zabawie to chce byc noszona a jak ja odkładam do spania to płacze. Wiec cały czas do nastepnego karmienia trezba jakos jej uwagę poswięcać. W ogóle z nia to jest jakas dziwna sprawa - w nocy bez problemu śpi w swoim łozeczku. Sama w nim usypia i tak jest przez cala noc. Karmie i odkładam. A jak robie tak w ciągu dnia to jest płacz. O co w tym chodzi??!!
:no: Natomiast zaczyna reagowac na kołysanki. Spiewam jej albo puszczam z kompa i od razu się uspokaja. Strasznie na nia muzyka działa.

Komuś juz wypadają włosy??? Moje cały czas gęste i zastanawiam się kiedy się zacznie:-(

hejo :)

Dziewczyny wspolczoje mezow i mam nadzieje, ze jakos sie to wszystko ulozy i rozwod nie bedzie potrzebny. Ale jesli nic sie nie zmieni to ja jestem zdania ze lepiej sie rozwiesc dla dobra dziecka bo po co ma dorastac w atmosferze klotni i czuc sie nie chcianym a po rozwodzie widzi kazdego z rodzicow na spokojnie.

A ja potrzebuje pomocy!!! w czwartek o 14 musze sie stawic w szpitalu na operacje kolana. Bedzie narkoza wiec sciagam i zamrazam mleko zeby maz mial czym karmic.

I tu pytanie ile tego mleka musze sciagnac??? ze szpitala pewnie wyjde nastepnego dnia popoludniu(tutaj dlugo nie trzymaja).

Karmie piersia i nie wiem ile mloda je. Moze mamy karmiace butelka doradza?

współczuję Ci z tą operacją, na pewno nie będzie Ci na początku łatwo wszystko ogarnąć. Będzie CI ktoś pomagał??

sunshine - dziecko powinno zjadać 100 ml + dodatkowo tyle ile ma msc x 10. Czyli twoja około 110-120 ml. Tyle teorii. Ja ściągam aby mamie zostawić jak na wesel pójdziemy w sierpniu. I też nas calą dobę nie bedzie.
Z jednego cycka sciągam okolo 60 ml. I moja niunia zjada tylko z jednego zawsze i spi róznie - od 1,5 do 4 h. Zakladam wiec ze sama zjada około 80 ml. I mamie zamierzam zamrozić na wszelki wypadek 12 porcji po 120 ml.

Dziewczyny mam gule taka twarda w piersi - pewnie zastój jednego z kanalików. Poradzcie co z tym mozna zrobić oprócz okladów z kapuchy ktore wlasnie uskuteczniam???

ja takie gule rozmasowuję w kierunku sutka i pomaga.
msyckey - kładz duzo na brzuszku a przejdzie;-)

aljenka - czas szybk leci i za moment bedzie lzej.
Najgorsze sa 3miesiace z zycia dziecka. Potem drugi taki moment przełomowy to 6miesiecy - i z górki;-)
To zrozmiałe, ze jestesmy przemeczone i czsem mamy wszystkiego dosc, ale za moment bedziemy dmuchac pierwsze swieczki na tortach dziecakow i bedziemy wtedy miło wspominac ten czas i jeszcze zatesknimy za czasami kiedy nasze maluszki były takie słodkie:-)

A teraz z innej beczki troche. Zastanawiam sie nad zmiana podkładu do twarzy i nie chce kupowac w ciemno bo nie chce dziadostwa.. Co mozcie polecic? Chodzi mi o bogata kolorystyke i cos matujaco/kryjacego:confused:

Polecam z VICHY - normaderm teint, albo LA ROCHE-POSAY toleriane teint

o matko a tu co sie porobilo:(glowy do gory!!u nas tez co chwile kryzys ale pozniej wraca humor i znow to samo. musimy przeczekac!

Buziak ja Ci polecam ten co Munka - Toleriane z la roche posay.jest naprawde swietny, tylko cena juz mniej swietna bo 72 zl, ale u mnie babka polecila polski podklad firmy Ingrid Ideal Face, trzyma sie 16 godzin niby, nie wiem bo spie hehe la ejuz 2 lata go kupuje i nawet moja mama z Toleriane na Ingrid sie przerzucila :)))u mnie w drogerii 20 zl kosztuje a na allegro 12-15 nawet:)))mama normalnie by nie uwierzyla jakby sie sie u mnie nie posmarowala ale jak gdzies zobaczysz go to sie maznij bo moze tez Ci tak podpasuje:)bo mi zalezalo zeby dobrze kryl no i ten wlasnie super kryje.

munka - własnie vichy uzywałam kilka lat z tym ze dermablend, chciałam zmienic bo 15jest za jasna a 25 juz robi mi granice :baffled:
la rosche chyba kolorw ma wiecej co?miałam probke ale byłam a bardzo świecąca:dry:
...a revlon hmm ciekawe czy dostane probke ??? wie ktoras z Was jak tu z kolorystyka ???
niespodzianka - a ten Dream Matte Mousse ??? mowisz ze krył ok a jaka ma konsystencje? rzadki czy gesty?

edek

blond - cena mowisz.. te drozsze sa wydajniejsze wiec wychodzi na to samo ;-)

przydałyby sie probki :sorry2:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry