reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

poki nie wychodzi z łóżeczka to nie:-D
a na powaznie to musisz uwazac by sie w nic nie "zaplatała", i zeby nie weszła pod kołderke
?
ha ha ha dobre z tym wychodzeniem :-D a na poważnie to jak spi w śpiworku to przy tych temp. albo jej w ogóle nie przykrywam dodatkowo albo flanelka na nóżki a jak bez śpiworka to cieplej ubrana i pod flanelką z której się rozkopuje więc już szukam dodatkowego cienkiego śpiworka bo ten na ciuchach trafiony :sorry2: jak któraś wie gdzie kupić taki cienki śpiworek to proszę o info!

Dzień Dobry
Kasia.natka- Mój tez tak sie zaczyna obracać. Chyba trzeba będzie mu łóżeczko na kojec zamienić bo zaczyna się obijać o szczebelki.
ja chcę kupić dodatkowy ochraniacz na łóżeczko bo teraz mam tylko taki standardowy :tak: nie wiem czy są takie po 200 cm :dry:

na zastój pokarmu to słyszałam że dobrze jest rozmasowywać i ocieplać a kapusta na zapalenie

MsMickey to super że wszystko ok

przypominam się ;-)

dziewczyny a czy są/znacie jakieś sposoby usypiania BEZ smoczka? bo nie wiem jak przełożyć tą metodę smoczkową na bezsmoczkową
confused.gif

wrzucam dwa pytanka na "pielęgnację" więc zapraszam
biggrin.gif

reklama
kasia.natka- usypianie bez smoczka hmmmm moje w ciagu dnia zdarza sie ze zasypia na ramieniu, zarzucam ja jak na odbijanie, poklepuje po pleckach i chodze po mieszkaniu. Tyle, ze to noszenie i raczej nie uczy samodzielnego zasypiania :-( ale jest bez smoczka :-D
Zdarza sie ze zasypia w bujaczce tez smoka wystarczy przykryc ja kocykiem :tak:

Dzieki laski za odpowiedz w spr mleka, jak na razie odciagnelam 455ml wiec musze sie jeszcze sciagnac..... bo to kurcze zaledwie 4 karmienia :shocked2:

buziak od dzisiaj już na pewno nie bedę się na Małego denerwowała w nocy, dałas do myślenia:tak::zawstydzona/y:

ja sama zmieniłam tok myslenia o płaczu niemowlakow i mam o nieeeeebo wiecej cierpliwosci odkad to usłyszałam. Ciesze sie ze mogłam komus pomoc:happy2:

Buziak mała przepuklina pepkowa. Pepek wystawal na wierzch. Teraz jest plastrem zaklejony i schowany jak w kieszonke do środka.

a kładziecie sie na brzuszek????
moi chłopcy mieli gigantyczne pepki i nam pomogło lezenie na brzuchu, duuuuzo lezeli i pomogło..

Dzięki dziewczyny za wsparcie. Samej mi serce pęka.
Najgorsze jest to, że on słucha się swojej mamusi. Ona powiedziała, że " po co nam teraz drugie dziecko" i on też w kółko mi to gadał. Normalnie szkoda słów. Dobrze, że mam wsparcie w mojej rodzinie. Mój tato jest wprost zakochany w chłopakach:)

Mysle ze Twoj mąż tez zmieni zdanie i za moment pokocha młodszego synka nad zycie, zobaczysz!!! Przerosła go sytuacja, bo nowe dziecko to dodatowe obowiazki, wydatki, zmeczenie i stres. Sama widzsz ze mamusia go jeszcze podkreca i jest jak jest. Oswoi sie z nowa syt i oszaleje na punkcie małego mówie Ci to:tak:
Ale teściowej to bym powiedziała co szcerze mysle!!!
Miała czas na planowanie swojej rodziny i jesli by to trwało nadal to by małego wiecej na oczy nie zobaczyła!!!!! Powiedz jej otwarcie ze sie wchrzania w Wasze zycie a m tego nie robic !!!!!!

Moje złote dziecko nakarmiłam przed 1 i słowo daje, ze nie pamietam zebym go w nocy karmiła... Słowo daje :szok: Dopiero rano, łaskawie posknerczał o cycka, podydał go 5razy i wypluł a mi cycki pękaja
:baffled:
Smiac mi sie chciało, bo samolubnie starałam sie włozyc mu jednak sutek do buzi a on wypluwał, ze z sutka az kapie to przesłodko wygladał z kroplą mleka a brodzie i usmiechem od ucha do ucha ktory oznacza ze jest jenak najedzony i mam sie bujac :-D

Ostatnia edycja:
Buziak pieknie napisane, chwyta za serducho [to o placzu] :)

Kasia natka ja nie wiem jak sie bez smoka usypia :/ Zauwazylam, ze w nocy, jak zaraz po jedzeniu maly idzie spac, to wypluwa smoka z obrzydzeniem - nawet nie chce sie zassac. Niestety przy dziennych drzemkach bez smoka ani rusz :/

Ktos pytal o ochraniacz, ale moja skleroza zadzialala i nie pamietam kto :/
ochraniacz na całe łóżeczko dł 360cm * kaja-baby* (2513500006) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ja mam cos takiego, ale w kolorze niebieskim. Ladne zywe kolorki i calkiem niezla jakosc.

Monika wspolczuje, maz widocznie potrzebuje wiecej czasu zeby oswoic sie z sytuacja. Mam nadzieje, ze szybko mu przejdzie.

Mloda K mojemu tez bylo ciezko przetlumaczyc czasem, zeby nie bujac przy usypianiu, czy nie rozsmieszac przed snem. Kazda uwage odbieral jako atak. A ze oboje mamy dosc wybuchowe charaktery, to awantura gotowa. Musialam mu wytlumaczyc jak krowie na granicy o co mi chodzi (a i tak sie czasem zapomina)

Co do mleka i wypijanej ilosci, to chyba najlepiej sprawdzic ile glodna dzidzia wypija. Jak jeszcze odciagalam mleko i dawalam z butli to mlody potrafil bez mrugniecia okiem wypic 150 ml (a to bylo ze 3 tyg temu). Teraz karmie mm i nie wciagnie wiecej niz 130.

Dzisiaj mam lenia okropnego, ale MUSZE sie bujnac na spacer. Potrzebujemy powietrza :D

HEJ

Tak sobie poczytałam to wszystko co napisałyście wczoraj i dało mi to dużo do myślenia !!!
Ja oczywiście znowu sama :-( :-(
Przeryczałam prawie pół nocy, nie dość że Niuśka dala mi wczoraj ostro w kość to jeszcze się okazało że znowu zostaję sama !!!!
Wiecie co ja to czasami mam takie myśli że jakby można było cofnąć czas to bym się na dziecko nie zdecydowała :-:)szok:, w ogóle o czym ja myślę !!!!!!!!!!!!
Oby nam to szybko minęło i abyśmy były szczęśliwymi mamuśkami !!! Ja na tą chwilę mam dość !!!!!!!!!!!!!!
Kiedy najbardziej brakuje mi K to on musi wyjechać !!!! Wczoraj przyjechał wieczorem aby w nocy wyjechać znów, nie wiem ale nie odzywałam się do niego przez cały czas jak był w domu, a przecież to jego praca !!!
Chyba przerasta mnie to wszystko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Buziak kładziemy na brzuchu Gosia lubi nawet bardzo czasami:-) mam nadzieję , że to szybko pomoże.

Moja mała cwaniara była odłożona do lozeczka na spanie i kwekala wołała mnie z kuchni (jadła śniadanie). Wsadziłam do fotelika samochod. ze mną w kuchni... i zdążyłam 5 x bujnac i śpi. Musiała na mamę popatrzeć i tyle:-)

U nas generalnie usypianie bez smoczka bo nie lubimy. Po prostu usypia na rękach lub na cycu lub w lozeczka lub w foteliku. Smoczka używamy w samochodzie gdy chce akurat jeść a my jedziemy więc nie można jej wyjąć z fotelika.

Alijenka masz prawo mieć dość. Żadnych wyrzutów. Jesteś zmęczona to normalne i jesteś sama to też dokłada. Kiedy K teraz wróci? Pogadaj z nim niech Ci pomoże nawet psychicznie choć przez telefon. Żeby wiedział.
Mój P np mówi mi, żebym mówiła mu gdy czegoś chcę bo skąd on ma wiedzieć czasami. Trochę tak jest. Moja mama zawsze czekała az się domyslimy czego chcę i prowadziło to do pretensji tylko. Staram się komunikować choć wiadomo różnie bywa. Ale mówię mu, że jestem zmęczona i jak się psychicznie czuję właśnie po to, aby mógł zareagować. I reaguje:-)

Ale współczuję tym z problemami mezowymi. Znam taka parę gdzie facet nie chciał dziecka. Z ciążą były ogromne problemy babka w szpitalach transfuzje itd a on zero zainteresowania. Na punkcie pierwszej córki swir. Niestety nie zmieniło się podobno a dziecko ma prawie 2 lata. Nie wiem po co są ze sobą.
Nie mówię że taka sytuacja musi mieć miejsce u Ciebie, Monika, i teraz na pewno nie czas na poważne decyzje. Mam nadzieję, że się ułoży to też się zdarza. Pewnie nawet częściej. Bo takiego kretyna jak tamten to że świecą szukać;-)

Ostatnia edycja:
HEJ

Wiecie co ja to czasami mam takie myśli że jakby można było cofnąć czas to bym się na dziecko nie zdecydowała :-:)szok:, w ogóle o czym ja myślę !!!!!!!!!!!!

kochana ja tez mam takie chwile. ale jeszcze troche i sie wszystko unormuje, maluchy beda bardziej samodzielne a my sie w koncu przyzwyczaimy do nowej sytuacji... ja juz sie pogodzilam z tym ze paznokci nie ma kiedy pomalowac , a wlosow nie prostowalam od 2 miesiecy, nie mowiac o fryzjerze, po prostu zwiazuje je i nie patrze w lustro zbytnio

reklama
Kasia natka ja nie wiem jak sie bez smoka usypia :/ Zauwazylam, ze w nocy, jak zaraz po jedzeniu maly idzie spac, to wypluwa smoka z obrzydzeniem - nawet nie chce sie zassac. Niestety przy dziennych drzemkach bez smoka ani rusz :/

Ktos pytal o ochraniacz, ale moja skleroza zadzialala i nie pamietam kto :/
ochraniacz na całe łóżeczko dł 360cm * kaja-baby* (2513500006) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ja mam cos takiego, ale w kolorze niebieskim. Ladne zywe kolorki i calkiem niezla jakosc.

:D
o ten ochraniacz to też ja :-) dziękuję

a co do tego usypiania bez smoka to u nas głównie w dzień jest problem bo wieczorem to żeby nie wiem co to Misia i tak przy jedzeniu zasypia :sorry2: za to w dzień... czasem tak walczy żeby nie zasnąć że aż płacze, jak ją wezmę na ręce to zaśnie ale przeważnie jak odłożę to po paru minutach już jest wyspana :dry: smoczka używamy głównie na spacerach czy na zakupach

Do góry